Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 390
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Няма значение дали изплаква, белината така или иначе изветрява.

# 646
Моята пералня си има отделение за белина, триъгълник с удивителна.
Но аз не слагам.
Ако ми се наложи избелване на покривки, накисвам в леген и след това изплаквам обилно.

# 647
  • София
Моята също не плакне след омекотителя, има си отделение за белина, но аз не слагам. Миризмата на хлор.ми премахва обонянието.

# 648
Благодаря ви за съветите  bouquet

# 649
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Момичета,видях че препоръчвате петната от кръв по матрака да се третират с кислородна вода.Директно върху петното ли се нанася и трябва ли да се търка или...?

Аз съм сипвала върху петното, изчаквам малко и търкам. Знам, че кръв се чисти със студена вода, не с топла, защо - не знам.
А има ли ефект,не се ли размазва петното?

Ако е старо, предполагам, че ще се размаже. Но може би трябва да пробваш на по-голям участък да го изчистиш.

# 650
  • гр.Варна
Seanon,благодаря. bouquet
Попаднах и на една рецепта за премахване на петна от матрак.Смесват се 250 мл. 3 % кислородна вода,3с.л. сода и 1 капка веро.Поставя се в шише с пулвелизатор и се напръсква матрака,изчаква се пяната да изсъхне и се изчиства със суха четка.Мисля да го пробвам. newsm78

# 651
ММ си сложил червената тениска при бялото пране, което пуснах на 60*. Бяла риза на места е станала розова. Мога ли да я изчистя? Накиснах я с прах за бяло, ама...

# 652
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
ММ си сложил червената тениска при бялото пране, което пуснах на 60*. Бяла риза на места е станала розова. Мога ли да я изчистя? Накиснах я с прах за бяло, ама...

Аз направих така една любима бяла тениска на малкия розова. Купих пакетче Вениш и я накиснах за една нощ, оправи се.

pars, и аз благодаря за рецептата, дано не се налага, но ако се наложи ще пробвам.

# 653
С какво да почистя надраскано с молив върху кожено яке /естествена кожа, но не гладка отвън, а тип велур/?

# 654
За велура- опитай с парченце мек хляб или гумичка за моливи, леко потъркване по посоката на велура.

# 655
  • Козлодуй
Накисни с белина и вода смес за 1 час после изплакни Simple Smile
Спора "как се пере с белина" съм го водила още преди да съществува Интернет и преди да съществува този форум така че аз си имам вродено мнение за това - хора всякакви Simple Smile

# 656
Ако е чисто бяла - да, с белина. Нашата тениска беше с някакви черни вълци и затова не посмях да пробвам с белина, че друга такава тениска няма...Затова Вениш.

# 657
  • София
Има си препарати за премахване на оцветени дрехи, ползвала съм преди години и не се сещам марка.

# 658
Освен с проветряване, с какво друго могат да се отмиришат шкафовете на тоалетка?

Сода, кафе.
Или паничка с прясно мляко.
Моля ви за подробности за содата и кафето? Как точно? Паничката е ясно.
На мен ми мирише един гардероб, търках със сапун, минавах със спирт, проветрявах няколко дни, държах сапуни вътре... И пак мирише.

По-напред в темата пишеше за някакви блокчета за обезмирисване в Кауфланд с активен въглен, за куфари, дали има някакви и за шкафове?

# 659
Благодаря ви! Ще пробвам с Вениш, не ми се иска с белина, че е детска риза

Общи условия

Активация на акаунт