Операция на щитовидната жлеза -13

• 55 643
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
az_alexa, благодаря ти много за включването! Аз бях с инсулинова резистентност, след 2 г. пиене на Сиофор, тренировки и хранителен режим свалих 45 кг. и оправих инсулина. Сега качих 6 кг. направо от въздуха, подута съм като балон, всичко ме боли, нито ям тесто и захар, тренирам редовно. Как стана тази работа не знам, само Метизола е виновен. Та затова ще вкарам Сиофор, дано поне има малко ефект.

# 91
Inatbg, никаква реклама на никоя болница не правя!!!
Изчиствам съмненията, страховете и може би антирекламата, които някой се опитва да внуши!!!

Аз проверявам в момента много внимателно как стоят нещата, защото трябва да реша къде да се оперирам. Писах миналия път (преди около две седмици), защото току-що и аз бях установила, че доц. Сечанов се е преместил и точно ходих в частната болница на консултация. Написах каквото тогава бях видяла и питала. Сега, защото продължавам да следя нещата, тъй като и мен ме вълнува това, написах за успокоение и на другите момичета какво е качено на сайта на болницата. И, между другото, питах самия доцент дали правят гефрир (интраоперативно експресно диагностично изследване). Отговорът е положителен!!! Правят. Смятам тия дни да се свържа и със самия патолог да го питам и него! Нищо не се опитвам да прикрия като не уточнявам какво и кога правят. Аз толкова знам.

Никой тук няма нужда да бъде допълнително стресиран и объркан преди операция!!! Особено, като му се внушава, че операцията няма да бъде направена както трябва и едва ли не ще му трябва после още една операция.

Доказаните хирурзи и професионалисти не се нуждаят от реклама, но не е коректно да се пише нещо, което не е вярно и плаши другите!

# 92
  • В свой си свят :))))
Момичета, да сме живии здрави, белегът е най-малкия проблем според мен Simple Smile

Глухарче, прекрасна  си!

# 93
  • Варна
Това е 2.5 години след операцията с нищо не третиран белег.Един път намазан с крем от невен и започна да ме сърби и спрях.
mariqivanova799 когато са две операции е различно, тъй като втория път се реже на същото място и тогава белега става по-дебел.
Anikka ти кога тихомълком влезе за йод без да ни оповестиш да те мислим и да ти дадем мъдри съвети. Да не се улежиш сега, че то там 3-4 дни само лежане и гледане на филмчета.Колко йод ти дадоха да изпиеш?
Жабка Кикирица благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 06:45 от Глухарче

# 94
Ами ей на, влязох  Party Трудно е да не се залежиш тука, ама ще кръстосвам стаята напред и назад, какво да се прави. Вече не се давал като течност йода, ами е капсула и не се дозира дококото разбрах от сестрата, но честно казано не съм разпитвала, чух някакви микро кюрита или подобно, но не запомних. Като ме изписват ще пише в епикризата предполагам.

# 95
Глухарче, аз увеличих снимката, за да го видя. Наистина не се забелязва. Трябва да се вгледа човек и да знае че си оперирана, че да го види.

Ева, преди години започнах Сиофор. Свалих само 15 кг, но не от него, а с режим на хранене. Смениха ми Сиофора, тъй като и аз съм с проблемни черва и няколко пъти съм спирала метформина за по месец, два, веднъж за 5.
Сега пия метфогама. Дебела съм отново. Няма ли режим на хранене и килцата не падат, но тирозола ме държи в леко хипо и откакто съм в леко хипо, килцата тръгнаха все нагоре и станах огромна. Изобщо метфогамата не ми влияе. Виж ако пия голяма доза може и да сваля килограми, но с тия моите разбити черва и на 1000 мг стомахът ми е вечно проблемен.
Иначе като започнах Сиофор, година и половина след това, гинекологът каза че е повлиял много добре на яйчниковата функция.

Мария, много песимистично гледаш на всичко. Може пък да мине съвсем леко операцията и да нямаш никакви проблеми.

# 96
  • Варна
Ами ей на, влязох  Party Трудно е да не се залежиш тука, ама ще кръстосвам стаята напред и назад, какво да се прави. Вече не се давал като течност йода, ами е капсула и не се дозира дококото разбрах от сестрата, но честно казано не съм разпитвала, чух някакви микро кюрита или подобно, но не запомних. Като ме изписват ще пише в епикризата предполагам.

И аз пих капсулка йод, то явно мнооого отдавна е бил течен. Комисията ми назначи 100 миликюри йод, но когато пристигнаха нямаше и пийнах 110 миликюри, не се дозират тук идват дозирани.
Ама да беше казала, поне с едно наздраве да те подкрепим  Laughing

Merelenda благодаря. Нарочно пуснах снимката, за да видят новите момичета, че не е толкова фатално. А и честно казано това страдане заради белег ми е непонятно  Rolling Eyes

# 97
Благодаря много за отговорите!
Започвам отново Сиофор, дано подейства! Ето днес отново - жестоко подут корем, като бременна съм и качените кила станаха 7 !!! Пък както писах нито захар, нито тесто ям, да не кажа, че почти съм на ВМ НВХ.

Въпросът ми основно беше дали няма проблем, ако си пият и двата вида хапчета - Сиофор или подобно и Метизол. Но щом пиете явно няма проблем!

# 98
Няма проблем. Аз преди ги пиех на интервал, защото все пак, за да се усвояват по-добре е хубаво да има интервал от 2 часа. То по принцип не само за тези хапчета. Закусвах и пиех сиофор, а малко по-късно тирозола, но сега ги пия заедно.

# 99
  • В свой си свят :))))
Моят йод също беше на капсула, дозира се според нуждите.

# 100
  • Варна
Ох, заразихте ме с паниката си. Ни в клин ни в ръкав звъннах на доктора който ме лекуваше и правеше сцинтиграфиите. Хубаво, че е търпелив човек. Изслуша ми всички глупости и страхове, всички изследвания и ехографии и ми вика "ще живееш"  Laughing.
Значи щом последната сцинтиграфия е била чиста мога да се доверя на ехография и кръвни изследвания, в най-лошия случай сцинтиграфия веднъж на три години.

Сигурно още се смее човека  Embarassed

# 101
  • Варна
Чаушев верно е с железни нерви,къ те понася не ми е ясно Hug

# 102
  • Варна
Чаушев верно е с железни нерви,къ те понася не ми е ясно Hug

Щот го кефя  Flutter

# 103
  • Варна
Чи къ Twisted Evil

# 104
Хаха  Laughing И е симпатяга  Laughing
С много въпроси бях и аз при него на сцинтиграфия, търпеливо отговори на всички.

Общи условия

Активация на акаунт