Бързи здравословни въпроси и отговори – 7

• 69 573
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
В момента има ли вирус с повръщане?

# 526
  • София
На своя глава ще изследвам хормони на жлезата.
Преди това не трябва да се пие дори малко вода , нали?
Бях на ехограф , но лекарката не откри възли. Каза, че всичко е наред с жлезата поне на ехограф .
Проблема е , че постоянно имам чувството че гърлото ме стяга , други симптоми за жлеза нямам , но чувството , че постоянно нещо ми пречи в гърлото е ужасно.

Била съм на УНГ , там всичко е наред.

И се заговорих с 2-3 колежки , те имат същото усещане. Пратили са ги на невролог , казват , че е на нервна почва .

# 527
  • Варна
На своя глава ще изследвам хормони на жлезата.
Преди това не трябва да се пие дори малко вода , нали?
Бях на ехограф , но лекарката не откри възли. Каза, че всичко е наред с жлезата поне на ехограф .
Проблема е , че постоянно имам чувството че гърлото ме стяга , други симптоми за жлеза нямам , но чувството , че постоянно нещо ми пречи в гърлото е ужасно.

Била съм на УНГ , там всичко е наред.

И се заговорих с 2-3 колежки , те имат същото усещане. Пратили са ги на невролог , казват , че е на нервна почва .

Няма проблеми да пиеш вода, не трябва кафе да си пила. Да освен от жлезата тези усещания са и на нервна почва.

# 528
  • Burgas, Bulgaria
Вчера ми падна една тежка табела желязна на главата .
Малко  след това почна да ме боли  главата и най-вече очите при движение  .Все едно мигрената ме беше хванала.  След настояване на приятелка  отидох в Спешното . Изобщо не ме прегледаха. Пуснаха ми две системи , казаха влезте в болница  ,аз попитах защо , отговора беше - Ми те нищо няма да ви правят ,просто ще сте под наблюдение! - и аз отказах. 
Цялата тази пародия все си мислех ,че е ненужна , ама и днес ме боли главата отново и окото . Не ми се повръща .
Някой с подобни удари ?

# 529
  • Варна
Вчера ми падна една тежка табела желязна на главата .
Малко  след това почна да ме боли  главата и най-вече очите при движение  .Все едно мигрената ме беше хванала.  След настояване на приятелка  отидох в Спешното . Изобщо не ме прегледаха. Пуснаха ми две системи , казаха влезте в болница  ,аз попитах защо , отговора беше - Ми те нищо няма да ви правят ,просто ще сте под наблюдение! - и аз отказах. 
Цялата тази пародия все си мислех ,че е ненужна , ама и днес ме боли главата отново и окото . Не ми се повръща .
Някой с подобни удари ?

Аз, с малко по-сериозен, имам 10-тина шева. По принцип е трябвало да направят скенер, но все пак сме в България.
Нормално е да те боли, ако искаш мини през личната за твое успокоение.

# 530
  • Пловдив
Може ли съвет и препоръка за очистващо средство Thinking Чувствам се ужасно "задръстена"...

# 531
  • Burgas, Bulgaria
Глухарче, а какво болкоуспокояващо пи? Личната по телефона се чухме,каза миг 400 или солпадеин , ама аз имам Оки  и Алулин. Пробвах Оки - то , грам не ми действа,а живея извън града и следобед ще ми донесат тези другите лекарства .Честно да ти кажа, все си мокря главата със студена вода и чак се нагаждам на студеното  Flushed .А нямам цицина , даже докторката беше изненадана - ТОВА  е два пръста над челото

# 532
Децата са имали удари по главите, така ни казаха и на нас
Невролога те преглежда, ако не си във видимо неадекватно състояние и нямаш открита рана, те наблюдават, ма малко Божа работа и усет...изследвания няма...
Би могла да се консултираш за обезболяващо, защото в този случай не знам дали е редно да приемаш каквото и да е на своя глава
Ако може да почиваш повече, без тв, комп, четене...

# 533
  • Варна
Глухарче, а какво болкоуспокояващо пи? Личната по телефона се чухме,каза миг 400 или солпадеин , ама аз имам Оки  и Алулин. Пробвах Оки - то , грам не ми действа,а живея извън града и следобед ще ми донесат тези другите лекарства .Честно да ти кажа, все си мокря главата със студена вода и чак се нагаждам на студеното  Flushed .А нямам цицина , даже докторката беше изненадана - ТОВА  е два пръста над челото

Звънни на личната и питай за аулина, би трябвало да те облекчи.

# 534
Не мога да повярвам , че не са те пратили на невролог и ЕЕГ.
Наблюдавай си наистина симптомите , да не би да си получила комоцио. Дано да не е  Hug
Как те боли окото ?

# 535
  • София
Два пъти съм удряла сериозно главата си без да се стига до комоцио.
ЕЕГ е задължително.
Добре е да се направи и Доплер.

Лечението е почивка - много сън, лежане, никаква телевизия, никакво четене и писане.
Според сериозността на травмата може да е нужно този режим да се спазва и повече от 10 дни.

# 536
  • Варна
Не мога да повярвам , че не са те пратили на невролог и ЕЕГ.
Наблюдавай си наистина симптомите , да не би да си получила комоцио. Дано да не е  Hug
Как те боли окото ?

С линейка ме прибраха, цялата бях в кръв, над 10 шева имах, нищо не направиха, ни скенер ни нищо. Зашиха ме и ме пуснаха по живо по здраво.

# 537
За да избегне близка среща с куче , снощи брат ми е скочил в купове дървета . Каза , че са му изпръщели кокалите , боли го , натъртен е . Не се знае дали има пукнато или счупено .
Тъй като е на командировка не може да се срещне с ЛЛ . Сетих се за вас , какво все пак да си вземе от аптеката ? Кое би повлияло положително на болката ?

ПП все пак е трябвало да го види лекар , но.......не зависи от мен това.

# 538
Може ли съвет и препоръка за очистващо средство Thinking Чувствам се ужасно "задръстена"...

Препоръчвам горещо този чай. Взимай го 1 месец и ще си като нова. В началото като почнеш веднага ще те "прочисти", може да е и по-драматично. После се свиква. Най-добре е да се взима вечер преди лягане.
Има го във всички аптеки, по 5-6 лева е. На мен ми го препоръчаха в спешното във ВМА, бях с мн. сериозни стомашни болки, и аз се бях "задръстила"...

# 539
Мистик, този чай, който е препоръчала Фри не е лош, но при мен действието му беше точно в рамките на седмица. След това спря да ми действа.
Една приятелка ми е казвала, че много прочистващо ѝ действало вода с морска сол, но аз лично не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт