Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 755
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Скрит текст:
А защо решихте, че с трета група уседналост нямате шанс. Миналата година училищата приемаха и деца извън прилежащия район, т.е. с под 43 т. колкото беше тогава. Аз не мисля, че за децата в прилежащия район ще има проблем, независимо от срока на уседналост.
За някои училища, бих казала цели общини като Оборище, Лозенец, Средец това въобще не е сигурно. За едни от най-желаните училища последният възможен бал беше 53 т. - т.е. адрес в микрорайона+месторабота. Май имаше и такива с 63 т. - адрес + брат/сестра или ПГ в училището. Да не говорим при наличие на доп. критерии.
Е да де, ама сега няма никакви допълнителни критерии, така че няма кой да измести живущите само в прилежащия район.
Ако остане това положение, на теория не би трябвало да стане като мин. година, да.

# 856
  • София
Доколкото разбирам от отговора, пуснат по-горе, няма шанс да има точки за месторабота?!?  newsm78
Абсолютно. Обявен е за дискриминационен и даже за ДГ го премахват.

# 857
  • София
А защо решихте, че с трета група уседналост нямате шанс. Миналата година училищата приемаха и деца извън прилежащия район, т.е. с под 43 т. колкото беше тогава. Аз не мисля, че за децата в прилежащия район ще има проблем, независимо от срока на уседналост.
За 31-во (бастилията) това не важеше със сигурност миналата година - трябваше минимум адрес в прилежащия район + месторабота.

За да има все пак някакъв избор от училища, в цялата работа трябва да се намести адрес в административния район. Поне аз за друго не се сещам. Местоработата не ок според съда, някой беше цитирал назад мисля.

# 858
  • София
За 31-во (бастилията) това не важеше със сигурност миналата година - трябваше минимум адрес в прилежащия район + месторабота.

За да има все пак някакъв избор от училища, в цялата работа трябва да се намести адрес в административния район. Поне аз за друго не се сещам. Местоработата не ок според съда, някой беше цитирал назад мисля.
Ама миналата година беше съвсем различно, тогава се събираха точки и по други критерии и реално дори дете от друг район можеше да измести тези с адрес в прилежащия район. Сега по този регламент няма как да стане.

# 859
  • София
За някои училища, бих казала цели общини като Оборище, Лозенец, Средец това въобще не е сигурно. За едни от най-желаните училища последният възможен бал беше 53 т. - т.е. адрес в микрорайона+месторабота. Май имаше и такива с 63 т. - адрес + брат/сестра или ПГ в училището. Да не говорим при наличие на доп. критерии.
Е да де, ама сега няма никакви допълнителни критерии, така че няма кой да измести живущите само в прилежащия район.
Със сигурност за най-желаните училища ще има деца с уседналост под 1 г. или дори между 1 и 3 години, които да не се класират. Както Спасова е писала за 31-во, ако местата са 100, а тези по адрес са 150, тогава? Миналата година са отсяти с критерии брат/сестра и месторабота, а сега?

# 860
  • София
Сега ще ги отсеят с брат/сестра.

Аз нали дадох пример за местоработата: две семейства съседи, едните работят в квартала, другите -не,
 имат еднаква възможност да си водят детето в трети квартал. Недопустимо е да се пращат едни родители да си возят децата в далечно  училище, за да може други да ходят по пантофи на работа.

Да дават месторабота в четвърта група, т.е. когато вече са приели децата наоколо.

Продължавам да чета становищата. Изумявам се хората какви ги пишат.
Не виждам къде отговарят обаче.

# 861
  • София
Има линк, който води към отговорите – 6-та точка, но още няма такива. Може би след пети.

# 862
  • София
То няма нужда да отговарят на всеки. Повечето сме писали едно и също.

# 863
Да дават месторабота в четвърта група, т.е. когато вече са приели децата наоколо.

Продължавам да чета становищата. Изумявам се хората какви ги пишат.
Не виждам къде отговарят обаче.

Така мисля, че ще е справедливо.

+ някакви точки за собственост. Когато съм собственик едно на ръка, че плащам данъци, а и няма да се преместя в друг район, както биха могли хората на квартира. Peace

# 864
  • София
Аз не бих делила хората на имащи/нямащи собствено жилище. Не е правилно. Може би на плащащи/неплащащи комунални услуги на адреса, на който живеят. Но има и наематели, на които хазяите ги плащат.

# 865
Аз не бих делила хората на имащи/нямащи собствено жилище. Не е правилно. Може би на плащащи/неплащащи комунални услуги на адреса, на който живеят. Но има и наематели, на които хазяите ги плащат.

Да, както писах по-горе, това е дискриминационно и не виждам как ще стане. Но пък би било добре, поне лесно се доказва.  Mr. Green

# 866
  • София
Четох, четох, четох и май е ясно, че на детиту няма да му върже в у-щето в което сега е предучилищна, защото не ни е в района по местоживеене. Close
На всички, успех.  newsm10

# 867
А точки за предучилищна също ли няма да има?  Shocked newsm78

# 868
  • София
А точки за предучилищна също ли няма да има?  Shocked newsm78
Има, ама без адреса не стигат доникъде. newsm78

# 869
Ясно. То моят син не е в ПГ в училище, де. Просто да знам....

Общи условия

Активация на акаунт