КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ 2-ра част

• 72 736
  • 883
  •   1
Отговори
# 105
albena_stankova-бих искала да ви попитам тази оценка от Св.Лука, няма ли да се запишете там, или предпочитате Илия Петров?

# 106
Май масово днешната експозиция се е харесала повече.Въпросът ми е, дали някой е наясно чисто статистически кое е по-желаното училище от децата, паралелно явили се. Ние от почти 2г.си мечтаем за художествената, дано празнуваме довечера.

# 107
От коментарите на дъщеря ми, започвам да се ориентирам-в Св.Лука масово са ползвали линийки и са се разхождали до композицията, което ми се стори странно, предвид, че се гледа талант, въображение и усещане.Сега разбирам разликата между приложни и изящни изкуства все по-ясно.Оаквам си нашето все по-силно-далеч по-виска оценка и прием в Илия Петров.Винаги в рисувала композициите с прави линии без помощ от геометрични пособия, както и описаните по-горе драперии, тип италиански стил.
1.Днес са били с двама?!квестори за всички стаи,които са влизали през час...
2.Линии са се ползвали и днес,но за т.н."уточняване",а не за правене на "прави линии"с помоща на тях.Все пак това не е чертеж,а рисунка....
Желая на детето Ви да има висока оценка и на всички кандидати-успех!

# 108
  • София
Май масово днешната експозиция се е харесала повече.Въпросът ми е, дали някой е наясно чисто статистически кое е по-желаното училище от децата, паралелно явили се. Ние от почти 2г.си мечтаем за художествената, дано празнуваме довечера.
Много са различни училищата, общото е само формата на изпита. Моята дъщеря обича да създава неща с ръцете си и  НГПИ й беше основната цел, НУИИ беше резервен вариант. Докато най-добрата й приятелка не се яви дори за проба вчера, иска само НУИИ.

# 109
  • софия
Не мисля, че миже да се даде точен отговор. В последните години се наблюдава по-голям наплив към приложното. А отделно тази година кандитатстващите като цяло са по-голяма бройка.
Различното е, че и за първа година е различна поредноста на приемните изпите. Поправете ме ако греша, но мисля че за първи път от години приложното са първи, изящната втори и фотографията трети. Това ще доведе и до по-малко класирания във фотографията, защото ще е ясно, че трзи които са имали фотографията единствено като реервен вариант и вече са приети в приложното и изящната, най-вероятно няма да отидат на изпита.
Все пак мисля, че второ класиране ще има и за трите училища!

# 110
  • sofia
Тиани,  успех пожелавам на детето.
В НУИИ и ние бяхме за спорта. Приятелят на Борис днес не е ходил, като са видели снощи резултатите.
Амели, снощи до тъмно се гъзурчих и брах ягоди и малини. Сутринта закарах детето и като се върнах легнах да си доспя. Той ме събуди, като ми звънна, че е приключил и чаааак тогава се сетих да проверявам резултати.
И аз така сметнах - всички деца с желание метал и с по- висока оценка от неговата ще бъдат приети на по- предно желание. На останалите са им по-ниски оценките.

# 111

Tiani14 незнам още къде ще се запишем. След като видим резултата днес ще решаваме

# 112
  • софия
Тиани,  успех пожелавам на детето.
В НУИИ и ние бяхме за спорта. Приятелят на Борис днес не е ходил, като са видели снощи резултатите.
Амели, снощи до тъмно се гъзурчих и брах ягоди и малини. Сутринта закарах детето и като се върнах легнах да си доспя. Той ме събуди, като ми звънна, че е приключил и чаааак тогава се сетих да проверявам резултати.
И аз така сметнах - всички деца с желание метал и с по- висока оценка от неговата ще бъдат приети на по- предно желание. На останалите са им по-ниски оценките.
Ето защо те е нямало Simple Smile
Ако искате, може да си направим експеримент и да кача "моите списъци" и после да сравняваме...
Стига да има хора с достатъчно здрави нерви да се опазят от евентуална грешка , защото това  са абсолютно любителски сметки

# 113
  • софия

Вярвам в успеха! Стискам силно палци и чакаме да се похвалиш

# 114
До ЯТМ- в залата с моята дъщеря ми никой не е вадил линиите.От коментарите тук само чета, че двете училища са "различни", което е логично, но не става ясно какво е важно в рисунките в двете училища и какви са критериите. Не разбрах и как така нито една двойка няма? Не че я желая, естествено.Но ако днес децата са с по-виска оценки-за мен истината е една-в Св.Лука се оценяват размери и чертежи, което категорично не е нашето, а в Илия Петров техника с ръце и усет, т.е.талант, дано съм права!

# 115

Вярвам в успеха! Стискам силно палци и чакаме да се похвалиш

# 116
  • Ланкър, планините Овнерог
Хм, щерка ми съм я виждала с линия в ръка само, като е имала да прави домашно по перспектива. Определено не е това начинът на рисуване в Приложното.

# 117
Сега разпитах детето и то сподели, че в приложното другите са мерили с линийка и са ходили до композицията. Днес било забранено, но е имало деца които са ползвали линия.
Моето лично мнение е, че това не е чертане и линия не е необходима. Изненадана съм, че се ползва  Shocked

# 118
До ЯТМ- в залата с моята дъщеря ми никой не е вадил линиите.От коментарите тук само чета, че двете училища са "различни", което е логично, но не става ясно какво е важно в рисунките в двете училища и какви са критериите. Не разбрах и как така нито една двойка няма? Не че я желая, естествено.Но ако днес децата са с по-виска оценки-за мен истината е една-в Св.Лука се оценяват размери и чертежи, което категорично не е нашето, а в Илия Петров техника с ръце и усет, т.е.талант, дано съм права!
ДАНО!
Чисто риторичен въпрос-ако кандидата Х има високи оценки и от двете училища,какво са оценили?Чертежа или таланта?

# 119
  • София
То критерии няма никъде изнесени, така че може да се гадае как е оценявала комисията. Все пак в нея е имало и външни оценители, няма как да се генерализира какво се цени в дадено училище.
Свържете се с директорката, много е отзивчива жената, и помолете да ви обясни оценяването.

Общи условия

Активация на акаунт