Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 187
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Опитай първо с обезмаслител или кашичка от тест за съдове и сода.Малко да постои и после пране.

Благодаря  bouquet! Ще опитам. А на кашичката трябва ли да добавям вода или само тест и сода забърквам?

# 616
Тест и сода.Мажеш с теста и посипваш содата, разтриваш с пръсти или мека четка.

# 617
Тест и сода.Мажеш с теста и посипваш содата, разтриваш с пръсти или мека четка.

bouquet Още днес ще го пробвам.

# 618
И аз имам нужда от съвет - чисто нови ботуши от естествена кожа ми отесняха, защото рязко напълнях и съответно не мога да ги закопчая на прасеца, стягат ми зверски. Имате ли идея как да ги разширя? Чудех се ако намокря кърпи и ги напъхам вътре в ботуша и ги закопчая, дали това ще помогне? Няма как да ги слагам в хладилник или камера, нямам място. Много си ги харесвам, удобни са ми и не ми се иска да отиват сума пари на вятъра.
signora_tina ,
преди да си дадеш парите за този спрей, който не е нищо повече от една течност, която не поврежда кожата, а я овлажнява, след което се изпарява, може да опиташ със силно накисване със спирт. В дълбок съд наливаш спирт, след това накисваш за десетина минути горната част на ботуша и след като е достатъчно мокра кожата, тя става разтеглива и може да ги оставиш да изсъхнат с напъхани в тях бутилки вода, които да имат подходящ диаметър.
Друг вариант е да ги дадеш на обущар, който да направи горното на специална преса, или да ги среже и да им зашие отстрани по един ластичен удължител на диаметъра. Много ботуши имат такъв още като нови.
Вместо спирт съм чувала и за разширяване с оцет, но там миризмата няма да се изпари бързо като при спирта.

# 619
И аз имам нужда от съвет - чисто нови ботуши от естествена кожа ми отесняха, защото рязко напълнях и съответно не мога да ги закопчая на прасеца, стягат ми зверски. Имате ли идея как да ги разширя?
В един магазин за обувки пред мен разшириха ботушите на една позната с някаква специална за целта машинария.
Нанизват ботуша на нещо като разрязана по дължина метална тръба, разширяват леко диаметъра и
пускат на леко постепенно нагряване. Поставят и специални овални пластини на местата, където е най-наложително разширяването.
Повтаряха процедурата, докато  се получи желаният резултат.
Ако успееш да откриеш такъв магазин или обущар с такава машинарийка, отнема много малко време.

пп: магазинът не беше в София, а в провинцията.

# 620
За втори или трети път ще пиша в темата, че спиртът съсипва естествената кожа и на обувки, и на ботуши. Даже на момента да не видите пораженията по кожата, след няколко месеца ще разберете какво сте направили. Може да се ползва вода, но не и спирт.

# 621
Ако става въпрос за София, има магазин в който разширяват обувки на Алабин до Съдебната палата в самото начало като тръгнеш в посока площад Македония.

# 622
  • plovdiv
Ако някой е успял да се справи с жълтите петна по покривките,моля да сподели.За мен това е мисия невъзможна,просто нямат изчистване.

# 623
  • Козлодуй
Ако някой е успял да се справи с жълтите петна по покривките,моля да сподели.За мен това е мисия невъзможна,просто нямат изчистване.
Аз пера белите дрехи с белина винаги нямам петна на покривките Simple Smile Третирам петната от цветните дрехи с четка и вениш обаче веднъж вениша ми направи бели точки по кожата на ръцете и щипе на кожата и го имам за по-опасен от белината затова си ползвам смело белина там където може сипвам я и в пералнята когато в нея са бели дрехите Simple Smile

# 624
Да питам,как и кога сипвате белината в пералнята?В преградата за прах ли и концентрирана или разредена с вода?Страх ме е да не оредя нещо дрехите и затова до сега не съм ползвала/но ми е извало тази идея наум/.

# 625
Белина не се препоръчва да се слага в пералната. Това го научих от темата за перилни препарати и омекотители.
Слагала съм много отдавна, в чашка за течни директно в барабана. Само при пране на пердета, такава пяна се образува, че излиза от шкафчето.

# 626
  • Козлодуй
Аз слагам белина на мястото на омекотителя и много ми харесва как стават бели чаршафите знам че в темета за перилни препарати не препоръчват ама там са специалисти и знаят, че такива препарати са опасни. Аз просто знам как се пере на ръка от майка ми и баба ми и те слагат белина след пране затова и аз така го правя и не съм сгрешила никога Simple Smile

# 627
  • София
Т.е. белината не се изплаква ?? Това ми се вижда безумно. Аз този мирис не мога да го търпя...

# 628
Белина не се препоръчва да се слага в пералната. Това го научих от темата за перилни препарати и омекотители.
Слагала съм много отдавна, в чашка за течни директно в барабана. Само при пране на пердета, такава пяна се образува, че излиза от шкафчето.

А защо тогава на белината Аче има описание, че може да се сложи в пералня? Аз много рядко ползвам - за завесата и килима в банята, какво по-точно й се разваля на пералнята от белината?
Слагам в чашка в барабана.

# 629
Да си каже и аз непоисканото мнение.
Белина бих сложила в прането, ако има нужда. Иначе- не. За мен няма смисъл да се третира нещо, което няма петна. Слагам в пералнята, когато пера пердета. Как я слагам аз- първо си сипвам прахта за пране. Когато видя, че вече не се намира в отделението си сипвам белина, а след нея и малко вода, за да отиде всичката при дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт