Любители на кучета - 73

• 45 119
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Момичета да питам. Кучо яде Роял канин за дребосъци. Чихуахуа е. Но нещо често му гъргорят червата по нощите. Не го боли, само звуците са плашещи. С каква храна да сменя? Искам да му дам най-доброто и да е здрав. Дали да не взема серията на елкануба за проблемни стомахчета

Откога му къркоряк червата? Свива ли се/ изпъва ли се сутрин и има ли апетит, след като е имало къркорене?

Трябва да наблюдаваш за спазми, за липса на апетит, за повръщане на стомашен сок, защото с такова къркорене при голямата започваха доста неприятни кризи, а при малката след къркорене пак имахме неприятности.

Кученцето яде ли нещо странично (от масата, ядливи играчки, кокалчета, награди) или си сигурна, че е от гранулата? Трябва да се разбере към какво има непоносимост.

С храните е индивидуално, а при чухуахуа е голям проблем докато се нацели. Не харесвам Роял Канин, заради отвратителния състав. Пробвали сме Acana small breed (и за кученца, и за големи)- най- добрата за нас, още няколко вида Acana, от които нямаше проблеми, но не ги харесаха. Naturea Puppy chicken също е хубава, но са малко по- едри гранулите, за сметка на това се понася много добре от раздразнени стомахчета. Пробвали сме и Orijen, Dr. Clouders, Essential, Alpha Spirit... не го хареса. При храни с високо съдържание на протеин има по- силна миризма изпражнението и първите дни пръцкат.

За консерви няма смисъл да пиша, защото виждам, че търсиш гранули.

Хубаво е да започнете някакъв пробиотик, поне докато сменяте храната и не отшуми къркоренето, както и кученцето да се храни по график ✌🏻🤗🐶

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 20:26 от Chihuahuas Mom

# 721
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Голямо писане сте писали.
Аз не съм от особените хигиенистки. Като беше малък, всеки ден минавах с мопа. Само с чиста вода по нареждане на вета. После лека-полека ми мина  Mr. Green. Като пишкаше, почиствах с кислородна вода мястото, за да не мирише. На нашия му трябваше бая време, докато спре да пика в къщи. Сега е на 2г и месец, допреди 2-3 месеца си имаше традиция вечер, след като се наяде да се изпика пред банята. Уж му мина, само днес сутринта имаше локва пак, но предвид че вчерашната му вечерна разходка в по-голямата си част мина в чакане пред лекарския кабинет за контролен преглед, му е простено. Аз май не съм ви го показвала как застава, като надуши мъжки в близост. Ей го

# 722
  • Пловдив
Момичета да питам. Кучо яде Роял канин за дребосъци. Чихуахуа е. Но нещо често му гъргорят червата по нощите. Не го боли, само звуците са плашещи. С каква храна да сменя? Искам да му дам най-доброто и да е здрав. Дали да не взема серията на елкануба за проблемни стомахчета

Откога му къркоряк червата? Свива ли се/ изпъва ли се сутрин и има ли апетит, след като е имало къркорене?

Трябва да наблюдаваш за спазми, за липса на апетит, за повръщане на стомашен сок, защото с такова къркорене при голямата започваха доста неприятни кризи, а при малката след къркорене пак имахме неприятности.

Кученцето яде ли нещо странично (от масата, ядливи играчки, кокалчета, награди) или си сигурна, че е от гранулата? Трябва да се разбере към какво има непоносимост.

С храните е индивидуално, а при чухуахуа е голям проблем докато се нацели. Не харесвам Роял Канин, заради отвратителния състав. Пробвали сме Acana small breed (и за кученца, и за големи)- най- добрата за нас, още няколко вида Acana, от които нямаше проблеми, но не ги харесаха. Naturea Puppy chicken също е хубава, но са малко по- едри гранулите, за сметка на това се понася много добре от раздразнени стомахчета. Пробвали сме и Orijen, Dr. Clouders, Essential, Alpha Spirit... не го хареса. При храни с високо съдържание на протеин има по- силна миризма изпражнението и първите дни пръцкат.

За консерви няма смисъл да пиша, защото виждам, че търсиш гранули.

Хубаво е да започнете някакъв пробиотик, поне докато сменяте храната и не отшуми къркоренето, както и кученцето да се храни по график ✌🏻🤗🐶
Не се свива и няма признаци на дискомфорт, само се стряска от звъка и гледа умно. Храни се , акото е твърдо, не повръща. Дъвчи си играчките, но слава богу са здрави и няма как да погълне от тях. Къркоренето не е често. Примерно 2 пъти в месеца. Понякога някоя баба дядо му пъхва нещо в устата от масата, но вчера не се е стещал с тях Simple Smile съмнявам се в един хладен пъпеш. Яде 3.4 малки парченца. От еврозоовет ни препоръчаха еукануба и от утре ще ги посмесвам с рояла за да свикне

# 723
Добро,
Кучовците с неразположения как са днес?
Сиви, винаги съм усешала, че с Макс имате много силна връзка. Котето с Лили и Балу също, някак си се чувства това.
Аз тепърва започвам да чувствам Джина като "мое момиче". До скоро беше просто "кучето, което гледам". Беше ми странно да кажа "моето куче". Всяка връзка се изгражда и за нея се работи, включително и тази между човек и кучето му.

Така на нея дворът вече й е тесен. Тича като бясна и прави спринтове. Пак имаше локвичка сутринта, бая голяма явно не е мога да издържи. Усъмних се след като един час вече сме на двора, а тя не пишка. Ясна работата. Вчера моята приятелка с детето го учи да ходи без памперс хахах споделяхме пикливи неволи, кой какво прал и пие къде се изакало.
Но днес си показвахме кой на кого е шефът! След като измих стълбите (външни, разбирайте колко прахоляк има), а ги мих, защото изпуснах чашата с кафе, кафето се разля и аз си счпупих чашата, и в двора е кално - роса, дъжд и прочие, след час и половина на вън прибирам Грацилия, нося я от вратата до банята, за да не изкаля разбирате ли белите плочки (които съм изчистила и измила в 7 сутринта, докато тя мята краци из двора и лае съседските дакили) измиваме се чинно и най-нагло оп през външната врата (която не съм затворила, щото носех прасето). Айде на ново, но този път малко по-грубо, по дръпнато и с по-остър тон. Сви ушаците хахаха да си знае.
Сиви аз не мога директно от телефона, дава ми грешка а исках да ви я покажа.

Малко снимки, дано не ставаме досадни Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 08:17 от Госпожица Дух

# 724
Духче, Джина вече е заприличала на куче от всякъде. Аз помня първите снимки, определено е загладила косъма, браво на теб. Пробвай да я научих на команда "стой" така ще можеш да я спираш да не щъка напред назад и да не бяга от вратата.

Sivii, донеси ми ги тези мъници в Ловеч другия месец да ги мачкам, моля те Heart Eyes Hug Bowtie

# 725
  • У Диспансера ...♥♥♥
Наистина има огромна разлика от първите снимки. Ще стане страхотна красавица след месец, два. И някак стойката и е по изправена вече, какво беше свито и наплашено милото. Голям късмет има с теб .
Ние имахме съмнения за засегнат нерв, че четири дена го влачеше тоя крак. От вчера вече след като хубаво се наплашихме почна да стъпва на него.
Иначе вече бях почнала да проучвам къде са най-добрите ортопеди и да го водя, че явно в Бургас такива липсват.
Разходките са му забранени , само пред блока по нужда и никакви стълби, а така иска да бяга милото вече ...
Алергията почна да отшумява и вече не е толкова зачервен. Абе докато му нямаше нищо и изведнъж всичко накуп Unamused
И аз съм забелязала, че изграждат връзка с един член от семейството. При нас моя син също го гледа, разхожда, храни. Но той си е залепен за мен, в която стая отида е плътно до мен като сянка. Като се къпя ляга пред душ кабината и ме чака Revolving Hearts

# 726
merita, наблюдавайте се 😊 Може и да е от пъпеша, но все пак ти препоръчвам да се посъветваш с ветеринар за включване на пробиотик, например на Lintbells или Ентеромикро (от тях имам добри впечатления засега) . Повярвай ми, че това с къркоренето не е приятно, но е добре, че за момента няма спазми. Предполагам, че има лек дискомфорт, защото стряскането със сигурност не е само от звука на усилената перисталтика. Стискам палци новата храна да ви понесе добре.

Снимките на всички са страхотни, а Джина вече е с доста по- уверена стойка, поведение и изглежда чудесно 🐶🐶🐶 Браво, Духче 🤗

# 727
  • Sofia
Страхотна Джина  Heart Eyes Както и господинът на два крака   hahaha hahaha Много са сладки!

Момичета, има ли по това време разгонени мадами? Страхо се видиоти от два дни и се държи на разходките, като побъркан. Същата работа, като през пролетта  newsm78 Скимти, тегли се, ближе тревичките и е много неспокоен  Tired

Утре за пръв път самички ще пътуваме извън София. Чудя се как да го настаня в колата, така че да не ми седне в скута, че в София как да е, ама на извънградско не искам да ми се мотае в ръцете...

# 728
  • о`майна лунна нощ е
Аз в нищото ще се обадя, че Страхо е жестоко име за куче. Правилно ли съм запомнила, че е пинчер?

# 729
  • София - Рим и обратно
Мисля, че не е редно да пътува пуснат в колата свободно, особено след като ще сте сами. Нямате ли кутия или клетка за пътуване?

# 730
  • София
може да му вземеш каишка за закопчаване за седалката
има всякакви чишити
ще ти е от полза и завбъдеще

познайте чие недебело куче тежи 21 килограма
прилежно измерена на електронен кантар
ужас

тия дни ще ходим да ни снимат за дисплазия и изобщо на лекар за крака
двоен ужас

довечера ще се обадя да се разбера кога да я водя
направо не знам кой палец да стискам...

Джина е сладур, и моля качвай снимки смело
на мен хич не ми пречи да гледам и по повече

# 731
  • Sofia
Аз в нищото ще се обадя, че Страхо е жестоко име за куче. Правилно ли съм запомнила, че е пинчер?

Съвсем правилно  Joy

Ето го Страхил:

'Кафе с мед', аз не го пускам свободно из колата. Застопорявам каишката и я връзвам за вратата, така че да може да си легне на седалката до мен, но да не може да ме достигне. Рядко го оставям да си легне на краката ми и то ако отиваме до съседния парк и сме с колата. Нямам клетка, имам чанта, ама не е удобна,  и той не й е фен и ще се шашне.

Сега си мисля на седалката да му сложа по-дълбокото легло, за да може да си легне вътре и да не се лашка по завоите, да му подпира гърбинката..

possessed, стискам ви палци!

# 732
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя като влезе в колата и сме само двамата ляга и заспива веднага Grinning
Иначе ако сме още хора , откача направо даването ако карам аз . Возя ли се до него, пак заспива от раз.

# 733
  • Пловдив
cutesmallcat, страхотни са зъбките на Страхил, ходите ли на почистване на зъбен камък?

# 734
  • Sofia
Десиссслава, не сме правили нищо по зъбите. Той е още мъничък (на 1 год.), но отдавам искрящите зъбки и на храната, с която сме. В началото, докато още го пробвах какво ще прояде имаше период със зъбен камък и лош дъх, в момента, в който мина на сегашната си храна, зъбите светнаха и няма никакъв друг дъх, освен на сьомга  Mr. Green
Давам му през ден-два по една кучешка солета (най-много обича белите на цвят), но мисля, че не са от типа почистващи. Все пак си е стъргане някакво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт