Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 780
  • Бургас
Дорис, всеки си мечтае за това, което няма. Ние когато ходим на неделни обеди у свекърите или у нашите цялата ни неделя е загубена. Отива ни почти целия почивен ден.

# 781
И аз съботите ходех. Отива ти целия ден, който си чакал цялата седмица. Не можеш да си видиш къща, мъж, деца на спокойствие .... Защото Тя чака и се сърди.

# 782
Брех, как точно стана ясно, че са мазни манджите?  newsm78 Що да не е тъщата прекрасна готвачка?

Пресилвате и умишлено оплювате всичко споменато. Да не говорим пък, че гоститата НЕ СА обект на тази тема и въобще не е ясно защо се дъвчат. Никого не го угояват или гушат насила. Темата не е "Помощ влачат ме до тъщата да ме тъпчат".

Просто се търсят всевъзможни начини да се оплюе авторката като някаква форма на защитаване на първоначалната теза вероятно. Коментарите са умишлено зли. Те не касаят въобще авторката, а са свързани с това което се крие в пишещите - темата е просто мегдан за изливане на вътрешни дразги, без да се помисли, че се наранява човек. А може и умишлено да се цели неговото уязвяване.
Право в десетката.

# 783
Освен ако няма пари да си купи обяд, или е в страхотни отношения с родителите на бъдещата булка (което май не е така), направо му се чудя на бъдещия зет как е ходил всяка събота на обяд с тъщата  Joy Явно много е зле там работата с емоционалното изнудване и дуднене, а човекът много обича дъщерята.
И аз съм го преживяла, направо е ужасно това постоянно вмешателство и контролиране кой, къде и какво да прави ... добре че мъжът ми също не обича да играе по свирка, и вече си знаят че не може всяка седмица да се ходи под строй на семейни обяди. Ами че това ти изяжда целият почивен ден, работа ли е да го изкарваш с тъщата и тъста  Tired

# 784
Скрит текст:
Аз си мисля, че дори без да си представяме нещата по-крайно, дори ако само приемен версията, че самата авторка иска сравнително лека сватба - 40 човека, по-голям ресторант, младоженецът да изведе дъщерята от бившия й дом... ОК. Не е много (за някои, за мен и това е много, ама да речем).

Дори да е точно така, тя няма никакво право да спретва панаири като това да ходи да се обяснява на родителите на момчето, както написа, че смята да направи. Тя няма работа с тях въобще да ги навива да му наливат акъл в главата - това е мъж вече, не дете, голям човек над 30 години. Не е момченце, което е дръпнало плитката на дъщеря й и тя отива да се оплаче на техните да го издърпат за ушите и да му вземат телефона. Меко казано абсурдно е и е невероятно вмешателство. Със сигурност в последствие би изиграло лоша шега и на булката, защото никой човек не би му станало приятно при някакво несъгласие между двамата да бъде изнудван с помощта на всякакви възможни средства в пълен родителски състав!

Та майката изисква да й ходят на гости всяка неделя. Такова нещо ми се вижда безумно за семейни хора с личен живот и вероятно работа през седмицата. Колко ли е търпелив въпросния, за да търпи всяка неделя вместо да хване приятелката си и да си правят кефа я в спалнята, я навън, да се вдига на гости на тъща си, за да й угоди. Аз знам, че не съм толкова търпелива и не бих приела да сме у свекърите всяка седмица. Слава богу, че не искат такова нещо. И дали всички подкрепящи майката не им минава през акъла, че може точно това да се окаже камъчето, което да обърне каруцата?
Заживях с нея, предложих й брак. Всяка неделя вместо да си правя кефа и да си живея живота ходя у майка й. Гледам да се разбираме добре. Една дреболия искам: да не се прави голяма сватба, защото това не ми е по джоба и по вкуса, и веднага се намесва цяла делегация с начело майка й да ме навие да си променя възгледите и отново да отстъпя.
Това поне в очите на младоженеца вероятно е еквивалента на мамино синче в очите на момиче с властна свекърва.

И друго: А дали той не отказва така яростно да се направи по-голяма сватба с помощта на парите на тъстовете именно, защото не иска да им бъде длъжен понеже отлично вече е видял колко изискващи и властни са, и не иска да си докарва бъдещи проблеми?

И не казвайте: А, не са властни.
Какви да са?
Всяка седмица държат на присъствие в един от двата почивни дни на млади хора в първите години от връзката им, когато би трябвало да вилнеят и да трупат спомени далеч от майчиния дом.
Какво да ти кажа.....    Grinning  обичам те.
По-добре не бих могла да го напиша.

Имаме една двойка.Харесали се, обикнали се, заживели заедно.След година решават да скрепят любовта си с брак.Решават и каква сватба искат, какво им харесва и какво не.Щастливи, влюбени, уведомяват и родителите.И ШОК, започва драмата.Мама не харесва идеята.     Shocked
Вместо мама да подскочи от радост, че детето й ще се жени, да хукне да си търси тоалет, да попита как да помогне, с какво може да улесни подготовката, тя тръгнала да създава раздори и да търси съмишленици за осъществяване на нейния личен план-каква сватба трябва да има дъщеря й.
Пък сърцето й прескачало, пък не могла цяла нощ да спи.....    Shocked Shocked   И що?
Ама вярно, някои хора поради липсата на проблеми се чудят как да си създадат такива и да си сговнясат максимално живота.

Това преекспониране на неделния обед и УЖАСНИЯ компромос, който зетя правил ми се вижда смехотворно.

Що пък на мен никой не ми предложи всеки обед в неделя да ми сготви, да ми се старае, да направи това, което би ме зарадвало, да ми сервира и отсервира, а аз ще поема ТЕЖКАТА работа - да ида, да седна да ям. И тъй като съм бяла и добра даже от мен да мине и храна в кутии може да позволя да ми сипят.
То щото нали иначе в неделя на обяд младото семейство хич не яде и това е такава мъка да идат на сложена трапеза. О майко мила, час и половина адски мъки ...
Ако е веднъж в месеца или по-рядко, сигурно могат да се изтърпя час и половина "адските мъки"...    Laughing
Аз лично не си представям ВСЯКА НЕДЕЛЯ да съм гост на свекърва си.
И без това през седмицата събирането и виждането с мъж и деца е в рамките на някакви 2-3-4 часа вечер, защо да не можем събота/неделя да отидем на кино, на излет, на двудневен уикенд, на басейн, или каквото там обича да прави ЗАЕДНО едно семейство, а трябва да го губим в гостуване?
ВСЯКА неделя ми се вижда прекалено.

# 785
Това преекспониране на неделния обед и УЖАСНИЯ компромос, който зетя правил ми се вижда смехотворно.

Що пък на мен никой не ми предложи всеки обед в неделя да ми сготви, да ми се старае, да направи това, което би ме зарадвало, да ми сервира и отсервира, а аз ще поема ТЕЖКАТА работа - да ида, да седна да ям. И тъй като съм бяла и добра даже от мен да мине и храна в кутии може да позволя да ми сипят.

То щото нали иначе в неделя на обяд младото семейство хич не яде и това е такава мъка да идат на сложена трапеза. О майко мила, час и половина адски мъки ...
Стига бе, и ти не си вярваш.
Едното ядене ли върти света?
Ако ще тъщата да е най-великата мастър готвачка на света, всяка неделя у тях едва ли е мечтата на мечтите на зетя.
 hahaha
Ох, разсмях се.
Щото не могат да правят секс цял ден, да идат на планина, да потичат/покарат колело, да се разходят в парка, да излязат с приятели и да си полафят, да се излежават с филм и книжка... те с трепет хукват всяка седмица към гозбите на мама и тати, да бе да. Млади хора все още без деца и свободни.
Не съм виждала такъв филм на живо никога.

Не са ми зли коментарите, съвсем обективни са и са изцяло само по написаното от авторката, не са базирани на предположения. Аз нямам каква злоба да изливам, защото никога не съм била в същото положение и познавайки роднините ни, едва ли ще бъда. Но пък в бивша (за щастие) връзка се налагаше всяка седмица да правя компания на майката на бившия и въпреки, че тя беше чудесна жена и доста свежа след 1-2 месеца започва сериозно да писва да ядеш на някаква маса, когато навън има какво ли не. Все пак иде реч за хора в диапазона 20-40, не 60, че и 90-годишната баба на моя приятел, докато беше жива излизаше постоянно насам натам и обикаляше София и близките селца, не прекарваше уикендите в готвене и ядене.

И без това през седмицата събирането и виждането с мъж и деца е в рамките на някакви 2-3-4 часа вечер, защо да не можем събота/неделя да отидем на кино, на излет, на двудневен уикенд, на басейн, или каквото там обича да прави ЗАЕДНО едно семейство, а трябва да го губим в гостуване?
ВСЯКА неделя ми се вижда прекалено.
И всяка трета неделя е много, ако е под формата на изискване, а не просто на покана, която ако отхвърлиш никой не ти се сърди. С майка ми се виждаме всяка седмица, но в удобно и за двете време - и тя готви много вкусно.  Mr. Green Ама ничий гозби не биха ме заставили да спазвам стриктен график всяка седмица просто, защото има и други неща за правене.

# 786
Разбирам, че сте на различно мнение с авторката, но коментарите вече стават смешни. Може да ви е странно, но има семейства, в които неделният обяд, примерно, не е насила, а е по желание на всички страни.
Това си е тяхна работа, гледайте си вашите семейства, вас нали никой не ви нарежда как да си подреждате неделите  Peace

# 787
Момичето може наистина да иска да е булка с бяла рокля и да се страхува да настоява. Разбирам майка й да иска да изпълни мечтата й.

За мен са по-странни сватби на богаташи, телевизионери, политици и прочие известни личности по на 40-50 г. , развеждани, с деца и се правят на булки и младоженци с нартуфени сватби. Даже не са ми странни, ами направо смешни. Показност и суета.

# 788
Наистина има семейства, които с голямо удоволствие си се събират в неделя ! Всеки да прави, което му харесва.

# 789
  • 2860 км северно от Екватора
На къде зави темата, а авторката се отказа да чете. Предполагам се обиди, че беше наречена властна и контролираща майка.

# 790
Въобще не е сигурно, че е мечта на момичето. Ако е, редно е то да успее да поговори с младоженеца и сами да стигнат до решение каква да е сватбата. Както вече казах, тепърва ще са важните решения, няма все майката да адвокатства на дъщеря си, я.

Нищо добро няма да излезе от подобна намеса на нечии родители. Дори мъжът да отстъпи. За мен намеса на родителите е допустима само когато има заплаха за здравето и живота на детето им. В останалите случаи може да се даде съвет, може да се намекне, може да се предложи. И толкова.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 13:43 от Румцайс

# 791
На къде зави темата, а авторката се отказа да чете. Предполагам се обиди, че беше наречена властна и контролираща майка.
Авторката какво е очаквала ?! Нормално е да има всякакви коментари. Още повече щом става дума за зетьове, щерки, сватби и прочие...

# 792

Което само затвърждава впечатлението,че е точно такава.
В противен случай,би се опитала да разбере,защо хората я нарекоха "властна и обсебваща".
Че и тънкообидна..
Много кофти комбинация,най-вече за "младите"..

Майката да не спи и да реве щото 30 годишното и отрочето и няма да вдигне сватба според нейните представи?!?
И това в 21 век..
И ще търсим под вола теле и от 100 кладенца вода ще носим,само и само да го наместим в рамките на "нормалното"?
Айде, няма нужда..Crazy

# 793
Което само затвърждава впечатлението,че е точно такава...
Точно обратното, предпочита да замълчи, вместо да влиза в конфликт и да се налага, поне това е моето впечатление.
Въобще не е сигурно, че е мечта на момичето...
Аз пък не мисля, че би лъгала майка си, наясно е, че това може да доведе до напрежение. Защо да го прави?

# 794
  • 2860 км северно от Екватора
И 150 страници да се изпишат, аз съм сигурна, че авторката си иска сватба "както си трябва". Детето май е на 32... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт