Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 307
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
С какво може да се махне миризма на пот , задържала се и след пране ?

и аз имам този проблем с една тениска на моя мъж, но според мен е от материята .. но все пак ще опитам да я накисна в оцет, както предложиха Thinking

# 256
В темата съм чела за ползване на препарат за баня или котлен камък при петна от пот.Не е изпробвано от мен.

# 257

и аз имам този проблем с една тениска на моя мъж, но според мен е от материята .. но все пак ще опитам да я накисна в оцет, както предложиха Thinking
           Обръщам внимание накисването  да е в много слаб разтвор на оцет и за кратко. Бяла хавлиена кърпа, която ползвах за компреси за сваляне на температура и впоследствие остана в легена с оцетената вода за няколко часа, след това се оцвети и дълго време миришеше на оцет. С няколко пранета се оправи, но...
            ПП - петна от пот - по-скоро от комбинацията на ролковия дезодорант и потта - съм чистила и върху цветни дрехи със Сано за петна.

# 258

При мен се е случвало и на изкуствени и на памучни материи , явно и някоя друга съставка на материята играе важна роля

tetka_the_best, мерси Simple Smile от бели дрехи съм махала със сода , но ме беше страх да пробвам на цветни и черни Simple Smile
кой от двата ползваш :
http://ls-komers.com/bg/products/view/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D … 0-750%D0%BC%D0%BB
http://ls-komers.com/bg/products/view/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D … --170%D0%BC%D0%BB

# 259
                 Ползвам първия.

# 260
  • София
А при мен черните дръжки на чантата ми оцветиха бялата ми ризка и няма махане. Протърках я, какво ли не опитах - белина Аче, Доместос, ацетон, перилни препарати за избелване. Е, не, черното мааалко поизбеля, но не изчезна. Sad

# 261
                 Ползвам първия.
Мерси Simple Smile

# 262
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, аз си знам че няма да си реша проблема, но да попитам - имам бяла чанта от изкуствена кожа. Бях с черна блуза като я ползвах и цялата от към страната на блузата е черна ( а чантата ми чисто нова). С какво ли не пробвах да трия с нищо не можах да я махна тая боя – гореща вода, ацетон, спирт, препарат за прозорци, за петна на дрехи, една гъба имаме тук magic eraser дето уж няма нещо дето не маха,  паста за зъби, крем за бръснене, препарат за кожени седалки на кола и какво ли не. Дайте идея за нещо дето съм изтървала?
Приятелка ми каза,че си чисти нейната изкуствена бяла чанта с белина! Аз не съм пробвала, щото нямам бяла чанта.Yum

# 263
  • оттам, откъдето започва България
На колко градуса изпра дрехата и на каква програма (имам предвид времетраене)?

# 264
На колко градуса изпра дрехата и на каква програма (имам предвид времетраене)?
Не съм те пряла само веднъж, че даже и на ръка ... И накисване само на този участък , но без промяна

# 265
Не съм те пряла само веднъж, че даже и на ръка ... И накисване само на този участък , но без промяна
Аз зададох конкретен въпрос. Ако е на член от семейството, то няма как и другите дрехи да не се вмирисват. Конкретизирай дали е точно за тази дреха проблема.

# 266
Аз зададох конкретен въпрос. Ако е на член от семейството, то няма как и другите дрехи да не се вмирисват. Конкретизирай дали е точно за тази дреха проблема.
На 40 градуса пера ... ами  не, други дрехи не се вмирисват, даже и тези миришат само под мишниците

# 267
Чудна работа, такова нещо не ми се е случвало. По принцип някоя материя, ако си мирише, си мирише цялата дреха след изпиране. А колко минутна програма на 40 градуса ползваш?

# 268
Мисля,че е  около 90 ... ами миризмата на пот нормално да е само под мишниците, не виждам от какво може всичко да се вмирише

# 269
Имах предвид, че някои материи се вмирисват, не на пот, но на гадно, и миризмата си остава и след пране. А с прах ли переш или с течен? Питам, защото все пак търсим начин да се махне тази миризма. 

Общи условия

Активация на акаунт