Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 966
  • 753
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Значи продължавам с добавката, която приемам в момента. Денис, огромно благодаря bouquet

# 91
Здравейте момичета,

можете ли да препоръчате нещо за ужасен хирзутизъм,тежка поликистоза, акне и косопад?

Тестостерон 7 nmol/l, свободен 6ng/l, DHT 738ng/l, Androstendion 5ng/mol

, всичко друго е в норма, пролактина варира на изследванията, но постоянен секрет от гърдите.
 Това е след дългогодишен прием на Диане и Андрокур. След спиране,няколко месеца бях на диета, 4-5 гр инозитол дневно, витамин Д, омега 3. Отслабнах доста, за първи път редовен и безболезнен цикъл и признаци на овулация. SHBG се качи над нормата, новъпреки това хирзутизма и кистите започнаха да се връщат, което доста ме отчая и спрях диетата и добавките.
Пих fertuly tea с единствен ефект главобилие и иногинол, от който май станах по-зле ( горепосочените изследания са след него). Сега съм на Инофолик 2*2 и Кистоп. Кистопа изглежда супер като състав,но и малко съмнителен..

# 92
  • София
Здравейте момичета,
Включвам се в темата с някои въпроси и молба за помощ, особено от Денис. Моят случай накратко е следният. С неизяснен стерилитет съм, без партньор, на 40 години, с НЯР и хипертония. Дотук 4 инсеминации и три опита инвитро - неуспешни. Маточната лигавица ми е тънка и при всеки опит отлагаме трансфера и винаги правим замразен, защото трудно правя нужната дебелина на лигавицата. След два месеца най-внероятно ще правя следващ опит. Исках междувременно да подсиля малко организма и през последния месец (след като направих месец почивка от всякакви медикаменти след последния опит) приемах CoQ10 100 мг. 2*1, Вит. Б комплекс https://apteka.framar.bg/30042741/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30 по 1т., мета фолиева киселина 1 т. Имам генетична мутация свързана с усвояването на фолиевата киселина, поради което и пия мета формата. А тъй като тази мутация касае и усвояването на Б12 търся и неговата метилирана форма. Комбинираните витамини съдържат синтетична фолиева и Б12 като цианкобаламин. затова ги изключих като вариант. С редовен цикъл съм през 26-28 дни и продължителност около 6. Започнах да ви чета и се върнах назад в темите. Какво бихте ми препоръчали предвид моята ситуация, за подобряване на О, качество на Я, маточна лигавица. Мисля си за тази схема:
Масло от Вечерна иглика - по 1300 мг. дневно до О.
Герикапс - 2х1 до О. (започва се от 2-3-4 ден на МЦ, според дължината на цикъла), като 1 МЦ се пие, на следващия се почива, не се пие.
Витамин Е - след О. по 400-600 мг дневно (може на няколко приема, например 3х200 мг.) Пие се всеки МЦ, след О.
Витамини Б-50 - по 1 таблетка на ден през целия МЦ.
Витамин С - по 500 мг. до 1 гр. на няколко приема (аз пих по 500 мг.)
Омега 3 - по 2 гр. дневно
Ca+Mg+Zn+vit.D в комбинация, като калция да е 800-1000-1200 мг. Пие се 10 дни, 10 дни се почива.
Дали е подходяща, евентуално да добавя още нещо или да изключа нещо? Какво ще ме посъветвате? Денис, ще се радвам да видя твоето мнение. 

# 93
  • София
Здравейте момичета,
Включвам се в темата с някои въпроси и молба за помощ, особено от Денис. Моят случай накратко е следният. С неизяснен стерилитет съм, без партньор, на 40 години, с НЯР и хипертония. Дотук 4 инсеминации и три опита инвитро - неуспешни. Маточната лигавица ми е тънка и при всеки опит отлагаме трансфера и винаги правим замразен, защото трудно правя нужната дебелина на лигавицата. След два месеца най-внероятно ще правя следващ опит. Исках междувременно да подсиля малко организма и през последния месец (след като направих месец почивка от всякакви медикаменти след последния опит) приемах CoQ10 100 мг. 2*1, Вит. Б комплекс https://apteka.framar.bg/30042741/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30 по 1т., мета фолиева киселина 1 т. Имам генетична мутация свързана с усвояването на фолиевата киселина, поради което и пия мета формата. А тъй като тази мутация касае и усвояването на Б12 търся и неговата метилирана форма. Комбинираните витамини съдържат синтетична фолиева и Б12 като цианкобаламин. затова ги изключих като вариант. С редовен цикъл съм през 26-28 дни и продължителност около 6. Започнах да ви чета и се върнах назад в темите. Какво бихте ми препоръчали предвид моята ситуация, за подобряване на О, качество на Я, маточна лигавица. Мисля си за тази схема:
Масло от Вечерна иглика - по 1300 мг. дневно до О.
Герикапс - 2х1 до О. (започва се от 2-3-4 ден на МЦ, според дължината на цикъла), като 1 МЦ се пие, на следващия се почива, не се пие.
Витамин Е - след О. по 400-600 мг дневно (може на няколко приема, например 3х200 мг.) Пие се всеки МЦ, след О.
Витамини Б-50 - по 1 таблетка на ден през целия МЦ.
Витамин С - по 500 мг. до 1 гр. на няколко приема (аз пих по 500 мг.)
Омега 3 - по 2 гр. дневно
Ca+Mg+Zn+vit.D в комбинация, като калция да е 800-1000-1200 мг. Пие се 10 дни, 10 дни се почива.
Дали е подходяща, евентуално да добавя още нещо или да изключа нещо? Какво ще ме посъветвате? Денис, ще се радвам да видя твоето мнение. 
Здравей!
Това, което си избрала става, но трябва да включиш Инозитол, Аргинин, NAC и много и различни антиоксиданти - CoQ10 e добре, още Ресвератрол, R-ALA, Астаксантин, Ликопен - те са много важни за нарастването и формирането на фоликули с по-годни за оплождане яйцеклетки / накратко ги наричаме за кач-вото на яйцеклетките/
ВМИглика се приема от М до М.

# 94
Здравей Денис, искам да те питам за твоето мнение по един въпрос. Знам че трябва да се консултирам с доктор и ще го направя, но ми е интересно твоето мнение.
Мислиш ли, че приемът на 7 keto DHEA 50 mg по 1 на ден може да доведе до следната аномалия при мен: На 15-ти ден от началото на последния МЦ започна отново кървене. И то не зацапване, а кървене, което направо си прилича на нов цикъл. Спрях DHEA-та за всеки случай, защото се притеснявам да не е от нея. Изписана ми е от имунолог с цел подобряване на яйчниковия резерв.Тя е единственото ново, което приемам от около 3 седмици. Останалите добавки си ги пия от 2 месеца и половина вече за втори път и не съм имала проблем с тях до сега.

# 95
  • София
Здравей Денис, искам да те питам за твоето мнение по един въпрос. Знам че трябва да се консултирам с доктор и ще го направя, но ми е интересно твоето мнение.
Мислиш ли, че приемът на 7 keto DHEA 50 mg по 1 на ден може да доведе до следната аномалия при мен: На 15-ти ден от началото на последния МЦ започна отново кървене. И то не зацапване, а кървене, което направо си прилича на нов цикъл. Спрях DHEA-та за всеки случай, защото се притеснявам да не е от нея. Изписана ми е от имунолог с цел подобряване на яйчниковия резерв.Тя е единственото ново, което приемам от около 3 седмици. Останалите добавки си ги пия от 2 месеца и половина вече за втори път и не съм имала проблем с тях до сега.
Не мога да преценя, каква е причината за това зацапване, трябва да се консултираш с лекар.

При прием на DHEA, трябва да се следят нивата на Е2 /+ ЛХ, ФСХ/- на 3 ден от МЦ, Тестостерон и DHEA.
По тези нива, се прави извод, как ти действа приема на DHEA, дали дозата е оптимална и как реагираш на нея.
Ако се получава някакъв хормонален дисбаланс, не е изключено да има такива прояви - за анормален МЦ.

# 96
Благодаря ти.  Hug Ще изследвам и ще се допитам до моя доктор.

# 97
denis., бих искала да те попитам колко време след спиране на витамини може да се направят кръвни изследвания за установяване на стойностите им? Пия Витамин Д, Витамин Б12, фолиева киселина и магнезий. Може ли непосредствено след спирането им или трябва да мине седмица-10 дни или?

Благодаря предварително!  Hug

# 98
  • София
Здравейте denis, момичета,
Ето резултатите от моите изследвания:
Вит. Б12 - 390.90 pmol/l - референтни 141 - 489;
Фолат в серум - 45.40 nmol/l - референтни 10.4 - 42.4;
Вит. D total - 58.93 nmol/l - референтни 50 - 120

Изследванията са правени на 4 ден без прием на витамини В-комплекс и 3 ден без прием на метафолиева. Във В-комплекса, койт съм пила Б12 е във форма метилкобаламин. Носител съм на мутацията свързана с усвояването на фолиевата к-на. Вит Д не съм приемала. Как бихте ги коментирали?
От днес започнах да пия NAC, Аргинин, Вит. Е, Вит. С, Масло от вечерна иглика, Ca+Mg+vit.D, CoQ10 по програма изготвена от Денис. Тези съм набавила за сега, а като пристигнат останалите ще включа и тях.

# 99
  • София
denis., бих искала да те попитам колко време след спиране на витамини може да се направят кръвни изследвания за установяване на стойностите им? Пия Витамин Д, Витамин Б12, фолиева киселина и магнезий. Може ли непосредствено след спирането им или трябва да мине седмица-10 дни или?

Благодаря предварително!  Hug
Две седмици, след прекратяване на приема Peace

Mapiap 
Същото важи и за теб  Peace
Контрола пусни,  2 седмици, след прекратяване на прима на всички добавки / витамини и техните групи/

# 100
А ако след месец примерно предстои инвитро опит дали е опасно да се спре метафолиевата за 2 седмици, за да се изследва? Пия я от година може би, преди това пиех обикновена фолиева киселина.

# 101
  • София
А ако след месец примерно предстои инвитро опит дали е опасно да се спре метафолиевата за 2 седмици, за да се изследва? Пия я от година може би, преди това пиех обикновена фолиева киселина.
Не е проблем -  ще имаш 2 седмици прием, преди инвитрото.

# 102
  • София
Здравейте момичета,

можете ли да препоръчате нещо за ужасен хирзутизъм,тежка поликистоза, акне и косопад?

Тестостерон 7 nmol/l, свободен 6ng/l, DHT 738ng/l, Androstendion 5ng/mol

, всичко друго е в норма, пролактина варира на изследванията, но постоянен секрет от гърдите.
 Това е след дългогодишен прием на Диане и Андрокур. След спиране,няколко месеца бях на диета, 4-5 гр инозитол дневно, витамин Д, омега 3. Отслабнах доста, за първи път редовен и безболезнен цикъл и признаци на овулация. SHBG се качи над нормата, новъпреки това хирзутизма и кистите започнаха да се връщат, което доста ме отчая и спрях диетата и добавките.
Пих fertuly tea с единствен ефект главобилие и иногинол, от който май станах по-зле ( горепосочените изследания са след него). Сега съм на Инофолик 2*2 и Кистоп. Кистопа изглежда супер като състав,но и малко съмнителен..
Здравей!
Извинявай, но съм го пропуснала. Hug
Имаш високи нива на андрогените и трябва медикаментозна терапия, но преди това трябва да се прецени от лекар, на база всички необходими изследвания, къде точно е проблема.
Добавките са допълваща терапия и в случая няма да помогнат много.
Съставът на Кистопа е добър и подходящ за теб - влияе на Андрогените.
Може да включиш Омега 3, Омега 7, Мелатонин, Див ямс, Протеин / нормализира нивата на SHBG/, вит.А/ е необходим за регулацията на тестостерона/ Екстракт от коприва - корени /, Цинк / задържат ароматазата - превръщането на излишния тестостерон в
естрогени/, Токофероли.
Преди това се консултирай с Ендокринолог. Peace

# 103
Денис  Hug , въпрос към  теб.имам 🤔
Инофолика препоръчва ли се при ендометриоза? 
Пия Прегнакеър зачеване и го има в състава , но мисля да добавя и по 1 прахче на ден .

# 104
  • София
Денис  Hug , въпрос към  теб.имам 🤔
Инофолика препоръчва ли се при ендометриоза? 
Пия Прегнакеър зачеване и го има в състава , но мисля да добавя и по 1 прахче на ден .
Може да го включиш, няма да помогне директно на ЕМ, но ще повлияе други процеси, които биха имали положителен ефект върху нея - подпомага нарастването и развитието на ДФ, оттам О. и синтез на Прогестерон, който потиска/пречи на развитието на ЕМ-те клетки.

Общи условия

Активация на акаунт