Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 300
  • където ми харесва
Ти па! Свекървата тропа в един ритъм със сина си  Joy

# 301
  • София
Тогава съвсем сериозно ще съжаля и двамата. При такива мамки...

# 302
  • София
Не че нещо, ама да питам- ако жените дъщеря или син, дали ще е нормално да не поканите брат си или сестра си?
Ама си го представете, като прескочите спомените от собствената ви сватба, когато са ви натресли от провинцията баби и дядовци в потури, и битови алкохолици от девето коляно.

И преди да завъртите плочата с намесата, пиша " жените", защото младите са поискали сватба, рокля и каквото се сетите, за което вие ще платите, но просто отсрещната страна не желае брат ви или сестра ви.

# 303
Разбира се ,че има приятели момчето и всички от тях които са женени, са се оплаквали от сватбите си. И той по тая причина,поне това каза като един от аргументите, не желае да си причинява техните главоболия.
За мен тук е разковничето.
Момчето не може да се обоснове със собствено мнение.
(доводът му е от типа ЕЖК)
Той ходил ли е на техни сватби? Какво не му е харесало?
Авторката я разбирам. Отгледала, възпитала, изучила дъщеря, с която са близки.
Момичето е споделяло с нея какво тържество би желало много преди да получи предложение (предполагам).
Тя се конкретизира, като "хрантутенето" на тяхната рода го поема.
Не се налага, а се опитва да няма насълзени очи.
Сватба, кръщене..., са хубави поводи да се видят "на живо" близки и роднини.
Защо в последно време хората не желаят да споделят щастливи моменти?
Златна превъзходна,
Подкрепяйте дъщеря си, продължавайте да сте си близки и да споделяте!  Hug
ПП Моята майка внезапно почина на 54г. Липсва ми....

# 304
  • София
На сватбата на дъщеря ми ги нямаше на бившия ми мъж брат му и жена му. Беше само баба й (т.е. само моята бивша свекърва).

# 305
Не че нещо, ама да питам- ако жените дъщеря или син, дали ще е нормално да не поканите брат си или сестра си?
Ама си го представете, като прескочите спомените от собствената ви сватба, когато са ви натресли от провинцията баби и дядовци в потури, и битови алкохолици от девето коляно.

И преди да завъртите плочата с намесата, пиша " жените", защото младите са поискали сватба, рокля и каквото се сетите, за което вие ще платите, но просто отсрещната страна не желае брат ви или сестра ви.
С това всички сме съгласни като чета. Друг е въпросът за начина на вмешателството и огромната драма. Виж отговорите на авторката, та тя не приема друга гледна точка. А и благодари и се радва на всички заели нейната позиция. Това е търсене на одобрение.

# 306
  • София
На сватбата на дъщеря ми ги нямаше на бившия ми мъж брат му и жена му. Беше само баба й (т.е. само моята бивша свекърва).

Но, предполагам, братя и сетсри от твоя и на мъжа ти, страна, присъстваха?

# 307
  • София
Бяха всичките 4 братя на дъщеря ми (2 от мен и 2 от баща й) даже облечени еднакво: с бежеви панталони хакис и тъмно сини сака . Аз нямам братя и сестри, бившия ми мъж има един брат (който не беше на сватбата).

# 308
  • София
Скрит текст:
Относно зетя-деспот...понеже авторката тенденциозно мълчи по въпроса, и предвид репликата й "...разбират се чудесно"-за отношенията на дъщеря й и приятеля й, явно е наясно, че кандидат-зетя никак не е такъв тиранин, както го спрягат тук в темата.Иначе, досега да е написала, че той взима обикновено решенията, а дъщеря й в повечето случаи е съгласна.Защото не ми се вярва детето ти да живее година с някого, а ти да не си успял поне малко да го опознаеш що за човек е ....
Та, с всеки следващ пост на авторката, все повече клоня към това, че й е криво, че това няма да бъде сватбата, която ТЯ си е представяла за дъщеря си.
Скрит текст:
А дъщеря й е напълно О.К. със вида сватба, която ще си организират с бъдещия си мъж.

И аз мисля така. А що се отнася до сватбите на приятелите му - мога да предположа, че тези сватби са били изпълнени в голям % с решения на родителите им, а младоженците " са слушали тъпани и са ритали менчета и т.н." по задължение, "защото така е редно". От където идва и огорчението им от "данданията", която пък притеснява зетя на авторката. Аз се замислям защо момичето е плакало на разговора- дали защото иска различна сватба от тази която иска младежът или защото мама си налага мнението и й отнема радостта да си нагласи този важен и хубав за нея /булката/ ден ? Не разбирам и защо авторката манипулира дъщеря си и налива огън, като й говори глупости, че "така е редно" или "тя дом няма ли си" и кой знае колко такива простотии #Crazy? Какъв е смисъла и мерака да я взима от дома на родителите, като той вече я е взел /макар и без тъпани и гайди/ преди година и нейния дом сега е квартирата в която живеят? Наистина си мисля, че авторката е шокирана от факта, че дъщеря й няма да има сватбата, която авторката иска да й направи ... както е редно. Авторката удобно пропуска и факта, че явно младежът няма финансовата възможност за по-голяма сватба от десетина човека.

# 309
  • София
. Авторката удобно пропуска и факта, че явно младежът няма финансовата възможност за по-голяма сватба от десетина човека.

А ти удобно пропускаш факта, че всеки плаща за гостите си и не задължава другия да покани същата бройка хора.
Само че е тъпо- ако свекървата няма братя и сестри или е скарана с тях, да заставя авторката да игнорира своите.

# 310
Ама, нека покани, ако ще и 500 гости да покани.  Peace Ние тук не й забраняваме. Като гледам тя умишлено обръща внимание само на постовете, които й изнасят. Другите не я разбираме и не четем, както трябва.....разбира се!

Очаквам след известно време тема: Дъщерята не се разбира със зетя; Зетят не иска да направи еди какво си за дъщеря ми или подобно от сорта.

# 311
  • София
. Авторката удобно пропуска и факта, че явно младежът няма финансовата възможност за по-голяма сватба от десетина човека.

А ти удобно пропускаш факта, че всеки плаща за гостите си и не задължава другия да покани същата бройка хора.
Само че е тъпо- ако свекървата няма братя и сестри или е скарана с тях, да заставя авторката да игнорира своите.
Всеки плаща за гостите си в "добрите стари времена', а в съвремените - младоженците сами си плащат сватбата и сами си решават кой ще присъства.

# 312
Всъщност авторката обръща даже много внимание на боклучави и тенденциозно заядливи постове, писани с неясни цели.

Някой хора тук не знаете какво искате. НА ВАС ВИ ХАРЕСВАТ малки сватби и правите точно това, в което обвинявате авторката - налагате мнение и то със заяждане и обиди.

Задават се някакви въпроси, на които е нелепо да се очаква отговор. Започва дисекцията на зетя, дъщерята, съпруга. И защо пък авторката да е длъжна да ви изтипоса всички отговори. Че и някакви нравоучителни и нападателни стават неполучилите всички подробности.

Форумът би трябвало да играе ролята на приятел - когато си афектиран да споделиш, да те потупат по гърба и да ти дадат съвет. Не, че ще ти решат въпроса, но налко да те успокоят и да ти олекне. Проблема пак си остава за тебе. Като гледам колко злоба вкарват някой тук си мисля, че нивгаш приятел не им и не би им поискал съвет... Разбира се възможно е да има единици мазохисти и заблудени. Crazy

# 313
Добре де, толкова ли е трудно да седнат младоженците да обсъдят нещата първо помежду си, после заедно със сватовете, да се изяснят?  На нас също ни предстои сватба, но подобни проблеми нямаме - още в самото начало седнахме с бъдещия ми мъж да уговорим какво ще правим и какво - не. И аз в началото не бях склонна на много неща, после ревизирах позиция, но не под натиск, а сама достигнах до решението. Свекърите също искат да участват, едно дете имат и искат да запомнят събитието. Просто всичко се обсъжда спокойно и без налагане на мнение.

# 314
  • София
Бяха всичките 4 братя на дъщеря ми (2 от мен и 2 от баща й) даже облечени еднакво: с бежеви панталони хакис и тъмно сини сака . Аз нямам братя и сестри, бившия ми мъж има един брат (който не беше на сватбата).
Еее, имаш късмет, че зетят не е избягал панически от тази многобройна рода  Grinning

За защитниците на младежа - с какво неговите аргументи превъзхождат тези на бъдещата му тъща?
Неговите приятели не били доволни, значи и той? А значи ли това, че той ще се влияе от тях и занапред за важни неща?
А това, че нямало на сватбата да има фотограф, ме уби!! #Crazy Че къде тогава, ако не там?

Не споря, че има булки, които правят панаири и харчат необмислено, само защото тяхна приятелка направила еди-какво си. Но това не е повод изобщо да се отрече едно такова събитие. Ако прочетете сватбения подфорум - може и с по-малко пари. Да го убедят, че няма да го занимават с цвета на букетите и нюанса на поканите  Mr. Green

Аз също забелязвам едно противоречие: Повечето тук защитавате жените по принцип, дори и в ущърб на мъжа, а сега, когато става дума точно за женско срещу мъжко виждане за сватбата - настана голямото равноправие. Да, не е болка за умиране, ако направят компромис, но не е и за пренебрегване.
Скрит текст:
Може би и аз се впрягам повече, защото имам голяма дъщеря и съпреживявам. Макар че с моя късмет ще попадна на някоя сватя-богаташка с претенции, та да се чудя как да се измъкна, защото ще настоява да се поднесат езици от чучулиги с гарнитура трюфели

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 21:09 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт