Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 108 011
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 540
  • На черешата
 Добра база  Joy Joy Joy. Базата им е отврат, след като 5 години се карахме, взеха че им оправиха тоалетните. За ремонт на стаите си плащахме сами, от паркета, до чиновете и гардеробчетата. Резултатите по МАТ са добри- да. Но 90% от децата ходят на допълнителни уроци. Та повече се дължи на родителите, на допълнителното натискане удома и плащането на уроци.  Peace От сегашната си камбанария бих заложила на прилично училище, без амбиции за елитарност, допълнителни уроци и повече родителски контрол.  Peace

# 541
  • София
С местоживеенето и работата на родителите бяха двата основни начини за фалшификация. Нямам никакъв проблем и дете, живеещо от 2 седмици в района на училището, да е с предимство, но наистина да живее там. Същото се отнася и за местоработата на родителите. Но тъй като засега не е измислен ефективен начин училищата да проверяват подадената от всички родители информация, то аз съм за сегашния вариант на проекта. Далече е от идеален, но такъв май и няма. Както по-рано споменаха съфорумки, а и аз съм на това мнение, вероятно ще бъде ефективен тази и следващата година, след това пак ще стане каша.

# 542
За местоработата е добре,че отпадна. Но ако ще се дават точки по този критерий предлагам да е като този с отседналостта. Т.е. ако работиш от години на работа близо до училището,където кандидатства детето да се дадат точки. Но ако е от месец на нова работа да не се взима под внимание. Миналата година масово започнаха да работят от вкъщи седмица-две преди кандидатстването, за да могат да вземат бележки и да се възползват. И след седмица пак си бяха по офисите или не работят изобщо.

# 543
Просто трябва да се прецизира критерия „Месторабота”. Аз например, не бих могла да си взема бележка, че работя от вкъщи, работодателя няма как да издаде документ с фалшиво съдържание. И защо да не е възможно този критерий да се използва без сумиране с критерий „Местоживеене”. Ползваш един от двата, но не и двата и местоработата е с по-малко точки, естествено.

# 544
  • София
Аз явно съм много наивна - как се вадят фалшиви бележки за месторабота? Поръчваш си печат с измислена фирма?
Преди 4 години в 133 искаха не служебна бележка, а копие от трудовия договор, заверено с мокър печат. И трябваше да е от преди Нова година.
И системата тогава беше като предложената - приемаха всички по местоживеене и за останалите места - по месторабота. Но, все пак се даваше някакъв избор на родителите.
Изкривяването се получи миналата година от натрупването на хиляда критерия и така се изместиха деца с местожителство. Трябва да важи по един критерий само, с различна тежест, но да все пак да ги има.

# 545
Има начин и за месторабота - да се признава само адреса на регистрация на фирмата, който не може да се подправи и се проверява в Търговския регистър.

# 546
  • Куциндрел
Аз се надявам все в едно от двете ни близки училища да приемат детето, иначе го водя в Общината там да го обучават.  Joy Joy Joy
Точно това по район, което е, там са най-много фалшификациите. Така, че ще видим.

# 547
Цеце, ще са си другарчета с моето, че и аз към Общината съм се насочила.

# 548
  • София
Да де, ама от общината са длъжни да ви осигурят място и ще ви намерят такова някъде в крайните квартали. Защото законът не ги задължава да е в района.

# 549
  • София
Аз явно съм много наивна - как се вадят фалшиви бележки за месторабота? Поръчваш си печат с измислена фирма?
Преди 4 години в 133 искаха не служебна бележка, а копие от трудовия договор, заверено с мокър печат. И трябваше да е от преди Нова година.
И системата тогава беше като предложената - приемаха всички по местоживеене и за останалите места - по месторабота. Но, все пак се даваше някакъв избор на родителите.
Изкривяването се получи миналата година от натрупването на хиляда критерия и така се изместиха деца с местожителство. Трябва да важи по един критерий само, с различна тежест, но да все пак да ги има.
В трудовия договор не пише адреса на който работиш. Работодателят издава служебна бележка за това. И той може да напише каквото си поиска като адрес. Може да е истинският, може да ти е домашният, а може да пише, че работиш от дома на баба си. Никой не проверява това.

# 550
  • София
Това с бележките по месторабота е ала - бала. Всякакви бележки могат да се издадат . Колко народ е Home office , или пък имат фирми. Един договор за наем някъде на адрес и мога да "упражнявам дейност" където си искам. Да тръгнат даскалите да ровят Търговския регистър на хиляди родители и фирми и адреси е безумно.

# 551
  • София
Това с бележките по месторабота е ала - бала. Всякакви бележки могат да се издадат . Колко народ е Home office , или пък имат фирми. Един договор за наем някъде на адрес и мога да "упражнявам дейност" където си искам. Да тръгнат даскалите да ровят Търговския регистър на хиляди родители и фирми и адреси е безумно.
Така е. Но носеше точки.

П.П. Обаче какви "нонсенсни" възражения прочетох на сайта на общината... Видях и на Грета Ей, съвсем логично е, дано да го вземат предвид.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 14:07 от milenaka

# 552
  • Куциндрел
Цеце, ще са си другарчета с моето, че и аз към Общината съм се насочила.
Май ще заформим един клас там.  Joy Joy Joy

# 553
  • Куциндрел
Да де, ама от общината са длъжни да ви осигурят място и ще ви намерят такова някъде в крайните квартали. Защото законът не ги задължава да е в района.
Идеално, а после ще им пращам сметката за транспорт.
Но първо ще отговорят как така живея от близо 10 години в квартала, а детето ми учи през два квартала в трети. Mr. Green

# 554
  • Куциндрел
Що даскалите да ровят? Ще ровят тиквите в общината. Информация има, ама няма кой да си я поиска.

Общи условия

Активация на акаунт