Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 285
Младите на по колко години са?
Работят ли? Учат ли?
Щели да си организират сватбата....
Ми то и аз от раз организирам сватба за 200 човека, ама да има кой да я плати накрая разбира се.
Нямам отговор на въпроса Познавате ли се с бъдещите сватове? Може да нямат възможност и затова момчето да поставя такива условия.....

На кръстосан разпит ли съм?

# 286
  • Насред хаоса
Проблемът не е в намесата на авторката, а в безпардонното решение на младоженеца и неспособността на дъщерята да отстоява себе си. Авторката не е казала, че ще се прави, както тя каже, а че младежът е взел еднолично решение и оттам нататък не допуска никакви други варианти. Което според мен никак не е добър признак. Е на кого ще му стане драго да разбере, че детето му е лишено от мнение и решение, при все, че е главна част от събитието?

Добре, де, ако пък младежът е чак такъв грубиян, безпардонен и безкомпромисен, какво изобщо прави с него дъщерята? Сватбата е най-лесната част, трудното идва после.

Като смята, че не могат да се разберат за нещо толкова лесно като сватбата, как ще вземат трудните решения? .....или мама пак ще се намеси, за да уравновеси силите?!?  Thinking
Къде се е намесила мама? Хем не вярвате на преразкази и приказки, хем и някак разбирате, че се е намесила, решила е какво ще става, изритала е зетя и държи да стане, каквото тя е казала. Доколкото разбрах, само са говорили заедно. Което не значи, че е тропнала с крак и е казала ще се прави еди как си.
Никога не е късно дъщерята да се научи да се бори за мнението си и правото да взема решения. Не знам дали мъжът е груб и прочие, каквото каза там, но определено да решиш еднолично неща, които касаят двамата, и да отрежеш всякакви възможности за други разговори, не е добър признак. Поне за мен.

# 287
  • София

Ама била се разплакала.....само дето авторката дори не е сигурна за какво точно са били сълзите.Предполага само....
Е, тук го преигра, та се забрави! Peace
Ако ти не си познаваш децата дотолкова, не го пренасяй на другите майки.

Аз друго ще ви питам.
Как не реагирахте на факта, че родителите на момчето били съгласни той да не хрантути роднини и приятели, и не намерихте за ненормално, че действат в тандем със сина си срещу снахата, налагайки ѝ своите виждания? newsm78

Какво неочаквано и невероятно одобрително отношение към свеки! smile3501

После пак ми говорете, че майките ви не ви се били месили и травмата е в миналото. Mr. Green

# 288
Златна превъзходна, мъжът ти също ли мисли, че трябва да се намесва в тази ситуация или понеже не срещаш подкрепа и от негова страна реши да изпуснеш парата във форума?

# 289
На мен пък ми прави впечатление, че зетят претендира за размера и харчовете по сватбата, а в същото време тя няма да е финансирана от общия му бюджет с булката - авторката казва, че те ще поемат всичките разходи от женска страна. В такъв случай действително не ми е ясно какво толкова ще се случи ако дъщерята си покани 1-2 приятелки +? Нали все пак майка ѝ и баща ѝ ще финансират идването на нейните гости.
Иначе аз по-напред питах за годежа и пръстена, защото исках да придобием картинка дали човекът е системно стиснат, дали не е убеден, че иска да се жени, дали просто не си пада по дандании...Ако е първото от изброените, нищо чудно един ден да се стисне и за болницата за раждането.  Confused
[/qu

ote]

Годеж не е имало, но пръстен има.

# 290
Относно зетя-деспот...понеже авторката тенденциозно мълчи по въпроса, и предвид репликата й "...разбират се чудесно"-за отношенията на дъщеря й и приятеля й, явно е наясно, че кандидат-зетя никак не е такъв тиранин, както го спрягат тук в темата.Иначе, досега да е написала, че той взима обикновено решенията, а дъщеря й в повечето случаи е съгласна.Защото не ми се вярва детето ти да живее година с някого, а ти да не си успял поне малко да го опознаеш що за човек е ....
Та, с всеки следващ пост на авторката, все повече клоня към това, че й е криво, че това няма да бъде сватбата, която ТЯ си е представяла за дъщеря си.
А дъщеря й е напълно О.К. със вида сватба, която ще си организират с бъдещия си мъж.

# 291
Авторке, на някои въпроси не ти изнася да отговаряш и след като си изливаш "Шока" във форума, не всички ще ти държат ръката с думите колко благородна майка си. Като те виждам как строснато отговаряш когато не ти отърва, нищо чудно че младоженеца не иска сватба.

# 292
  • София
 разбира се, не мога да изчета 20 (Двадесет) страници по подобна тема, но ми се струва, че мамчето нещо е обезумяло... откъде-накъде ще се меси на младите, ще иска - ама точно циркове и панари в стил "крадене" на булката и буквално хрантутене на 100 човека.... е са си представям просто, ако щерка й беше забременяла и бяха решили да не правят сватба........ #Crazy

# 293
Никога не съм позволявала на родителите да ми се бъркат, но авторката може би усеща, че детето й не е щастливо с "общия избор" за скромна сватба. Имам доста приятелки, които се съгласяват с половинките си и постоянно правят компромиси именно, за да не се карат с тях, за да са добрички или просто защото не умеят да защитят позицията си.
След като момичето се е разплакало, дали наистина иска това? Не да се омъжи, разбира се, явно обича момчето, щом се съобразява. Но може би си мечтае за не чак толкова скромна сватба, а не успява да се пребори с него. Никой не знае какво става в дома им. Вероятно не иска да натоварва майка си и да я притеснява! Така виждам аз нещата и подкрепям майката, виждам, че повечете сте казали да не се меси. Но детето й се е разплакало, а това трябва да са най-щастливите месеци в живота й!

И да кажа, че не съм от старото поколение, виждам че се делите! Родена съм след социализма, но смятам че има разлика между бъркане в делата на детето и разбиране, обичане, притеснение и желание то да бъде щастливо!

Към авторката: Съвсем нежно и неангажиращо, без да налагате мнение, поговорете с нея и за каква сватба мечтае. Без да я съдите, просто разберете тя какво иска, а не те като двойка. Успех! Hug

[/quote

Благодаря от сърце.

# 294
  • Sofia
   Оф, няма ли кой да оправи тези цитати. ooooh!

# 295
Това с хрантутенето не знам дали съм го чувала скоро от млад човек, та не се знае кой какво точно е казал и колко милилитра сълзи изревал. На преразкази в случая не вярвам.

Вярването не е задължително!!!!!!

# 296
Авторката спомена, че има и син, та не ми се мисли каква свекърва ще бъде  ooooh!
Смятам, че никой няма право да се меси в отношенията ми с мъжа ми!
Повтарям - Н-И-К-О-Й!
Съветвам авторката да се освестни и да се приземи.
Познавам една тъща, която успя да разведе дъщеря си благодарение на абсолютно недопустими намеси в семейния ѝ живот. Синът на въпросната тъща все още не е женен, дори и приятелка си няма, защото мама се старае този път повече.
Интересно ми е какво мисли бащата на булката?
Той има ли подобни претенции как да се проведе сватбата или е оставил младите сами да си решават?

Бащата мисли като мен.

# 297
  • където ми харесва
Почва да ми става жал за булката.

# 298
Държите се с дъщеря си все едно нещо ѝ има и не може да се оправя сама със собствения си живот.
И самият факт, че казваш "бащата мисли като мен", а не "с мъжът ми сме на едно мнение" , си правя изводи, че си човек, който доста държи да се налага и да става на неговата.
Абе, хич не ме кефиш да ти кажа  Wink
На мястото на зет ти бих избягала с 200 от такова семейство - тъща, която има мнение по въпроси, които изобщо не би трябвало да я засягат и годеница, която пък реве на майка си по телефона, вместо спокойно да обсъди ситуацията с бъдещия младоженец.

# 299
  • София
Почва да ми става жал за булката.
О, да. От едната страна младоженецът тропа с краче, от другата мама също тропа с краче, остава и свекървата да се намеси...

Общи условия

Активация на акаунт