Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 96 273
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Ако изпера яке от естествена кожа в пералня, на 30 градуса,  дали ще му стане нещо? Якето е работно, но пък и не ми се иска да го съсипя тотално....

Пера на 30 градуса, без центрофуга, на деликатнин тъкани. От НМ едно, не знам дали е естествена и едно друго от изкуствена. Нищо им няма. Peace

# 541
  • оттам, откъдето започва България
Лично аз не съм прала кожено яке, но моята снаха каза, че си пере нейното бяло в пералнята и нищо му няма.

# 542
  • Пловдив
А шушляковите якета,за да не им се събира ватата по-същия н-н ли?Знам,че пухените се пускат с топки за тенис,ама при мен не вършат работа...

# 543
Ами то тогава толкова е кожено това яке.
Кожата не търпи киснене във вода.
Едно е да я навали дъжд, друго е да мине през пералня.

# 544
  • София
Изпрах моето кожено яке в пералнята... кожата стана кат цимент.
Предполагам ако е от изкуствена кожа може и нищо да не му стане.

# 545
Пера яке изкуствена кожа в пералня на 30, дори веднъж на 40 градуса без никакъв проблем, но мисля, че за естествената кожа ще е пагубно. По-скоро решението е химическо чистене.

# 546
Изпрах моето кожено яке в пералнята... кожата стана кат цимент.
Предполагам ако е от изкуствена кожа може и нищо да не му стане.
Може да пробваш да го спасиш с намазване с някаква мазнина, може би мазно тоалетно мляко и да мачкаш леко, все едно масажираш, втриваш мазнината. Тогава кожата се отпуска.
Друг вариант е да го напръскаш с чист спирт и отново да го масажираш, за да се размекне.

# 547
  • София
Може да пробваш да го спасиш с намазване с някаква мазнина, може би мазно тоалетно мляко и да мачкаш леко, все едно масажираш, втриваш мазнината. Тогава кожата се отпуска.
Друг вариант е да го напръскаш с чист спирт и отново да го масажираш, за да се размекне.
Мачках го и се пооправи малко. За ремонт е по принцип.

Скрит текст:
Бях в начална бременност (втората) и бързах за преглед. Подхлъзнах се на мокри листа и се пльоснах в една локва. Поне пуснах ръката на щерката та не я претрепах и нея.
Освен твърда кожа има и дупка.

# 548
  • София
Ако изпера яке от естествена кожа в пералня, на 30 градуса,  дали ще му стане нещо? Якето е работно, но пък и не ми се иска да го съсипя тотално....
Пране в пералня не, на ръка е възможно да се поизчисти, но най-добре е на химическо чистене.

# 549
Прала съм коженото си яке в пералнята. ММ изпадна в потрес как съм могла... Кожата омекна много, това беше само, други поражения нямаше. И е наистина естествена кожа  Peace Така, че зависи вероятно и от обработката на кожите  Peace

# 550
  • София-в сърцата на моите деца
Естествена кожа не се пере. Чисти се с прясно студено мляко/ Баща ми беше кожар-от него го зная/, иначе става като картон.

# 551
Аз знам, че с вазелин се чисти.
Но якето има и хастар, той също се цапа.

# 552
А не може ли хастара отвътре и яката да се почисти със спрей за почистване/освежаване на дрехи,и кожата с кърпички за почистване на естествена кожа?

# 553
Здравейте! Наскоро ми подариха олекотена завивка,на която нямаше етикет с никакви указания за програма и температура за пране.Е...пуснах я на програма за синтетични тъкани,която е фабрично настроена за 600 оборота и се сви.Мислих,че е със силиконов пух,но...явно за пълнеж има вълна .Иначе нямам обяснение защо се получи така.Доста тънка е завивката ,като цяло.Има ли някакъв шанс да поправя нещата и как?

# 554
  • София
Ако е било вълна едва ли има оправяне...

Общи условия

Активация на акаунт