Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IIІ част

• 116 516
  • 814
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Жабче, а в математическите паралелки 5-7 клас, някакво програмиране учи ли се?
При нас нямаше. Телерик имат програмиране за деца, много му харесваше на сина ми там. Безплатно е, с изпит.

# 691
  • Някъде там...
Програмиране няма и при нас. Вариант е или Телерик, или курс.
Ако въобще успееш някъде да го включиш в програмата с класните и извънкласните дейности.

# 692
Има ли родители на седмокласници в темата? Наистина ли ще минат на ДО и те от вторник? Някой знае ли нещо?

# 693
  • София
Аз съм родител на седмокласничка. Според нея е пратено писмо до министъра с искане на разрешение да минат онлайн вкл. и прогимназиалната степен. Предвид анкетата, която ни изпратиха да попълваме, смятам, че е много вероятно да стане.

# 694
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз съм родител на седмокласничка. Според нея е пратено писмо до министъра с искане на разрешение да минат онлайн вкл. и прогимназиалната степен. Предвид анкетата, която ни изпратиха да попълваме, смятам, че е много вероятно да стане.

Анкетата само в прогимназиален етап ли е пускана, защото детето ми е в начален и не съм получавала анкета. Би следвало да е според отговорите на анкетираните. Вие като попълнихте анкетата, получихте ли обобщени резултати?

# 695
Значи вероятно ще стане..но май спрягат само 7клас, не целия прогимназиален курс. Интересно какъв е резултатът от анкетата?  И като цяло каква е причината? Вчера мернах в репортаж изказване на директорката, че едни и същи учители преподават на 7 и 8 клас, но не намирам каква е логиката това да е причина...

# 696

Вие като попълнихте анкетата, получихте ли обобщени резултати?

Не, не получихме резултати.

# 697
  • Някъде там...
В школо ли ви пуснаха анкетата? Нямам нищо аз, 5 клас.

# 698
нормално, беше само от 7 до 11 клас. И моят син каза, че е имало учителски съвет за това, че едни и същи учителки преподавали на 7 и гоните класове едновременно.
Ох дано не излязат дистанционно 7 клас....

# 699
нормално, беше само от 7 до 11 клас. И моят син каза, че е имало учителски съвет за това, че едни и същи учителки преподавали на 7 и гоните класове едновременно.

Да, дано! Но все още не рабирам...Какво като преподават и на едните, и на другите? Нали така, или иначе часовете им по програма са разминати? Какво пречи да преподават присъствено на 7мите класове и пак от училище онлайн на другите..?

# 700

Да, дано! Но все още не рабирам...Какво като преподават и на едните, и на другите? Нали така, или иначе часовете им по програма са разминати? Какво пречи да преподават присъствено на 7мите класове и пак от училище онлайн на другите..?
най-вероятно проблема е, че нали ще са вкъщи за едните, защо да идват само заради едни 7ми класове Simple Smile ама все пак нашите още не са в гимназията ..... засега Blush

# 701
Може би от една страна има отсъстващи учители заради сезонен грип. По данни от РЗИ миналата седмица има 955 заболели от грип, сезонен и това ДО идва превантивно, да се спре вълната. А другата причина е, че ако водят в класовете от 8 нагоре единственият вариант е да комбинират онлайн с присъственото е ако провеждат онлайн обучението от училище, не че не е възможно.
Преди малко мернах статия, че 15 училища са подали молби за ДО и от 1 до 7, като най-много са в София. Имена на училища обаче не се споменават.

# 702
  • Някъде там...
Повечето са частни училища. Държавни, май 119 чух по новините...

# 703
А това онлайн обучение, за което кандидатстват, за колко време ще бъде?

# 704
А това онлайн обучение, за което кандидатстват, за колко време ще бъде?

По закон, с оглед на сезонни грипни вълни, в рамките на 2 седмици. Но дали ще има удължаване или не, с оглед на ситуацията. По данни на РЗИ София миналата седмица има 955 случаи на сезонен грип, ако паднат драстично, няма причини за удължаване. За справка миналага година януари, при първата грипна ваканция, в седмицата преди да я обявят имаше 3000 случаи на грип в София и резултатите бяха, че имаше почти цели класове болни. Може би целта сега е това да се избегне.

Общи условия

Активация на акаунт