Любители на кучета - 73

• 45 308
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Леле, а клетият Страхо всеки ден е подложен на 2 пъти миене със сапун  Rolling Eyesю

Джина е страхотна, истинска лудетина е вече  Heart Eyes
Много ми харесаха мъничките шушони! Няма по-сладко нещо от бебе куче, а как ухаят само... Crazy Heart Eyes

Сиви, дано Макс скоро забрави за неволите с ушето! И аз знам, че много кръв тече оттам.. Sad

# 631
  • София
и обещаните снимки

Скрит текст:
на зелена ливадка

голям черен нос

малко размазани, но сладка снимка

и баба има диван

не искам да си тръгвам, на село е хубаво

има и още хубави снимки, но са на телефона на детето, ще чакам да ги прехвърли

# 632
  • София - Рим и обратно
Ох, че мила снимката с баба и деди Heart Eyes.

# 633
  • София
ама на баба хич не и беше мило, като разкопа боба, за да си зарови кокала
или като разкопа леха с цветя, заради същия кокал
по два-три пъти на ден си местеше кокала, ог къображения за сигурност предполагам

изяде и и един чехъл

да не говорим, че и трябваха на баба два дена да приеме, че туй точно куче спи на дивана

иначе, правехме по 7 поне километра на ден обиколки, поне аз де, Рея сигурно повече
мисля да ставам отшелник и да живея на село

# 634
Като споменахте шампоан кого е хубаво да се изкъпят?След всички поставени ваксини или може преди това ?Харесах няколко шампоана за нашето бебе ,но не съм сигурна дали са подходящи.И се чудя кой да и избера.
Това съм и харесала https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/pet-head-26734/pet-head-puppy … okal-475-ml-36326 първия
И това е другия http://www.zooland-varna.com/премиум-шампоан-beaphar-puppy-с-екстракт-от-лайка-за-малки-кучета-250-мл .

# 635
ей разнежихте ме с думите си за нас със Сиянието :*
хахахахахахаха историята на Рея и кокала и дивана ми направиха цветна сутринта Grinning
Да ви се похваля, вече има заварени ламарини под портата и катинар - започнах акция "възпитание" на съседите (а и на себе си де, дразня се да катинаросвам за 500 метра до магазина, ама...) вече съм една идея по-спокойна. Не, че ще я пусна сама на двора, но поне мога да си пия кафето без да съм на 8 очите.
Аз егоистка ли съм, че не искам да я пускам на двора да живее? Май мама свикна, че Джина остава горе. И някой като ме попита "Ама защо не я пуснеш долу, ами я мъчиш?"  С кое по-точно живеенето в апартамент, на топло и сухо, върху меки бебешки юрганчета, с хубава храна, прясна вода, много галене и гушкане и миене на крачета е по-лошо от живот на 4 метра синджир в дървена къщичка, на която покривът й пропуска вода? Тя просто не обича да се мокри, на хубаво време с часове не мога да я прибера от двора, вчера вечерта и днес сутринта слезе, изпишка се, изака се и сама се качи до вдходната врата. Ох напомних си, че трябва да сляза да й прибера акото хаха
Сега е гладна, но е обявила бойкот на снощните гранули с пилешки бульон хахаха хапна малко сухи и до там. Ама гладна да й седи дупарата. До довечера няма друго да й слагам.
Дявослки чаровна, ние ползваме този, но е скъп и предполагам ни го изписаха с медицински цели. В клиниката има на същата фирма различни серии http://biogance.com/shampooing/insectifuge-chien-2/?lang=BG

# 636
Да попитам и нещо друго.Вчера я докараха нашата бебка .Кръстимхме си я Ава Simple SmileИ доста спи тази беборана.Има разстройство.Не пие много вода и хапна много малко вчера.А днес след сутрешното хакване повърна три пъти.Да я водим ли на ветеринар спешно?
В събота е пила хапче за обезпаразитяване.Възможно ли е да е от него.Иначе като е будна е игрива.Закача новите играчки.Пиша и ака на пелените само.
Може ли състоянието да и се дължи на стрес?

# 637
Леле колко съм испуснала покрай съботно/неделното гости и тези котаци. Но изчетох всичко и искам да кажа, че не може да си зибера любимец от всички снимки на Гита, Ели,ТуиГ, Малко коте, possessed и Sivi. Мисля да заложа на бебета на Sivi, че то просто природата си ги прави тези бебета такива неустоими, за да им гарантира, че някой ще се грижи за тях RelievedRelieved

possessed ти се шегуваш, но аз средата на Август официално напускам София и се местя в Ловеч. А даже си строим и къща на 22 км в едно село до Ловеч и ще движим между двете. Нямам търпение да стане, за да си взема дакел и нещо голямо и рошаво за двора...5 декара свобода ще е, но засега ще карам с двете котки, че оградата не е готова Grin Аз където мислих, че след социалните предимства на столицата не бих се върнала в малък град...сега нямам търпение да се махна. Може би не ме притеснява толкова, че ще съм в провинцията защото все пак ми е на 2 часа от София, но знам ли...Надявам се до няколко месеца да се похваля и аз с някой бебешор...я на четири лапи, я на две Innocent

Връщам се в темата до тогава, поне на вашите да се радвам.

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 13:42 от Анонимен

# 638
Да попитам и нещо друго.Вчера я докараха нашата бебка .Кръстимхме си я Ава Simple SmileИ доста спи тази беборана.Има разстройство.Не пие много вода и хапна много малко вчера.А днес след сутрешното хакване повърна три пъти.Да я водим ли на ветеринар спешно?
В събота е пила хапче за обезпаразитяване.Възможно ли е да е от него.Иначе като е будна е игрива.Закача новите играчки.Пиша и ака на пелените само.
Според мен да се свържете с ветеринаря,който ще я наблюдава и поне по телефона да обясните.Има ли рязка смяна на храната ?
Честит нов член на семейството!

# 639
  • о`майна лунна нощ е
Добре дошла на Ава! Когато взехме Торин, се държеше по същия начин - след емоцията от пътуването и раздялата, спа почти целия остатък от деня. Акото беше кашаво, но не рядко. С вземането му минахме през ветеринар и му даде хапче за вътрешно обезпаразитяване. Може наистина и това да е оказало влияние върху изхождането.

Вчера ходихме малко на балкан и в компанията ни имаше два добермана. Разкошни кучета - масивни, тренирани, с безупречна дресировка. Женската - шоколадова, мъжкият - сив. Хем будещи респект, хем като ги почнеш с чесането зад ушаците и се размазват от кеф.

# 640
  • София - Рим и обратно
Знаете ли с какво е хранена? Кира беше по същия начин с акото първите два дни и постепенно се втвърди и разреди броя на изхожданията. Не е повръщала обаче. Коремчето първия ден й беше много подуто, къркореше и пръцкаше. Сега няма такова нещо. Поукрепна и в крачетата. Гледайте дали в акитата има паразити след хапчето.

# 641
  • София
моята също като я взех на два месеца акаше кашаво, ама след няколко дни с новата храна се оправи
не е повръщала обаче
да не я прехранвате
пробвайте с по-малки количества и по-често

многото спане, хем са малки, хем си зависи от кучето
Рея доста спи, сестра и е по-игрива и активна през деня
обаче като сме навън и има кучета е като фурия Рея

а да, и корема и беше огромен
как я бяха хранили тия хора не знам
още и виси кожата на шкембенцето, дето го свалихме
в началото беше странна гледка

обадете се все пак на ветеринар и ако каже за всеки случай изследване за разни болести, ако не са правени

DivaOrhideq аз бях в Троян
село Бели осъм де, демек още по-хубаво
пред къщата река, зад къщата баир
а зад реката пак баир
километри и километри пътеки по поленца и горички
и следи от диви прасета и сърнички
евентуално и зайчета, ама аз толкова им разбирам на следите
единственото, дето видяхме обаче, беше една лисица

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 10:16 от possessed

# 642
DqVoLsKi_ChArOvNa мекото изхождане най-вероятно се дължи на хапчето за вътрешно обезпаразитяване, както и на смяната на храната. За съжаление все по-малко хора съобразяват, когато дават кученце с него да дадат и пакет с храната, с която са хранили или поне да кажат с какво са хранили, за да може новия стопанин да вземе същата и след това плавно да направи прехода към нов вид гранули. Иначе честито за малката Ава и чакаме снимки. Smile
DivaOrhideq много добро решение да се преместиш на тихо и спокойно местенце. Лудницата на големия град няма да ти липсва никак. Аз откакто си взех къща в едно близко село, въпреки че Видин не е голям град, но на село си е едно такова тихо и спокойно, и гледам при всяка възможност да ходя да си се наспя там. Даже денем спя отвън на хамака, а Макс си лежи кротко до мен или си обикаля на воля из двора (или поне до където му позволят другите кучета).
Госпожица Дух съвсем си е в реда, когато свикнеш и ти и кучето, то да си живее вътре в къщата, въпреки че имате двор. Това, че куче трябва да живее само в двор ми е малко отживелица. Даже ако питаш някои хора, не само на двор, ами и вързано на метър синджир. Няма лошо ако кучето си свикне на двора и си обикаля пуснато, но веднъж свикнеш ли с присъствието му у дома не ти се иска да го пускаш. Няма нищо по хубаво от това да си го гушкаш като заспи като малко детенце до теб.
possessed черната муцуна е много сладка. Предполагам и тя е доволна от престоя си на село. Снимката с баба и дядо наистина е много мила. И Макс като го водих на гости на баба и изкопа малко чушки и на жената и спря сърцето, че тъкмо предния ден ги беше садила. Satisfied В моя двор си го оставям да прави каквото иска. Няма насаждение, което да ми е толкова важно, че да се скарам на звяра. Но интересното е, че бързо се научи да ползва пътечките и не влиза в зарзавата. Само лехичката с лука много му харесва за игра, ама имам няколко и едната съм му я оставила на него. Grin Влиза в нея, крие се сред листата, копае, подскача, ляга вътре.. пълна програма от забавления си има в този лук. Догодина на същото място ще му засяда някоя по висока трева, защото явно му харесва, че може да се скрие там.
cutesmallcat вземи си едни мокри кучешки кърпи и разреждай миенето със сапун, защото май не е никак полезно за тях. Аз даже мисля да разредя къпанията с шампоан, защото ми се струва, че прекалено се изнежва от честото къпане и му отмивам естествения мазен слой на кожата и от там идват и тези зачервявания от каишки и препарати. Още не съм стигнала до вет, че съм без кола, но се надявам по-късно да я отремонтират и да го закарам, че да обсъдя с тях това зачервяване под врата и дали както си мисля има общо с честото къпането.

# 643
  • София
ние си играехме на криеница на майка в цветята
и имахме приключение с жаба и змия
ще приложа снимка и на тях после

и си седеше и вътре и вън, защото принципно и аз не съм фен на идеята куче да се гледа само на двор
бяхме и отворили вратата към двора и беше оставена да си ходи където и е кеф

вчера ходихме за първи път в Борисовата градина
имаше малко хора и кучета, защото ръмеше, но пък беше идеално за първа разходка на звяра
мисля и там често да я водя, да разнообразявам скуката в квартала
ще видим

преди съм казала, че не правих хич плавен преход на храната, защото беше отвратителна и просто беше престъпление да я продължавам
ама на прахосмукачето ми му понесе рязката смяна

и аз не мия лапи на всяко излизане
забърсвам с влажна хавлиена кърпа и толкова
а като е мокро навън пак с кърпата
е освен ако не е кална де

# 644
  • о`майна лунна нощ е
[video][/video]За къпането - от ветеринар знам, че не бива да се къпе в началото. Поне докато минат ваксините. Взели сме шампоан /малко се изхвърлих с някакъв скъпарски, ама никой не ме разбра каква сума броих за него и си трая/ и ще го намачкаме едно здраво като му дойде времето. То в момента реално не го пазим от мокрене - на двора е, вали го дъжд ... а в жегата децата като почнат войната с бутилките топла вода и въоръжението от помпи, водни пистолети и ... тадаммммм - баща им с водоструйката, познайте дали кучето остава сухо покрай тях. На всичкото отгоре не пропуска да полива с бабата. Тя пусне маркуча в лехата, той се просне в нея на хладничко.

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 11:02 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт