На какво трябва задължително да научим децата си до седмата година?

• 15 682
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
Ааа те тук тииновете са малко по-назад от бг тийновете. Като че ли в БГ доста неща разбирахме ( а и сега е така)  като за възрастта си, край нас тук обаче, все едно гледаш бебета, но израснали на височина, което пък с поведението си на тази възраст ги прави да изглеждат направо като малоумници. Но темата е за друго. Първите седем години според мен трябва да предотвратят подобни на гореописаните поведенея било то с говорене, а защо не и с бой. Говори се на дете, което дава знак че разбира, но на такова което ти се присмива - бой, докато вдене. Но те преди 7 подлежат на вдяване, само момента да не се изстърва.

# 61
Ааа те тук тииновете са малко по-назад от бг тийновете. Като че ли в БГ доста неща разбирахме ( а и сега е така)  като за възрастта си, край нас тук обаче, все едно гледаш бебета, но израснали на височина, което пък с поведението си на тази възраст ги прави да изглеждат направо като малоумници. Но темата е за друго. Първите седем години според мен трябва да предотвратят подобни на гореописаните поведенея било то с говорене, а защо не и с бой. Говори се на дете, което дава знак че разбира, но на такова което ти се присмива - бой, докато вдене. Но те преди 7 подлежат на вдяване, само момента да не се изстърва.
ох това с боя не знам до колко е възпитателно ,надявам се поне да ги направя достойни хора .   И при мен едното прави подобни бели като да  изсипва нарочно храна по земята говоря всеки ден и обяснявам и се надявам това да спре ,но е на две години  ,според мен това нещо до някаква степен е нарочно .

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 21:42 от Ани Иванова_429091

# 62
Абе да ти кажа, като се сетя как ни поотупваха едно време, пък че и учителките (дърпа ти ухото докато изпращи, да не говоря че и с пръчка поналагваха, ако се оплачеш на майка си още по-лошо те чака), но от нашето поколение не се сещам за гламави или такива дето да дойдат и да ти плюят по масата, да ти мачкат храна и подобни. Имаше по-буйни деца, но невъзпитани по-рядко. И депресирани и травмирани от това, че им се е скарал учител или съсед. Обаче сега – накърнили им достойнството, отишли срещу учител да посягат, учителките ги малтретирали, и т.н. лигавщини, на никой копче не можеш да кажеш, то свикнало с „любов“ да живее и всеки опит да му покажеш, че така не се прави го депресира. А всичко започва от преди седем....

Ани едно е да го прави на 2, друго е на 14....

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 22:33 от vici75

# 63

Ани едно е да го прави на 2, друго е на 14....

Наистина, от 14 годишно ми се струва твърде инфантилно и незряло.Аз такива гости не бих поканила никога.
Като си помисля, голям грях е тук да се прекъсва разговор на възрастен, да се говори високо.Вчера една майка на една опашка направи толкова забележки на детето си, а то просто искаше да си подскача от стълбите, не кой знае колко високи.

Моето, например, колкото и да се старая си има поведенчески дефицити, но с някои неща не съм съгласна- имаше един период три поредни дни забележка в бележника"Бяга в междучасието" Е!Естествено, накарах му се, но дълбоко в себе си чак с такива рестрикции също не съм съгласна.
Но и слободия не търпя въобще, камо ли да ми ближе мъфини и да ги зарязва, тамън!

# 64
Аз на моите деца често им обяснявам ,че има деца ,който си нямат майка и баща и няма кой да им купува храна и няма с какво да се хранят и просят по улиците и всяка храна на масата трябва да се уважава и да сме благодарни на това ,кое което имаме .Все още едва ли не разбират какво им говоря ,но ще разберат.Колко струва една чиния с мъфини и колко време отнема приготвянето им .

# 65
Мами,

Къде сте тръгнали да "ступвате"...?!

Децата сега са научени...вдигат телефона и вие сте в затвора...

Имам една позната, където щом каже на 5-6 годишен пикльо "...ще те набия..." без дори да има такова намерение, то викаше " ...ще ме набиеш, ама аз като се обадя на ония телефон ???..."

# 66
Мами,

Къде сте тръгнали да "ступвате"...?!

Децата сега са научени...вдигат телефона и вие сте в затвора...

Имам една позната, където щом каже на 5-6 годишен пикльо "...ще те набия..." без дори да има такова намерение, то викаше " ...ще ме набиеш, ама аз като се обадя на ония телефон ???..."
Това не е ли само когато детето е системно малтретирано ? Не съм запозната много много ама едва за един шамар някой много ще се трогне ,а може и да бъркам .    Добре де децата да ги оставим ,ами родителите как реагират ,когато са в такава да ги излагат децата пред други хора .Утях дали пак така неуважително се отнасят с нещо приготвено от майка им ,зарязано надъвкано и облизано .

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 23:29 от Ани Иванова_429091

# 67
Говоря и за българчета отглеждани в западното общество ! Нали тя България вече е навсякъде...

Един шамар се счита за домашно насилие и може да ти отнемат детето, ако то се оплаче...

Малко ми е ту мач... Но щом е така...

Ще почетем малко литература и без дори да викаме, защото това пък е психически тормоз, ще се приучим да владеем положението !

# 68
Ани в тях пак така правят, обаче понеже майка им ѝ „омръзнало да повтаря“, за собствено успокоение, решила да ги определя като темпераментни.

А иначе звънят и тук на 911, обаче пък в повечето случаи се оказва, че е имало защо да са наказани и от там може и в детска педагогическа стая да се озоват (подобие на такова). И там са като на военен режим с далеч по яка дисциплина. Така, че има избор или там или в нас да слуша какво му се пее, ако се стигне до 911 говоря.

# 69
А иначе звънят и тук на 911, обаче пък в повечето случаи се оказва, че е имало защо да са наказани и от там може и в детска педагогическа стая да се озоват (подобие на такова)...
Така е. Но градските легенди са голямо нещо...
Абе да ти кажа, като се сетя как ни поотупваха едно време, пък че и учителките (дърпа ти ухото докато изпращи, да не говоря че и с пръчка поналагваха, ако се оплачеш на майка си още по-лошо те чака)...
И те поотупваха децата си, пък после се чудят защо пребили този и онзи съученик. Няма как. Това е положението, научиш ли ги, че с насилие се решава въпроса, копират.
Насилието е безсилие. Родител, който не може да намери решение удря.

Аз на моите деца често им обяснявам ,че има деца ,който си нямат майка и баща и няма кой да им купува храна и няма с какво да се хранят и просят по улиците и всяка храна на масата трябва да се уважава и да сме благодарни на това ,кое което имаме .Все още едва ли не разбират какво им говоря ,но ще разберат.Колко струва една чиния с мъфини и колко време отнема приготвянето им .
Тези деца не просят, за да сложат нещо на масата си. Парите, които съберат след "работно" време ги събират работодателите им, често техни родители, след което ги изпиват и изпушват.
Пред супермаркета до нас редовно има по някой просяк, винаги купувам храна и плодове и му ги давам. В брой не, защото за него остава само, което успее да изяде.

vici75, още при посягането на втория щях да прибера чинията като кажа, да направя порции за всеки и на тях да им сипя по една купичка пудра захар, да си ближат и да си топят многократно тяхното кексче. Ясно ми е, че чужди деца няма да възпитам, но ще знаят, че извън дома им хората не търпят подобно поведение. Като се почувства отхвърлени от няколко  места сами ще коригират поведението си, ако искат да се впишат.

# 70
Как научихте децата да подредат поне играчките, който който са по земята ?

# 71
С личен пример.

На 2 не я учех да прибира, но слагах всяко едно нещо на едно и също място, така че да знае къде да си ги търси. На 3 вече знаеше кое къде стои у дома. На 4 се научи, че за да го намери на същото място, трябва сама да си го остави там. От миналата година подреждам играчки, само ако сме имали гости и е уморена, или ако правим разместване в стаята й.

# 72
Как научихте децата да подредат поне играчките, който който са по земята ?

Все си мисля,че подредеността ако и да се учи,има нещо вродено,нетърпимост към разхвърляното.

Моят син си подрежда всичко без напомняне.За съжаление, в училище се оказва, че си разпилява нещата по чина и все нещо не е извадил,но то е ,защото във всеки момент има нещо интересно за разсейване.

Най-много обичам да подреждам шкафове с детето, още от ДГ ми помага. Дори с майка ми не обичам да работя, тя се отегчава, за мъжа ми- да не говорим, пипкава съм била. А детето е търпеливо и изпълнително.Освен, както казах в училище.

# 73
В момента се чувствам всякаш им е вродено за нула време да разхвърлят ,ако ги оставя да цапат само два дена ще ми е малко да изчистя ,и играчките по земята ми идва да ги изхвърля в боклука    То и възрастни има ,който не чистят много много ,че за деца ...

# 74
.......И те поотупваха децата си, пък после се чудят защо пребили този и онзи съученик. Няма как. Това е положението, научиш ли ги, че с насилие се решава въпроса, копират.
Насилието е безсилие. Родител, който не може да намери решение удря.
.....................

Не се сърди, човече, не знам до колко може да се разичита на това, че като са яли бой и за това са агресивни. Напоследък всичките тези дечурлига дето бият учителки, бият/убиват/ритат съученици са точно деца отгледани с много любов от баби, дядовци, един родител и т.н. Няма да забравя някакво скоро беше набило някакъв възрастен човек и дядо му дават и човека казва „добро ни е детето, ама защо е направил така“. Така, че по мое наблюдение точно тези дето не са бити, си позволяват своеволия, понеже си знаят, че каквото и да направят, хората дарили ги с толкова любов, няма да ги предадат. Между възпитателен бой (изобщо ако можем бой да го наречем) и малтретиране има разлика.

А тук в Щатите преди да стане модерно да звънят на 911, бая са ги поотупвали според мои колеги. Имах една колежка етиопка, разправяше ми като го докопа сина си с грешно поведение, „застъпвала съм му ръцете с крака и бой с каквото сваря“. Е човека вече е голям, адвокат е по професия, ама не му се е отразило негативно. Други двама американци мъже, те пък все за бой с някаква дървена лъжица ми говорят, но не са влизали в подробности, та не знам точно какво стои зад тази дървена лъжица. И двамата са с по 4 деца. Всичките са с много добри професии, хайта от никой не е излязъл. Та явно дървената лъжица си е свършила работата.

А тези деца за които ви разправях, с пръст не са пипнати, любов в изобилие, отглеждане с любов, тон не се повишава за нищо, понеже на деца се говори, че се озлобявали и резултата на лице. А то щом до бой се стига в някаква ситуация, от ясно по-ясно е, че родителя е бил безсилен. Обаче аз докато се анализирам дали съм силна или безсилна, то ще ти разколачи къщата примерно или ще ти плюе и мачка храна. Което едва ли ще изтърпя, като тези въпросни родители. Бих се изтеглила по най-бързия начин и взела съответните мерки, в зависимост от това как предпочита да ме разбере. Та къде е истината, всеки за собственото си дете трябва да я намери.

А иначе за боя има една нашенска приказка „Боя само на грънцито вреди, че може да го счупи“

Общи условия

Активация на акаунт