Частни училища - информативна тема 18

• 120 359
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Състезателните успехи не са билет за "мечтания университет" даже и ако са от ИМО.
Факт. Но възприятието на много родители е друго.
Какво му е елементарното на финансовото мислене, ако човек може хем да си спести 35000 евро (толкова ли бяха?) и после пак детето му да бъде прието в топ университет и да се справя там не по-зле от дете от ЧУ, ако изобщо срещне такова в този университет? Twisted Evil
Пример за елементарно мислене произвеждащ "just another brick in the wall". Трудно е да обясняваш на пишман "математик" или подобен "енжинер" какво е култура, къде расте и с каква гарнитура се яде...
Какво значи призвание, за бога?
Идва от "призован". Много го влече, а и го бива по нашему речено. На който му се е случвало да види такова нещо, знае за какво говоря.
Що се отнася до езика, моят опит сочи, че на курсове с две посещения седмично и срещу под 1000 лева годишно се постига идентичен ефект.
 Laughing
Да кажа и за балансираното ниво по предметите - в СМГ нивото по никой предмет не е ниско.
 Laughing

И накрая, не виждам с какво скандалите пречат на децата. Скандалите касаят учители, родители, лобита и т.н. Но децата си учат и толкова.
 Laughing

# 331
Как става приемът в ПЧМГ?

# 332
Децата на две познати семейства в момента са в СМГ след като не бяха приети в ПЧМГ, така че -  да, възможно е
Съвсем нормално. Деца са. Не всеки път са в кондиция. Изпитите са различни.

# 333
  • София
При три дати това ми се струва доста странно.
Breeze, благодаря за отговора!
Скрит текст:
започвам да се притеснявам

# 334
Нямам нищо против СМГ , като единствена алтернатива в София на читаво държавно образование.
Ще кажа само ,че най вероятно има много талантливи деца там. Но има и много в които са там заради средата и знанията които поучават а не за математиката.

Само ще вметна от пример пред очите ми. Дете от държавно училище. Започна курс от 2 клас в СМГ. Това значи 2,3,4 клас без почивен ден, без спорт и без странични занимания. В състезанията се представяше посредствено. В някакъв си рейтинг в 4 клас беше след 250 място. В 4 клас всеки ден решаваше задачи от ОМТ. В края на срока го записаха на интензивен курс. Един месец преди ОМТ го спряха от училище за да решава всеки ден задачи. На ОМТ се оказа в първите 10 деца.

Дали бих причинила това на детето си  newsm78 нееее, това е сигурно.

# 335
Пример за елементарно мислене произвеждащ "just another brick in the wall". Трудно е да обясняваш на пишман "математик" или подобен "енжинер" какво е култура, къде расте и с каква гарнитура се яде...

Трябва ли да се обидя сега, или просто така си приказваш? Уточни, че да знам как да ти отговоря.
И все пак си мисля, че знам какво е култура не по-малко от теб.

П.П.  С обиди и усмихнати емотикончета може би си мислиш, че скриваш липсата на аргументи и доказателства за тях, но само си мислиш... Ама трудно е да го обясниш това на въздух под налягане, който си мисли, че е хванал бога за шлифера.

Нямам нищо против СМГ , като единствена алтернатива в София на читаво държавно образование.
Ще кажа само ,че най вероятно има много талантливи деца там. Но има и много в които са там заради средата и знанията които поучават а не за математиката.
И в това няма нищо лошо според мен, стига да не са напомпани с непосилен натиск.

Само ще вметна от пример пред очите ми. Дете от държавно училище. Започна курс от 2 клас в СМГ. Това значи 2,3,4 клас без почивен ден, без спорт и без странични занимания. В състезанията се представяше посредствено. В някакъв си рейтинг в 4 клас беше след 250 място. В 4 клас всеки ден решаваше задачи от ОМТ. В края на срока го записаха на интензивен курс. Един месец преди ОМТ го спряха от училище за да решава всеки ден задачи. На ОМТ се оказа в първите 10 деца.
Е, това вече е изхвърляне, но не мисля, че са много такива деца. Пък и школите в СМГ са примерно в събота от 9 до 11. Това не ми прилича на "без почивен ден, без спорт и без странични занимания".

Дали бих причинила това на детето си  newsm78 нееее, това е сигурно.
И правилно.

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 12:06 от Черна станция

# 336
@Hope А как ли стои въпроса с езиците и другите предмети при това дете? И с какво ще компенсира липсата на социални умения, защото не е играло, когато трябва? А как ще изгради здраве и прилична физика?
И как стои въпроса с общата култура? "Целия Толстой в две страници формули"??

# 337
@Hope А как ли стои въпроса с езиците и другите предмети при това дете? И с какво ще компенсира липсата на социални умения, защото не е играло, когато трябва? А как ще изгради здраве и прилична физика?
И как стои въпроса с общата култура? "Целия Толстой в две страници формули"??

И сто пъти да го повториш, че децата в СМГ са все коне с капаци, незнаещи езици, неспортуващи, асоциални и нискокултурни, пак няма да стане истина. То вярно, че си взел пример от Гьобелс, ама неговите методи и средства са били по-различни Twisted Evil

# 338
Хайде стига де. Излезте малко от частните случаи.

# 339

Стига, деее Laughing Как ще е единствената алтернатива Laughing

# 340

Стига, деее Laughing Как ще е единствената алтернатива Laughing

Кои са другите?

# 341
НГДЕК - ако на детето не му е силата в математиката.

# 342

Незнаех че НГЕДК имат прием след 4 клас.

# 343
Имате ли лични впечатления от НГДЕК? За да не занимаваме участниците в темата ЧУ, може ли да споделите впечатленията си на лични? Интересува ме всичко - ниво на преподаватели и деца, проблеми с отдалечеността на училището - рискове на квартала, отражение на междуособиците в учителския колектив върху работата с децата...

# 344

Общи условия

Активация на акаунт