Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 166
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ти, Денис! Значи ще посетя ЛЛ.

# 691
Денис,може ли ми кажеш как и кога се приема иноэитол 500,не е на прах.
Както и вит.А и вит.С,преди или след О
Благодаря ти предварително.

# 692
  • София
Денис,може ли ми кажеш как и кога се приема иноэитол 500,не е на прах.
Както и вит.А и вит.С,преди или след О
Благодаря ти предварително.
За репродуктивната с-ма, дозата на Инозитола е 2х2 грама и се приема на гладно, 1 час преди хранене и 1 час преди или 2 часа след кафе.
Вит. А се приема до О.
Вит. С през целия МЦ - от М до М

# 693
Но иноэитола не е на прах,эатова неэная как да го приемам.

# 694
  • София
Но иноэитола не е на прах,эатова неэная как да го приемам.
Ако е капс. 500мг, трябва да приемаш по 4 капс. два пъти на ден / 2х4 капс./
4 капс х 500 мг= 2000 мг, което е 2 грама

Дозата е 2 х 2грама  на ден.

# 695
Денис, искам да те питам вреди ли по някакъв начин дългия прием на фолиева киселина? Аз конкретно пия Неофолик мета, по 2т на ден. С малки прекъсвания, я пия от години.

# 696
  • София
Денис, искам да те питам вреди ли по някакъв начин дългия прием на фолиева киселина? Аз конкретно пия Неофолик мета, по 2т на ден. С малки прекъсвания, я пия от години.
Няма проблем да се приема дълго време.
Защо приемаш по 2? - генетична мутация?
Проверявай, от време на време, нивата на В12

# 697
Имам мутация, а и отделно първата ми бременност беше прекъсната поради аненцефалия на плода.

За Б12 също ми излезе намалена усвояемост, приемам метилкобаламин, по 1т на ден.

# 698
  • София
Имам мутация, а и отделно първата ми бременност беше прекъсната поради аненцефалия на плода.

За Б12 също ми излезе намалена усвояемост, приемам метилкобаламин, по 1т на ден.
Тогава трябва да ги приемаш и периодично пускай контроли Peace

# 699
Здравей Денис,
Колко време може да се пие Фемикур Н / в смисъл има ли нужда от почивка/ ?

# 700
Здравейте, да се включа и аз по темата витамин Д. За първи път направих изследване и резултатът ми е направо плачевен 9.8 при реф. ст. 20-43.  Може ли да ми препоръчате как да го вдигна. Никога не съм приемала витамин Д. Денис, по-специално към теб се обръщам. Ще бъда благодарна, ако получа препоръки. Изследвах и В12, рез.363 при реф. 138 -652. Струва ми се Ок стойността.
Имаш дефицит на вит. Д - дозата се определя от лекар - може и ЛЛ.
Дози над 2000МЕ/дн. се назначават само от лекар.
За В12 - може да е и по-висок.
Може да приемаш 500 до 1000мкг./дн. - избери форма метилкобаламин.

Отидох вчера при ЛЛ с изследванията, за да ми назначи подходяща доза за дефицита на вит. Д. Тя ме изгледа пренебрежително и каза ами сещам се за вигантол. Попитах за табл. на Солгар, ми може и тях, ама нито доза, нищо. В крайна сметка си купих на Солгар 1000IU (25mg) и започнах по 1 на ден. След колко дни е добре да се направи контрола?
Искам да питам и за вит. В12, пия по 1таблетка на ден В комплекс от този
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Fully-Active-B-Complex-30 … Veggie-Caps/50940
Може ли да добавя и по 1 табл. От
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Methyl-Fola … 00-Lozenges/69333
. Моля за съвет

# 701
  • София
Здравей Денис,
Колко време може да се пие Фемикур Н / в смисъл има ли нужда от почивка/ ?
След 6 месеца прием е добре да се направи почивка.

Скрит текст:
Здравейте, да се включа и аз по темата витамин Д. За първи път направих изследване и резултатът ми е направо плачевен 9.8 при реф. ст. 20-43.  Може ли да ми препоръчате как да го вдигна. Никога не съм приемала витамин Д. Денис, по-специално към теб се обръщам. Ще бъда благодарна, ако получа препоръки. Изследвах и В12, рез.363 при реф. 138 -652. Струва ми се Ок стойността.
Имаш дефицит на вит. Д - дозата се определя от лекар - може и ЛЛ.
Дози над 2000МЕ/дн. се назначават само от лекар.
За В12 - може да е и по-висок.
Може да приемаш 500 до 1000мкг./дн. - избери форма метилкобаламин.

Отидох вчера при ЛЛ с изследванията, за да ми назначи подходяща доза за дефицита на вит. Д. Тя ме изгледа пренебрежително и каза ами сещам се за вигантол. Попитах за табл. на Солгар, ми може и тях, ама нито доза, нищо. В крайна сметка си купих на Солгар 1000IU (25mg) и започнах по 1 на ден. След колко дни е добре да се направи контрола?
Искам да питам и за вит. В12, пия по 1таблетка на ден В комплекс от този
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Fully-Active-B-Complex-30 … Veggie-Caps/50940
Може ли да добавя и по 1 табл. От
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Methyl-Fola … 00-Lozenges/69333
. Моля за съвет
За вит. Д - 1000МЕ е поддържаща доза и не може с нея  да коригираш дефицита. Трябва ти над 3000-4000МЕ.
За В-комплекс, на Doctor's Best продуктът е много хубав, но дозите на всички В-та са доста високи. Ако приемаш него, не приемай на Jarrow.

# 702
Мерси, Денис, страхотна си. А след колко време горе долу да изследвам отново вит. Д?

# 703
  • София
Мерси, Денис, страхотна си. А след колко време горе долу да изследвам отново вит. Д?
След около месец, може да пуснеш контрола.
Приемаш вит. Д 30 дни - 10 дни пауза, без прием на вит. Д - контрола.

# 704
Предполагам и вит. В12 трябва да се спре 10 дни преди изследване. Аз изобщо не се съобразих като го пуснах, че от седмица започнах да приемам въпросния В комплекс. Най-вероятно в такъв случай резултатът не е верен и сигурно е доста по-нисък.

Общи условия

Активация на акаунт