Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 372
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, не ми се затваря на абсорбатора клапата. Сутрин е пълен клинч под и около него и доста се охлажда помещението. Кажете какво мога да направя, за да започне да ми се затваря. Тя си имаше проблеми още с монтирането, но в тези -10 вечер не става да стои така.

# 676
  • Козлодуй
За капсулата в пералнята просто слагам първо нея и после прането и гледам да остане отзад зад прането Simple Smile

# 677
Аз точно по тази причина спрях да ползвам препарата за пране на капсули.

# 678
Най-добре се пере с прах. Течните препарати правят мухъл в пералнята.
От Ариел -течния преди години получих тежки дихателни проблеми, не знам как са капсулите, но от капсулите на Персил също имах месеци наред проблеми с дих. пътища. Прекалената химия и аромати, ми изострят хроничния фарингит и синузита.

# 679
  • София
От Ариел -течния преди години получих тежки дихателни проблеми, не знам как са капсулите, но от капсулите на Персил също имах месеци наред проблеми с дих. пътища. Прекалената химия и аромати, ми изострят хроничния фарингит и синузита.

Ами това е абсолютна заблуда. Мухъл се получава от недостатъчно проветряване на пералнята след употреба, както и от омекотители, които остават по тръбите, най-често по тази от чекмеджето до барабана, т.к. там тече само студена вода и остават отлагания, които са добра среда за микроорганизмите. Говоря за качествените течни препарати, ако има такива които не се разтварят във вода под 60гр. и остават отлагания от тях - тогава вече има вариант да са предпоставка за мухъл. Но то по тази логика и некачествените прахове, при които прахът не се разтваря докрай и остава отлагания, също е предпоставка за мъхул.

# 680
Mirella, ако сме алергични, геловете не са ни виновни. Праховете са не по-малко химични Smiley И аз съм алергична към някакви неща, но не и от препарати за пране.
Афродита е съвършено права , мухъл не би се получил от течни препарати, поне не от нормалните (Ариел, Омо и Персил ползвам).

# 681
За алергиите към препарати е много индивидуално. Моя колежка не понася Персил. Аз пера основно с него. На мен пък ми създаде неприятности Савекс.

# 682
  • Стара Загора
Благодаря, ами просто ми е по- лесно с капсулите, честно казано чист мързел си е.
Но и за бебо съм с течен, до сега нямам проблеми с него. Simple Smile

# 683
Интересно, аз пера основно с Персил прах. Имам едни капсули течен Персил, направи ми впечатление че и след обичайните 2+ изплаквания и сушилня дрехите имаха аромат, а с прах Персил нямат. Явно капсулите са силно ароматизирани. Дано не ми създаде проблеми, макар че от няколко дни имам сърбежи по краката отново....мда, може и да е съвпадение, но определено явно има риск дори и с една и съща марка. Ужас.

# 684
  • София
И при мен от всякакви течни препарати се получава мухъл и затова от време на време пера с прах, в него има някакъв избелващ агент, който трепе мухъла.

# 685
  • София
Момичета, не ми се затваря на абсорбатора клапата. Сутрин е пълен клинч под и около него и доста се охлажда помещението. Кажете какво мога да направя, за да започне да ми се затваря. Тя си имаше проблеми още с монтирането, но в тези -10 вечер не става да стои така.
Смени клапата и ако абсорбатора е монтиран с директен изход навън, отвън монтирай втора клапа. Провери дали просто не опира някъде, затова да не може да затвори.

# 686
  • оттам, откъдето започва България
жгмъц, къде ти се получава мухъл?

# 687

Ами това е абсолютна заблуда. Мухъл се получава от недостатъчно проветряване на пералнята след употреба, както и от омекотители, които остават по тръбите, най-често по тази от чекмеджето до барабана, т.к. там тече само студена вода и остават отлагания, които са добра среда за микроорганизмите. Говоря за качествените течни препарати, ако има такива които не се разтварят във вода под 60гр. и остават отлагания от тях - тогава вече има вариант да са предпоставка за мухъл. Но то по тази логика и некачествените прахове, при които прахът не се разтваря докрай и остава отлагания, също е предпоставка за мъхул.

На мен това ми го е казал техник от Миеле.
Склонна съм да му вярвам повече, отколкото на теб!
Пътят към барабана е еднакъв за препарат и за омекотител.
Течните препарати  (по думите на техника) имат съставка, която ги прави по-трудно отмиващи се. Оставяли някакъв филм. Най-много, ако слагаш препарата в чекмеджето. Но също и ако слагаш директно в барабана, както е при капсулите.
Моята пералня има патрони за течен прах, които отдават препарат директно в барабана и които имат екстра функция за почистване, и затова ползувам течен препарат за цветното пране. Всяка седмица пера спалното бельо на 75 градуса с прахообразен прах за бяло, плюс пара, която дезинфекцира , освен това пускам често почистващ цикъл само с прах за пране и два пъти в годината със специален препарат за почистване на перални на Миеле.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 18:19 от Mirella_

# 688
  • София
жгмъц, къде ти се получава мухъл?

Случва се дрехите да намирисват, както и самата пералня.

# 689
  • София
Скрит текст:

На мен това ми го е казал техник от Миеле.
Склонна съм да му вярвам повече, отколкото на теб!
Пътят към барабана е еднакъв за препарат и за омекотител.
Течните препарати  (по думите на техника) имат съставка, която ги прави по-трудно отмиващи се. Оставяли някакъв филм. Най-много, ако слагаш препарата в чекмеджето. Но също и ако слагаш директно в барабана, както е при капсулите.
Моята пералня има патрони за течен прах, които отдават препарат директно в барабана и които имат екстра и функция за почистване и затова ползувам течен препарат за цветното пране. Всяка седмица пера спалното бельо на 75 градуса с прахообразен прах за бяло, плюс пара, която дезинфекцира , освен това пускам често почистващ цикъл с препарат.
Ама ти си вярвай на когото искаш. Течния аз си го слагам в барабана, където и капсулите. Така че то всичко отива по тръбата и в канала, но от там минава и топлата вода с която е прано и тя отмива всичко. Пак казвам говоря за нормалните перилни препарати, а не такива с изключително ниско качество - при тях не знам какво става. Докато омекотителя няма как да е в барабана директно и той минава от там където минава само студена вода. Те техниците много работи могат да кажат, другия им пиниз е да обясняват как пералните с електроника се разваляли по бързо, а истината е, че повечето нямат техниката и уменията да ги поправят или че на някои модели платката е залята със силокон /или нещо подобно/, за да се предотвратят проблеми с влагата, но пък на такава платка кварталния майстор не може да разпои и запои нещо отгоре й и се почва оплюването как "не ставала". А истерията с изваряване на чаршафи ми е непонятна. По тая логика трябва всичко което е в директен контакт с кожата да се пере на 75гр. всяка седмица - сутиени, бикини/прашки, пижами, блузи, панталони и т.н., а то на практика е невъзможно от техническа гледна точка.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 21:30 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт