Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 757
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 870
  • Куциндрел
Четох, четох, четох и май е ясно, че на детиту няма да му върже в у-щето в което сега е предучилищна, защото не ни е в района по местоживеене. Close
На всички, успех.  newsm10
Би трябвало такива деца директно да продължават в 1-ви клас, ако родителите пожелаят.
Ама кой от тиквуните ти мисли...

# 871
  • София
Четох, четох, четох и май е ясно, че на детиту няма да му върже в у-щето в което сега е предучилищна, защото не ни е в района по местоживеене. Close
На всички, успех.  newsm10
Би трябвало такива деца директно да продължават в 1-ви клас, ако родителите пожелаят.
Ама кой от тиквуните ти мисли...
Така де, аз на таз кълка лежах, ама, греда. Mr. Green

# 872
  • Куциндрел
Още някой друг месец и драмата ще е пълна.
Вчера една майка от квартала каза, че си е сменила адресната регистрация и ще се бори за училище, което не й е по район, ама пак е на 10 мин пеша от тях.

# 873
  • София
Поне на сайта на училището ако провери или ако говори с директора, ще стане ясно, че още не е ясно.
Дано не е сменила адреса и на детето.

# 874
  • София
Стига с това 17:00 часа. Масово занималните са до 17:30 и дежурен учител остава до 18:00. След това почват карате и танци. Има и частни занимални, които са до по-късно. Родители се организират да се редуват при прибирането на децата в една посока/ като живеят наблизо, със сигурност ще могат да го направят/.

Адски обичам обобщения на база личен опит, затова ще вметна своя, за разнообразие така. Моят второкласник този срок беше втора смяна и занятията му свършваха 17,15 ч. 17,15 ч. ПО ПРОГРАМА. Тази година редът за допълнителни занимания в нашето училище беше друг, започнаха с два месеца закъснение и са малко редуцирани. Така че има след часовете 1 (един) ден. А останалите 4...?
(п.с. ситуацията сме си я решили по единствен приемлив за нас начин, просто ми досмъдя от генерализирането)

Не съм чувала за ученически кооперативи.

Има, поне в Сф има.

Не знам защо си го причинявам, но внимателно чета всички публикувани становища. Нивото е изумително и мисля, че покрай простотиите, неграмотността, несвързаността, глупостите и личните казуси, просто няма да се обърне внимание на стойностните, разумни и грамотно описани идеи и конкретни предложения. И да ви кажа, ще са прави : /

# 875
  • София
Скрит текст:
Цитат
Стига с това 17:00 часа. Масово занималните са до 17:30 и дежурен учител остава до 18:00. След това почват карате и танци. Има и частни занимални, които са до по-късно. Родители се организират да се редуват при прибирането на децата в една посока/ като живеят наблизо, със сигурност ще могат да го направят/.

Адски обичам обобщения на база личен опит, затова ще вметна своя, за разнообразие така. Моят второкласник този срок беше втора смяна и занятията му свършваха 17,15 ч. 17,15 ч. ПО ПРОГРАМА. Тази година редът за допълнителни занимания в нашето училище беше друг, започнаха с два месеца закъснение и са малко редуцирани. Така че има след часовете 1 (един) ден. А останалите 4...?
(п.с. ситуацията сме си я решили по единствен приемлив за нас начин, просто ми досмъдя от генерализирането)

Има, поне в Сф има.

Не знам защо си го причинявам, но внимателно чета всички публикувани становища. Нивото е изумително и мисля, че покрай простотиите, неграмотността, несвързаността, глупостите и личните казуси, просто няма да се обърне внимание на стойностните, разумни и грамотно описани идеи и конкретни предложения. И да ви кажа, ще са прави : /
Съгласна.
Има няколко случая,  при които явно са пропуснати адреси и трябва да се оправят, 3-4 нормални становища, но транспортните драми на Пенка и Иванка и "нонсенсните" размисли на Иванчо са...

# 876
Ученическите кооперативи признати ли са от МОН?

# 877
  • София
зелено човече, изобщо не обобщавам. Всеки родител се оправя според възможностите си. Това, че няма кой да ти прибира децата, не ти дава предимство пред някой друг.

И моите са били до 17:00, уговаряла съм се с други родители за прибиране при едното и плащах допълнително на частната занималня да го гледат и след училище.

# 878
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат

Има, поне в Сф има.

Съгласна.
Има няколко случая,  при които явно са пропуснати адреси и трябва да се оправят, 3-4 нормални становища, но транспортните драми на Пенка и Иванка и "нонсенсните" размисли на Иванчо са...
Някои от становищата са написани толкова неграмотно, че аз лично не бих ги чела, ако съм на мястото на тези от Общината.

# 879
  • София
Нашата занималня е до 17.00 ч. Аз работя до 17.00 ч. и съм на една крачка от училището.  В кварталното училище занималнята е до 16.30 ч., изобщо нямам намерение да подавам документи за малкия там. Ние ще кандидатстваме другата година и се надявам критерий месторабота тогава да оказва влияние.

# 880
  • София
Ако наистина са го определили като дискриминационен, няма как да го върнат.

Отн. становищата:
Има няколко случая, при които родителите са се преместили от един адрес в прилежащия район на друг адрес пак в същия прилежащ район – според мен и те трябва да са в първа група и да се оправи формулировката; няколко с пропуснати адреси, които трябва да се добавят; многодетните семейства също би трябвало да бъдат улеснени – напр. в най-близкото до тях училище да бъдат първа група, без значение от колко време са там, но за останалите училища да бъдат четвърта група.

Последна редакция: вт, 30 яну 2018, 09:22 от milenaka

# 881
Ако е обявен от съда за дискриминационен тази година, няма как да се върне догодина. По-скоро си мислете за друг вариант.

ПС: Писали сме заедно.  Peace

# 882
  • София
Няма друг вариант. Как ще водя две деца в различни училища и в различни квартали. Ще чакам да ни приемат в 4 група.

# 883
  • Куциндрел
Ние сега се кооперираме с родители да вземаме деца от градина, но не може всеки път. Понякога родителите имат работа и не могат да пасат чуждите деца, друг път детето отсъства и т.н. Не е вариант да легнеш на кълка - то винаги ще има родител да вземе детето ми, защото аз нямам възможност.
И не всеки може да плаща на детегледачка, която да му взема детето, Това са минимум 10 лева на ден. Crazy

# 884
  • София
Аз също имам три деца, но не виждам защо само това да носи предимство. Още повече, че има толкова различни случаи. При мен лично разликата между най-малкото и двете по-големи е голяма и въобще не стои проблемът с воденето на различни места. Ако имаш две с малка разлика, които са разделени в различни училища, едва ли ще ти е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт