Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 795
Което само затвърждава впечатлението,че е точно такава...
Точно обратното, предпочита да замълчи, вместо да влиза в конфликт и да се налага, поне това е моето впечатление.
Въобще не е сигурно, че е мечта на момичето...
Аз пък не мисля, че би лъгала майка си, наясно е, че това може да доведе до напрежение. Защо да го прави?

Е,то за теб съдейки по постовете ти,си е нормално родителите да се месят грубо в животите на попрезрелите си деца,така,че не очаквам да разбереш което точно е нередното в цялата ситуация

Нали ти беше тая,дето спретна сагата,че младежът е "принуден" от ридителите си да се жени,само защото баща му е казал,че и той иска сватба.
Ама такава опция,младежът сам да е пожелал да се ожени и съобщвайки новината,вече тогава родителите му да са изказали мнения и претенции,не може ли да има?

# 796
Е стига де, на 32- попрезрели ?! Кога да се ожени, на 18 ?

# 797
Само, като се замисли човек, хора на по 32-33г. ще се женят, завършили, работещи, живеещи самостоятелно и т.н. да позволят външни хора да им се бъркат е абсурдно, а още по-абсурдно е майки/бащи, които си мислят, че е нормално да казват какво и как трябва да стане.
Както казваше(ще перефразирам) дядо ми, лека му пръст:"щом не ми спиш под покрива и не ми ядеш на масата, нямаш право на мнение какво и как се случва е този дом".

# 798
Е стига де, на 32- попрезрели ?! Кога да се ожени, на 18 ?
Не смятам, че се написа в този контектс, а че на 32 вече са изградени характери(предполага се), не се водят по акъла на маминка, изучли са се, работят имат мисловна, физическа и финансова независимост от родителското тяло.

# 799
Не се водят по акъла на маминка, а по този на бъдещия си мъж, защото явно са възпитани, че мъжът взима решенията, което е грешка на родителите.
Е,то за теб съдейки по постовете ти,си е нормално родителите да се месят грубо в животите на попрезрелите си деца,така,че не очаквам да разбереш което точно е нередното в цялата ситуация
В грешка си. Още в първите си постове пиша, че тя не трябва да се меси.
В случая говоря само и единствено за желанието на булката. Сега, ако тя лъже, а иска само подписване е друг въпрос, но не намирам никакъв смисъл да го казва, ако не е така.
Т.е. смятам, че младоженецът трябва да се съобрази с булката, не с майка й. И не казвам на 100%, а да намерят някакви компромисно решение, щом като са на двете крайности.

Нали ти беше тая,дето спретна сагата,че младежът е "принуден" от ридителите си да се жени,само защото баща му е казал,че и той иска сватба.
Не съм спретнала сага, а съм написала мнението си спрямо описаната ситуация. Не съм чувала нито един човек, мъж или жена, който иска да сключи брак, да използва подобни думи.

# 800
Не се водят по акъла на маминка, а по този на бъдещия си мъж, защото явно са възпитани, че мъжът взима решенията, което е грешка на родителите.
Ние няма как да знаем, дали младоженеца не защитава гледната точка на двамата, а булката, защото са я "хрантутили" до поне 26г. се чувства задължена да направи майка си щастлива. Справка - неделните задължителни обеди.....

# 801
Затова написах - освен ако булката не лъже.
Но силно се съмнявам да е така.
Едва ли би създавала подобно проблеми на мъжа си и да рисува влошаване на отношенията.

# 802
Затова написах - освен ако булката не лъже.
Но силно се съмнявам да е така.
Едва ли би създавала подобно проблеми на мъжа си и да рисува влошаване на отношенията.

Оооо нИдей моля те, какво се върти в главата на една жена само тя и Господ си знаят  Joy

# 803
Вероятно съдя по себе си, винаги казвам каквото мисля.
За мен са градски легенди това, че в главите на жените се върти едно, а казват друго.

# 804
Идеята е, че на 30-32 да се хвърляш да плачеш на маминка с надеждата да оправи ситуацията, е малко... не на място, да кажем. Ако е такава ситуацията, разбира се, това е само предположение. За ревове в случай на конфликт е попрезряла, не за женене.

Иначе авторката очакваше подкрепа за всичките си чувства, усещания, интерпретации, интуиции. Но повечето мами тук изглежда са усетили точно момента с тънкия баланс между това да си там за детето си, ако му потрябваш, и лекото побутване/изритване от гнездото. Щото нали на мама милата, сладката, единствената, онеправданата, принуждаваната, притиснатата, мама ей сега ще оправи нещата - окей, ама е до време. И това време е далеч преди скъпата щерка да се омъжи на 30.
(да се абстрахираме от плашещото количество истории за жени, влюбили се в араби, които им промиват мозъците и това е очевидно за всички освен за самата жена).

# 805
  • Сф
Ние няма как да знаем, дали младоженеца не защитава гледната точка на двамата, а булката, защото са я "хрантутили" до поне 26г. се чувства задължена да направи майка си щастлива. Справка - неделните задължителни обеди.....
Охо, вече стана срамно да живееш с родителите си до 26, 30 така ли?И да ги ужаваш с неделни обяди примерно?Леля ви Уиш я няма да ви обясни за класите...
Друго си е на 18 да си кварталната продавачка..

# 806
Не с лошо Simple Smile Дамите, които се изказаха против неделните обеди, наблегнаха на графика като проблем. Че няма лошо да се случват, но да е всяка неделя и да е задължително, тоест ти да си тотално обвързан с оставане в града в неделя, си е тегаво. Аз примерно с кеф бих се срещала с нашите (или с техните) веднъж седмично за обяд, ама да се разбираме седмица за седмица, не да ми кажат "всяка неделя у нас и точка".
Тотално отнема всякаква свобода за организиране на уикенда.

А за живеенето с родители - всякакви житейски ситуации има. Има точно хрантутене, има обаче и хора, които по някаква причина живеят с родителите си, но са поели сметки, пазаруване, поддръжка на коли, евентуално плащане на половината наем и т.н. Има голяма разлика между двете. Познавам хора и от двата типа, мисленето им е коренно различно.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 14:30 от bambinnah

# 807
Охо, вече стана срамно да живееш с родителите си до 26, 30 така ли?И да ги ужаваш с неделни обяди примерно?Леля ви Уиш я няма да ви обясни за класите...
Друго си е на 18 да си кварталната продавачка..
Ами да срамно е, и на 26 и на 30. Колкото по-рано един млад човек се сблъска с живота и се научи да разчита на собствените си сили е много по-добре. Изгражда се много по-силен и сериозен характер, не тате носи мама меси.
Това да живееш на 30 с маминка и да не можеш едни чорапи да си изпереш(мъж), направо като го помисля и ме втриса, а съм мъж, жените предполагам ги втриса 2 пъти повече, пред мисълта за мамин златен.
Това с неделните обеди НЕ Е уважение а задължение, което е много неприятно.

# 808
  • MI
Боже, в България явно вече е срамно да обядваш неделя, а ако и готвиш най-добре се гръмни.  ooooh! А родителите явно в никакъв случай не трябва да се уважават. Честно, изумявате ме понякога. Надали жената ще ги заколи ако пропуснат обед, вероятно дъщеряра иска/й е приятно. А зетя уста има да каже ако му е неприятно. Големи съчинения на тема са се развихрили в темата.

# 809
Ами аз не мисля, че е ревала на маминка, за да й оправя нещата. Случва се човек да не може да си сдържи сълзите в определен момент.
Много преиграхте в тази посока.
Че няма лошо да се случват, но да е всяка неделя и да е задължително, тоест ти да си тотално обвързан с оставане в града в неделя, си е тегаво..
Това вече си бяха измислици на тези, които се чудят с какво да я клъвнат.

Общи условия

Активация на акаунт