Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 147
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И кафето ли пречи на качествените яйцеклетки?

И още един въпрос: някой пил ли е Витекс за подобряване функцията на яйчниците?

Пия Витекс от октомври миналата година. Първо пиех по 2 хапчета. Сега вече по 1 хапче.
FSH се е понижил 3 пъти.
Специално при мен Витекса първия месец действаше много добре. След това не чувствам нищо, но изглежда се натрупва и си действа.
Пия го без прекъсване, сутрин на гладно.

# 466
  • София
Здравей denis,
Огромни благодарности за всичко, което правиш в тази тема.
Харесах си Natural Factors Убиквинол Активен коензим Q10 100мг х60 капсули, но забелязах че съдържа и ленено масло
В 1 капсула:
Ленено масло  Органик /linum usitatissimum/ (семена)    295 mg
QH ®  Активен Коензим Q10 Убиквинол ( Kaneka™)     100 mg   
Правя опити и съм чела преди време, че лененото масло не е препоръчително особено в големи дози. Съгласна ли си и каква е причината да го добавят в капсулите? Можеш ли да препоръчаш чист CoQ10?

# 467
  • София
Здравей denis,
Огромни благодарности за всичко, което правиш в тази тема.
Харесах си Natural Factors Убиквинол Активен коензим Q10 100мг х60 капсули, но забелязах че съдържа и ленено масло
В 1 капсула:
Ленено масло  Органик /linum usitatissimum/ (семена)    295 mg
QH ®  Активен Коензим Q10 Убиквинол ( Kaneka™)     100 mg  
Правя опити и съм чела преди време, че лененото масло не е препоръчително особено в големи дози. Съгласна ли си и каква е причината да го добавят в капсулите? Можеш ли да препоръчаш чист CoQ10?
Здравей!
Малко ленено масло, няма да ти навреди.
Може да са го добави за по-пълноценно усвояване на СoQ10  - мазнина.
Лененото масло / но, не и консумацията на цели ленени семена - счукани, напр./ съдържа много фитоестроген, а той може да е опасен - зависи кой, колко дълго и в какви дози го приема.

Doctor's Best, Ubiquinol, Featuring Kaneka QH, 100 mg, 60 Softgels   UPC Code: 753950002050
Now Foods, Ubiquinol, 100 mg, 120 Softgels  UPC Code: 733739031433
това е хубаво - специално за митохондриите / на яйцеклетките - напр. при проблем/дефектни митохондрии/:
Life Extension, Super Ubiquinol CoQ10 With Enhanced Mitochondrial Support, 100 mg, 60 Softgels    UPC Code: 737870142669  - полезен и при мъжете с репр. проблеми

# 468
Здравейте дами! Flowers Hibiscus
Здравей, Денис! Обръщам се към теб със следното питане: Как да комбинирам най-добре тези лекарства и витамини:

Скрит текст:
1. Еутирокс ( имам високо ТСХ 10,75)
2. Бета-блокер( дозата е малка 1/2 от 5мг.)
3. Селен
4. Витамин Д (Вигантол, 10 капки)
5. Витамин Б12
6. Аспирин протект
7. Фолиева киселина (мета форма)
8. Алора( билкови таблетки с цвят от пасифлора), два пъти на ден

Това, което сега правя е сутрин, поне 1 час преди закуска и кафе приемам еутирокса, за вечерта съм оставила вит.Д, а през деня останалите неща, както ми падне...
Иска ми се да включа и масло от вечерна иглика и да ги комбинирам, така че да си взаимодействат добре всички. АМХ ми е 1,54 при референтни стойности 1,00-6,80 ( на 32г. съм). Ако мога да добавя нещо и за него, за всеки случай.
Благодаря ти предварително! Твоите съвети за безценни за нас Flowers Sunflower

# 469
  • София
Здравейте дами! Flowers Hibiscus
Здравей, Денис! Обръщам се към теб със следното питане: Как да комбинирам най-добре тези лекарства и витамини:

Скрит текст:
1. Еутирокс ( имам високо ТСХ 10,75)
2. Бета-блокер( дозата е малка 1/2 от 5мг.)
3. Селен
4. Витамин Д (Вигантол, 10 капки)
5. Витамин Б12
6. Аспирин протект
7. Фолиева киселина (мета форма)
8. Алора( билкови таблетки с цвят от пасифлора), два пъти на ден

Това, което сега правя е сутрин, поне 1 час преди закуска и кафе приемам еутирокса, за вечерта съм оставила вит.Д, а през деня останалите неща, както ми падне...
Иска ми се да включа и масло от вечерна иглика и да ги комбинирам, така че да си взаимодействат добре всички. АМХ ми е 1,54 при референтни стойности 1,00-6,80 ( на 32г. съм). Ако мога да добавя нещо и за него, за всеки случай.
Благодаря ти предварително! Твоите съвети за безценни за нас Flowers Sunflower
Здравей!
1. Еутирокс   2 часа преди кафе и 1 час преди хранене
2. Бета-блокер както е назначен от лекаря
3. Селен вечер след хранене
4. Витамин Д (Вигантол, 10 капки) след хранене, 8 часа след Еутирокса и не по-късно от 15.00ч.
5. Витамин Б12 след хранене
6. Аспирин протект след хранене
7. Фолиева киселина (мета форма)  след хранене
8. Алора( билкови таблетки с цвят от пасифлора), два пъти на ден  след хранене

9. МВИ - след хранене, 2х1300мг
включи:
 - Инозитол - 2х2 грама, 1 час преди или 2 часа след кафето, , поне 40 мин преди хранене
-  Аргинин 2х500мг, на гладно - поне 40 мин преди хранене
 - NAC - 2х600мг, на гладно, поне 40 мин преди хранене
....... тези трите, могат да се приемат на един прием

Еутирокс и вит. Д - 8 часа разлика и 4 часа от другите добавки

Еутироксът може да приемаш 2-3 часа преди да станеш от сън - изпиваш го и продължаваш да спиш
Аз го пия е 4:00 и ставам в 6:00 - бързо се свиква Peace

# 470
Благодаря ти, Denis, за изчерпателния отговор! Flowers Cherry Blossom
Ще добавя и другите неща и започвам стриктно приема им Simple Smile

# 471
  • In transit
Денис, а защо трябва да има такъв голям прозорец между еутирокса и вит.Д3?

# 472
  • София
Денис, а защо трябва да има такъв голям прозорец между еутирокса и вит.Д3?
Защото, рецепторите, където се захваща хормона / приемаш Т4 - той се преобразува в Т3 /активната форма/ и тогава действа - това отнема време/ имат способността да улавят вит. Д /вместо хормона/  - имат сходни структури. Изчислено е, че това време е достатъчно, хормона да осъществи своето действие.

Ако приемаш Еутирокс и вит. Д се получава конкуренция и има опасност да се усвои много малко кол-во медикамент.
Витамин Д рецепторите, са подмножество/част/ от хормон-рецепторите на ЩЖ /в клетките/.
Това простичко казано / надявам се да е разбираемо  Wink/

# 473
Здравейте Денис,

Нова съм във форума и се надявам на съвет.
На 42 съм, имам 4 инсеминации със стимулации. До този месец всичко беше наред според изследванията. След четвъртата неуспешна инсеминация резултатите са: FSH 33,50; АМХ под 0,1. Изпратих си всички изследвания в Мемориал Истанбул, но още не са ми отговорили дали изобщо имам шансове. Би ли могла да ми препоръчаш някакви добавки за подобряване на показателите?

Благодаря предварително!

# 474
  • In transit
Денис, благодаря ти много, схванах. Flowers Hibiscus

# 475
Денис, а същото ли е и с Л-тироксина, пак ли трябва витамин Д да се приема 8 часа след Л-тироксин и има ли проблем ако заедно с Вит.Д се приема и Вит. К2 - менахинон 7 , впредвид че е извлечен от соя?

# 476
  • София
Денис, а същото ли е и с Л-тироксина, пак ли трябва витамин Д да се приема 8 часа след Л-тироксин и има ли проблем ако заедно с Вит.Д се приема и Вит. К2 - менахинон 7 , впредвид че е извлечен от соя?

Да, същото е и за Л-тироксин / и всички други медикаменти, които доставят Т4/.
Вит. Д и МК-7 /Вит. К2/ , може да приемаш на един прием.

# 477
Денис, репродуктивният ми назначи доста добавки и едната е DHEA 0.25
Чела съм, някога някъде, че не е редно да се пие преди да се изследва тестостерон. В листа с изследванията ми е, но мисълта ми е дали да го стартирам преди това или да изчакам.

# 478
  • София
Денис, репродуктивният ми назначи доста добавки и едната е DHEA 0.25
Чела съм, някога някъде, че не е редно да се пие преди да се изследва тестостерон. В листа с изследванията ми е, но мисълта ми е дали да го стартирам преди това или да изчакам.
Формата трябва да е 7 Кето DHEA - тя е естествен метаболит на DHEA  и с нея се избягват страничните ефекти, по-безопасен е.  
Задължително пускай контроли / след 1 месец прием/ на Е2 /на 3 ден от МЦ + ЛХ и ФСХ/, Тестостерон, DHEA, ако искаш ги провери и преди да започнеш приема.  Peace

# 479
Здравей отново, Денис Simple Smile
Бих искала да те попитам още нещо впредвид че пия Астаксантин и Омега 7 , също и Л-аргинин, знам че последното разрежда кръвта, има ли проблем да се пие в същия ден и К2.(пия го заедно с Вит.Д) Дали няма обратен ефект или лошо взаимодействие?
Също така може ли Астаксантин и Омега 7 да ги вземам на един прием с витамин Е , МВИ и Омега 3?
Селен и фолиева по кое време на деня е най-добре и могат ли да се комбинират с някои от изброените?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт