Естетични корекции по тяло, лице и т.н. - 17 тема

• 119 331
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Melany99, благодаря, ти си слагала при д-р Чобакова филър, така ли? На кои места?
Премерено и естествено ли става при нея?
Аз не съм тръгнала, нищо не съм правила по лицето сир но си събирам отзиви.
Има нещо, което ме притеснява и ми причини лекар, но и така изглеждам добре и ме е страх да пипам.
Все пак н сего не чувствам добре като преди филър би го оправил, но съм шубе.

# 166
  • в 1001-та нощ
Момичета, някой правил ли е терапи за скалпа?

Аз имах зверски косопад през 2009г - след две хирургически интервенции и много стрес, както и една боя, направо беше трагедия. После - първа бременност, раждане, който има опит - знае как е - косата пада на кичури. Та тогава започнах с грижите за скалпа - разни лосиони, ампули, добавки. Напоследък добавки не взимам, с ампулите продължавам, обаче виждам, че имам нужда от още нещо. Като се има предвид, че храненето ми е ограничено, редовно боя - най-силната, преса и т.н. - никак не съм учудена. Да не забравяме и възрастовия фактор. Покрай плазмотерапията, която включва й скалпа, се заговорихме с док за подсилваща терапия за скалпа. Той се оказа, че има голям опит, защото е мислил да се специализира в транплантация на коса, но като е видял какъв голям ефект има от PRP-то - се е огрничил до него, като по-щадящо и ефективо. А и се регенерират твоите собствени растежи. От тази гл.т. подкрепям.

Аз нямам някакъв крещящ проблем, но виждам, че ми е слабо място, което малтретирам зверски и няма да е лошо да обгрижа по-внимателно.

Вчера, като ходих, на спокойствие поговорихме пак. Показа ми един продукт, който е като лекарство, което се инжектира по схема и много добре се комбинира с PRP-то. Гледах там една брошурка,  било продукт на годината в Германия в областта на естетичната медицина, преди няколко години. Поне не е нещо съвършено ново, вече е изпробвано и работи. Пишеше, че съдържа в-во, което блокира 5 алфа редуктазата. Това е един ензим, който се произвежда в тялото. Той превръща тестостерона в дихидротестостерон, той атакува космения фоликул и го "унищожава", така да се каже. Тези работи ги знам от преди, като списвах в косоапдната тема. Космената ликовица става, като стафида, втвърдява се и хайде чао. При мъжете така тръгва оплешивяването, но и при жените е причина за косопад.

Другото, което съдържа са растителни стволови клетки, стана ми чудно защо пък растителни, но док каза, че към тях нямало алергии. Те естествено - стимулират растежа. И другото, което помня, че имаше - беше онзи хубавия коктейл - хиалуронова киселина, витамини, АК, пептиди и т.н.,  като храна за фоликулите и подходяща среда за космения растеж.

От вчера насам го мисля - комбинирането с PRP трябва още повече да създаде здрава "почва" за косата, там, където са космените луковици - кожата да е здрава, хидратирана, добре кръвоснабдена, богата на в-ва. А и PRP-то следва да събуди клетки, кожата да се реновира, да бъде еластична.

Интересувам се - някой правил ли е подобна терапия? Като пишех в косопадната тема не съм засичала, пък не вярвам да е нещо ново и нечувано.

# 167
Алена, не отговарям на въпроса ти, но ако позволиш ще ти дам един съвет  bouquet
И преди съм мислела да ти го кажа, но... Прическата ти също според мен е неподходяща.
Остави бретона и най горните пластове малко по дълги, нека не ги филират толкова и оформяй лек обем в корена.  bouquet

# 168
  • в 1001-та нощ
Ами не расте повече там, нямам идея защо, а е била доста по-дълга точно там. И това ми прави впечатление - в последните 1-2 години. На няколко път мислех да я режа много къса, но с тези остро черти, съвсем ръбесто става.

# 169
Ами не расте повече там, нямам идея защо, а е била доста по-дълга точно там. И това ми прави впечатление - в последните 1-2 години. На няколко път мислех да я режа много къса, но с тези остро черти, съвсем ръбесто става.

И на мен покрай лицето много бавно ми расте Sad Зимата  ми се появи и едно голо петно в скалпа,колкото монета от 1лв  С 300 зора го оправих и сега расте коса  Peace
Иначе си те представям с буйна дълга коса, спускаща се покрай лицето......Красота.  bouquet
Ако опиташ тази процедура, пиши отзиви. На мен д-р Ванеска ми предлагаше мезотерапия за петното, но нещо не се доверих.

# 170
  • в 1001-та нощ
Благодаря - мисля да я пробвам Simple Smile Комбинация от PRP и лекарството Simple Smile

# 171
  • София
Благодаря - мисля да я пробвам Simple Smile Комбинация от PRP и лекарството Simple Smile

Аз не бих правила PRP нито на лице, за коса да не говорим. Peace
Не знам какъв му е опита на този док с PRP, ама за мен си е доста несериозна работа. Peace
В момента не ми се влиза в обяснение, мисля се досещаш защо, при 1-ва възможност ще ти пиша.
Иначе, мезотерапия е мн Ок. В комбинация. Аз съм правила. И + регаин съм правила. Знам, че се плашиш от него, обаче, повярвай не се ползва до живот. Wink Peace

# 172
  • в 1001-та нощ
Аз не съм за регаин. При теб е бил реактивен косопад, в следствие на силен стрес. При мен процесът тече бавно и постепенно. Животът на един косъм по учебник е от 2 до 8 години. Ако расте бързо и живее дълго - човек има коса до кръста без проблеми. Обаче, ако расте бавно и живее малко - косата видимо стига до една дължина и "спира" да расте. Ако косъмът расте с по 1 см на месец и живее 2 години, то макасималната дължина ще е 20 см. Идеята тук е да се влее живец в тези структури, средата в която функционират космените фоликули да е по-добра. При мен факторите на влошаване на тази среда са не един, не са два.

Та, мисля да пробвам, иначе постепенно и прогресивно положението няма да се подобрява от самосебе си. Като ходих последния път имаше час жена, която е правила 3 процедури само PRP за скалпа и сподели, че има осезаем и видим ефект, с нови растежи и т.н.

# 173
  • София
Аз не съм за регаин. При теб е бил реактивен косопад, в следствие на силен стрес. При мен процесът тече бавно и постепенно. Животът на един косъм по учебник е от 2 до 8 години. Ако расте бързо и живее дълго - човек има коса до кръста без проблеми. Обаче, ако расте бавно и живее малко - косата видимо стига до една дължина и "спира" да расте. Ако косъмът расте с по 1 см на месец и живее 2 години, то макасималната дължина ще е 20 см. Идеята тук е да се влее живец в тези структури, средата в която функционират космените фоликули да е по-добра. При мен факторите на влошаване на тази среда са не един, не са два.

Та, мисля да пробвам, иначе постепенно и прогресивно положението няма да се подобрява от самосебе си. Като ходих последния път имаше час жена, която е правила 3 процедури само PRP за скалпа и сподели, че има осезаем и видим ефект, с нови растежи и т.н.

През какъв интервал са правени тези процедури?

# 174
  • в 1001-та нощ
С доктора обсъждахме 3 възможни варианта:

1. само PRP (само плазма) - мисля, че през месец се прави
2. само лекарството - 2 пъти седмично - 8 апликации
3. комплексно PRP и лекарството - на мен това ми изглежда по-добре и схемата е следната - веднъж само лекарството 5 мл, след това PRP + 2,5 мл от лекарството и така през 2 седмици 4 пъти

Толкова много информация наведнъж ми дойде много - да запомня и асимилирам - като схеми - кое кога и колко пъти  Crazy . На мен третия вариант ми се вижда най-добре и обмислям него. Мътно ми е в момента дали редуването на плазма и лекарство с плазма е през една или през 2 седмици. Но като ходя пак ще попитам.

# 175
Добре, де, аз имах толкова силен и стряскащ косопад около 8 месеца, сега косата ми е по-гъста и буйна и отпреди.
2 месеца ползвах ампулите Денсифик всеки ден по половин, толкова нова коса ми порастна.
Аз много неща ползвах, но те спряха косопада, а с Денсифик ми порастна нова коса.
Но за боя не съм помислила оттогава.
Исках да кажа, че има начини  Blush
Освен това косата ти ми изглежда хубава.

# 176
Според мен положително ще има ефект във времето PRP на скалпа, но и при мен от ампулите на Керастаз ми никне много нова коса и съм много доволна от тях и за сгъстяване и за спиране на косопад. Пила съм и добавки, но в момента се въздържам за да не ми повлияят на теглото.  Grinning
Алена, дали си срещала и питала доктора случайно за това дали онази промоционална цена е за 1 епруветка плазма?  bouquet

# 177
  • в 1001-та нощ
marigold_  Hug повечето хора са имали силен реактивен косопад някога. Аз три пъти до сега през 2009 и 2010г Simple Smile Каквото е погинало опада, тръгват новите растежи и всичко е наред  Peace

...Алена, дали си срещала и питала доктора случайно за това дали онази промоционална цена е за 1 епруветка плазма?  bouquet

Питах и писах след това, но може би си пропуснала. На предната страница ми е постът http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=982479.msg35218497#msg35218497

Ако нещо не е ясно - попитай Simple Smile

# 178
marigold_  Hug повечето хора са имали силен реактивен косопад някога. Аз три пъти до сега през 2009 и 2010г Simple Smile Каквото е погинало опада, тръгват новите растежи и всичко е наред  Peace

...Алена, дали си срещала и питала доктора случайно за това дали онази промоционална цена е за 1 епруветка плазма?  bouquet

Питах и писах след това, но може би си пропуснала. На предната страница ми е постът http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=982479.msg35218497#msg35218497

Ако нещо не е ясно - попитай Simple Smile

Оо, извинявай. Такъв дълъг пост, а да го пропусна  Embarassed Благодаря ти много за изчерпателния отговор  bouquet

# 179
  • София
Момичета, хич не ми е ясно какво толкова очаквате от инжектиране на плазма в кожа, коса и на други места. Знам, че алъш-вериша трябва да върви, ама все пак, има граници, които не бива да се прескачат.
Плазмата съдържа 90+ % вода. В незначително малка част съдържа серумен албумин, плазмено-протеинови фракции, фибриноген, фактор 8 и 9 + др. Не на последно място съдържа и антитела, образувани срещу всичко с което се бори организма ни. Поради това, сиреч този метод, плазмаферезата  е създаден за изчистване на организма при автоимунни и други заболявания. Той се състои в това да се отнеме плазмата с всички не мн Ок вещества в нея и в последствие да се една по-"чиста" плазма
За самата PRP процедура се взима незначително количество цялостна кръв, мисля че беше около 10 мл/хайде и малко повече да е/, това съществено не променя нещата. Центрофугира на на еди колко си оборота, почти веднага. Каква каша / плазма/ излиза и какво съдържа е в сферата на хвърляне на боб. Спирам до тук, че плажът ме зове.
А кой колко пъти и какво е правил PRP и какво е станало след това Thinking, не забравяйте за автосугестията, а понякога и откровените лъжи на мн доволни пациенти. Laughing
Скрит текст:
Пиша всичко това, защото съм трансфузионен хематолог и на мен колеги-шегаджии никога не са ми предлагали такова нещо.

Заедно с това не искам да отказвам никого. Peace bouquet

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 05:09 от MayyaI

Общи условия

Активация на акаунт