Операция на щитовидната жлеза -13

• 54 906
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Мария Hug аз съм съвсем малко по-голяма Grinning ставам на 52. Познавам още хора родени на тази дата, всички сме страхотни Simple Smile

Умря ви циганката и на вас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 571
Глухарче, мога ли да те попитам кога се изследва този туморен маркер. Колко време след отстраняване на жлезата? И колко време след започването на еутирокс?

# 572
  • Варна
Глухарче, мога ли да те попитам кога се изследва този туморен маркер. Колко време след отстраняване на жлезата? И колко време след започването на еутирокс?

До 2-3 месеца след операцията е възможно този туморен маркер да е завишен и не е критерий защото самата щитовидна жлеза си произвежда тиероглоболин до определени граници. След отстраняването на жлезата трябва драстично да падне, а след лечение с йод да е около 0. Аз лично започнах да го изследвам по препоръка на доктор естествено преди лечението с йод и сцинтиграфията. От там нататък по мое усмотрение първата година го изследвах на 3 месеца, сега вече на 6 месеца преди задължителната ехография. И тъй като тук направления така или иначе никой не дава, плащам си го и с готовите изследвания отивам на ехо и така преключвам с прегледа.До след 6 месеца.
Преди самото лечение не се пие 1 месец Ел тироксин и се изследва тиероглоболин, тогава резултатите са най-достоверни защото при нас високата доза Ел тороксин подтиска тиероглоболина. А сега си го изследвам на фона на хормона.
Голямо обяснение дадох дано бях ясна Joy

# 573
Явно на мен още ми е рано. На 7 я отстраниха, а от 10 пия еутирокс. След месец ми казаха да отида с изследванията да определим дозата сега съм на 100 мкг. Ти беше на 150 нали? Сигурно и моята доза трябва да де увеличи. При 100 ми е доста сънливо и имам голям апетит, при теб така ли е? Доста ми се хапва, а заради диабета не трябва да прекалявам. Може би и от това, че се опитвам да спра цигарите? Незнам какво да мисля.

# 574
  • Варна
Явно на мен още ми е рано. На 7 я отстраниха, а от 10 пия еутирокс. След месец ми казаха да отида с изследванията да определим дозата сега съм на 100 мкг. Ти беше на 150 нали? Сигурно и моята доза трябва да де увеличи. При 100 ми е доста сънливо и имам голям апетит, при теб така ли е? Доста ми се хапва, а заради диабета не трябва да прекалявам. Може би и от това, че се опитвам да спра цигарите? Незнам какво да мисля.

Да най-вероятно ти е високо ТСХ-то за това ти се спи и си все гладна. А резултатите от хистологията излязоха ли?

# 575
Не още не са излезли. Чакам ги в понеделник или вторник. Ако е високо колко време мога да я карам така? Да не би така заболяването да прогресира. Ако направя изследвания по-рано едва ли ще покажат вярно. Остава да чакам. Confused

# 576
  • Варна
Не още не са излезли. Чакам ги в понеделник или вторник. Ако е високо колко време мога да я карам така? Да не би така заболяването да прогресира. Ако направя изследвания по-рано едва ли ще покажат вярно. Остава да чакам. Confused

Чакай си хистологията, след нея ще се знае как да се процедира.
Така или иначе Ел тироксина се вдига постепенно, не можеш от раз да скочиш на 150. Всъщност можеш, но една седмица ще си на легло.
Я кажи как спираш цигарите, нещо по-специално правиш ли?Как се бориш с желанието за цигара? Аз засрамено признавам, че когато се успокоих от диагнозата и разбрах, че няма да се мре си ги метнах отново  Flushed

# 577
Оххх какво да ти кажа, много трудна работа. И аз като се почувствах по-добре след операцията пак пуша по малко, но желанието ми е огромно. Толкова слънчоглед изядох, че цялата ми уста е обрината. И да ти кажа, пак не помага. Постоянно и все гледам да дъвча нещо, а това пък пречи на диабета. Аз много пушех преди операцията, явно от нерви и сега ми е толкова трудно. Голям порок.

# 578
  • Варна
Оххх какво да ти кажа, много трудна работа. И аз като се почувствах по-добре след операцията пак пуша по малко, но желанието ми е огромно. Толкова слънчоглед изядох, че цялата ми уста е обрината. И да ти кажа, пак не помага. Постоянно и все гледам да дъвча нещо, а това пък пречи на диабета. Аз много пушех преди операцията, явно от нерви и сега ми е толкова трудно. Голям порок.

О да и изключително досаден. Знаеш, че нямаш нужда от тях и че си вредиш и айде пак цигарата в устата. А за какви пари иде реч направо да не коментирам Rolling Eyes

# 579
Така е. Няма спиране, а как ме гризе съвестта не е истина направо. Пуши ми се , а така ужасно се чувствам след всяка изпушена цигара.

# 580
  • Варна
Така е. Няма спиране, а как ме гризе съвестта не е истина направо. Пуши ми се , а така ужасно се чувствам след всяка изпушена цигара.

Съвестта наистина много мори. Аз съм така и с храната, все си мисля, че трябва по-здравословно да се храня.А има толкова противоречива информация какво трябва и как трябва. Налагат се разни моди, които никой не ти гарантира наистина ли си са здравословни. Вегетариянци, вегани, киноа, био.....Цял живот са ме учили, че плодовете и млечните храни са много полезни, сега група хора се опитват да затрият всичко и ти обясняват, че се храниш неправилно. Чета етикети и се ядосвам, че докато купувам продуктите от магазина малко мога да променя. А на този етап не мога да зарежа всичко и да избягам на село да си копая доматките и ща не ща съм зависима.

# 581
Така е, вече човек не знае с какво да се храни. Съответно и децата си храним с боклуци разни. Всичко е пълно с нитрати. Месото е пълно с хормони. Та мисълта ми и на мен е цигарите са едно на ръка, а освен това и въздуха, който дишаме е пълен с отрови. Когато четох форума за първи път ми направи впечатление колко хора страдат от това и то в млада възраст. Долу - горе сме били на едни години по време на аварията в Чернобил.

# 582
  • Варна
Чакай сега при теб още не е доказано, така че не се слагай при нас Joy.
Така е самия вид засяга по-млади хора. Но проф. Хаджиева отрича да има общо с Чернобил.

# 583
  • Бургас
Атина,може след операцията да ти е сънливо не само заради ТСХ.Все пак е стрес за организма и е възможно да имаш нужда от повече почивка.
В интерес на истината и на мен ми се приспива много силно вечер.Към 10-11 съм жива умряла.Дано дозата 100 да ми е добре,но все още е рано за изследвания.Чак към средата на септември ще е ясно.
Атина,и ти трябва да си поне един месец на доза 100,и чак тогава да пуснеш изследвания.
За цигарите- и аз си пуша.Първия ден след операцията не ми беше до цигари,на втория малко ме беше страх,но на третия ги подпуках пак.Няма да ги спирам,но все пак гледам да не са повече от 10 за деня.Даже казват,че е добре да са до пет за деня,но са ми малко.Обаче наистина повече от десет не си позволявам.Редя си ги в една табакера,смятам си ги дали ще ми стигнат до вечерта и не посягам за повече( е, освен в редки случаи).

# 584
Да, но на мен от тогава ми започнаха проблемите. Тогава се появи Базедовата ми болест. Две години родителите ми ме лекуваха, излекувах се и после отново в тийнейджърска възраст отново се разболях от същото. Лекарите казаха, ако се потрети режем. И ето отново се стигна до там, но от малко по-друг проблем.

Общи условия

Активация на акаунт