Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 887
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Глухарче,знам,че са скъпи изследванията,но ако имаш възможност,пусни още едно ТСХ в друга лаборатория.
Странно е,че изведнъж се е повишило ТСХ,а от години си на една и съща доза.Освен както казваш- хапче менте или евентуално лошо усвояване на лекарството.

# 556
  • Варна
Глухарче,знам,че са скъпи изследванията,но ако имаш възможност,пусни още едно ТСХ в друга лаборатория.
Странно е,че изведнъж се е повишило ТСХ,а от години си на една и съща доза.Освен както казваш- хапче менте или евентуално лошо усвояване на лекарството.

Да, ще трябва, тези дни ще ходя до ендокринолога ще видим и той какво ще каже.
За усвояването не съм сигурна, по един и същи начин ги пия от 3 години, часовника ми умишлено е навит на 5 часа да пия лекрството и в 6 ставам за работа.Освен да започна в 4 да пия хапчето.

Обаче за тиероглоболина съм много доволна Grin

# 557
  • Бургас
Да,щом единият ти показател е добър,може би няма да ти повишат дозата,не се притеснявай предварително.
Hug
Много е кофти,че Л Тироксин/Еутирокс се пие на гладно,аз не бих могла ако се събудя в 5 да го изпия и да продължа да спя.Събудя ли се,трябва да стана,колкото и да лежа,няма да заспя пак.

# 558
  • Варна
Оу не ми пречи, заспивам си като пън.
Другия показател е туморен маркер, за това се радвам.

# 559
  • Бургас
О,щом туморният маркер е паднал,значи всичко е наред.
Много се радвам за теб.
Hug

# 560
Ходя при една доцентка Атанасова - диетолог, ендокринолог, откри ми инсулинова резистентност. Пия метфогамма и спазвам диета, добре съм, рядко ми става лошо и имам вълни с изпотяване...., спря и мравучкането.

# 561
  • Бургас
sisitons, благодаря.
На мен постоянно ми се налага да пазя диета заради колита,но не такава,каквато би препоръчал ендокринолог.
Основно съм на препечен бял хляб,картофи,ориз,варено пилешко.
Сурови плодове и зеленчуци ( освен по малко банани) изобщо не ми понасят.

# 562
Е, Мария, на теб не ти е необходима друга диета, нали нямаш диабет и ИР. Писах ти и в другата тема, мисли за движение и тренировки. Тия калории, които поемаш трябва да се изгарят, сами не могат да си изчезнат. Иначе всичко се лепи. Стани сутрин рано и ходи бързо един час, изминИ 5 км, това поне е лесно. Всеки ден, нали си свободна. Или се качвай и слизай по стълби, но с такава скорост и толкова дълго време, че да се изпотиш и да си вдигнеш пулса, иначе няма ефект - това се води кардио. Пий и много вода и не мисли за болестите, а как да си тренираш тялото. За нула време ще се оправиш, вярвай в това. Докато е време и не се е повредило и нещо друго, недайсибоже. Наднорменото тегло вреди и на сърцето и на ставите, и на вените, и на костите и на какво ли не, все едно си носим непрекъснато от сутрин до вечер, а и нощем по една торба цимент на рамото.
Сисито беше се записала при Руми да тренира и казваше, че има ефект, но беше трудно. То лесно няма, и аз едва удържам килограмите. Но като са ми силни и тренирани мускулите се движа лесно и не ми е трудно, дори и да съм по-тежка.

# 563
При Руми беше много трудно, всичко мериш до грам, сега е лесно, има няколко правила , но за всеки са различни. Жената коментира с тебе около два часа, пуска всички изследвания, гледа кр захар, инсулин, прави обременяване, чернодробни ензими, пикочна киселина, пълна кръвна картина , всички холестероли и какво ли още не. После сяда с тебе и казва правилата , това е, аз лично, не се напрягам , не броя всяка калория, но за 5 месеца 10 кг са факт. Има си кантар, мери мазнини, вода, кости, абе професионалист човек. А и на първо място ТСХ мери от там започва и ФТ4 . Та тъй.

# 564
Сиси много се радвам за теб че се подобряваш,  само така  Simple Smile Ти в Перник ли си? Аз имам в Ярджиловци вила, трябва да се видим някой път. Следващата седмица ми почва отпуската вече не издържаааааам...... броя часовете хахах  и ти а и всички и + Черноморските дами да се чувстват поканени също, на 23ти имам РД Grinning

# 565
  • Бургас
Фри,и аз съм на 23 август Hug
Аз ставам на 35,а ти?

Това с изследванията на ТСХ,ФТ4,захар,инсулин, чернодробни,пикочната киселина...ми се вижда съвсем разумно и подробно, най-накрая да чуя( в случая прочета) за съвестен лекар.За съжаление обаче едва ли всичко е по каса, вероятно си е доста скъпо.

# 566
  • Перник
Кой е от Перник? Simple Smile

# 567
Не съм от Перник, от Радомир съм и хич не съм и от там, там съм се бракувала Joy  и то преди 29 години. Иначе съм от Пазарджик , а съм родена във Враца, корена ми е от Тетевенския балкан, едно село до Гложенския манастир. Та и аз не знам от де съм хахахаха. Ярджиловци си е много , много близо, може да съм ти учила някой от родата, голям смях, мен всички ме познават. То 27 години учител как да не.Satisfied

# 568
Мария Hug аз съм съвсем малко по-голяма Grinning ставам на 52. Познавам още хора родени на тази дата, всички сме страхотни Simple Smile
Сиси и аз не съм от Перник и аз съм от северозапада хахах, само вилата ни е там.
Нежи и ти ли си в Перник:-)

# 569
  • Перник
Да Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт