Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 930
Много е тъпо, обаче така - двамата отиват у мама, където казват уж общото решение. А след това майката се среща с дъщерята и излиза, че тя иска друго.
Егати разправиите, да бяха се подписали вече, почерпили и всичко да е окей.

А сега излиза, че в младата двойка нищо не е наред. Не знам как ще се справят с тая история.

# 931
Аз пак оставам с впечатлението, че всичките тия решения са само в главата на авторката.
Никой нищо не се е разбирал с нея, ама тя вече е решила как ще стане.

# 932
Тя е ревала след като майка й обяснила как това и онова не го смята за нормално...
Аз пък разбрах, че е ревала докато той е съобщавал новината.

Ами - да се оправят Laughing

# 933
  • MI
На мен ми е интересно вие не познавате ли поне една двойка, в която уж всичко е наред, а като ги опознаеш по-добре се оказва че има мир само защото винаги става както иска единия?!Може и да не е така в случая,но от думите на авторката точно на това прилича.Не че родителите й много могат да помогнат за това, но това е друг въпрос. Това се учи на по-ранна възраст, не след 30...

И вече нормално ли е на родителите на жена ти, с които уж се разбираш, да заявиш "май си разочарована? съжалявам но  е така" вместо да поговориш и да обясниш мотивите си или просто да се направиш нанеразбрал?! За мен това е или кофти характер, или лошо възпитание. Но гледам че никой май не го коментира, явно вече е нормално да си говорим така.  Rolling Eyes

И ми е супер странно хора, които в други теми войнствено защитават колко е безсмислен брака да дават съвети за сключване на такъв, че и за организирането на сватбата...

# 934
  • София

А моля моля, кукуригам, не кудкудякам  Joy
Авторката е написала това което иска, ние няма как да знаем дали това е реалната ситуация, или всичко е пречупено през нейната призма. Въобще не вярвам тъщата, че дълбоко в себе си не иска да стане на нейното.  Та това "дете" има вероятност да е живяло с мама и тати до преди една година, докато е срещнало кандидат зетя, няма как да знаем. А едно "дете" обгрижвано, изучено, до скоро не работило и какво ли не  трудно ще бъде осавено или по-точно може точно булката да иска да направи мама щастлива, мъже и да иска друго и тя да реве защото е между чука и наковалнята.
Самия факт, че не се е разбрала с мъжа си и не седне да каже на родителите точно и ясно, говори зле за нея, като човек, който не може да си отстоява мнението, ако има такова. Говоря за отстояване на мнението пред родителското тяло, където до скоро е било на пансион.

На нас с жена ми тъщата не ни се бърка грам, баща ми също, казаха както си решите, където си решите, ако ни поканите ще се радваме да дойдете. Ама майка ми и мъжа и ни скъсаха нервите с изисквания и просто бяха отсвирени. Именно щото все една от майките, на която и да е от страните на сватба на която съм бил или чул от приятел се налага, като обезумяла. Това не е правилно.

Ами, не си прочел постовете на авторката, не си направил елементарната логическа връзка след допълнителните сведения от темата за подпомагане на домакинството от порасналите и работещи деца, продължаващи да живеят при мама и тате.

Ако го беше направил, щеше да си наясно, че дъщерята в нашия случай, твърде добре си отстоява мнението пред родителите дори и с цената на скандали.
Така че, всичките тези фантазии за властната майка, която искала да се наложи, са само в нечии глави. Peace

# 935
Много е тъпо, обаче така - двамата отиват у мама, където казват уж общото решение. А след това майката се среща с дъщерята и излиза, че тя иска друго.

А сега излиза, че в младата двойка нищо не е наред. Не знам как ще се справят с тая история.
smile3521
Ами, като не знаят дрЪтите кога да си затраят....    Laughing
Идват двамата млади, съобщават си какво са решили и всичко би било о.к., ако авторката си беше затраяла.
Да, ама не, тя трябва да е шокирана как тъй любимата щерка няма да излезе от дома на баща си под ръка с него, как няма да се пофукляви пред родата и съседите, че ей на, женят дъщерята....и става мътна и кървава.

Аз затова отсега съм така    smile3505   за всяко едно решение на отрочетата.   
Да си трошат главите.Ако до сега не съм ги научила и възпитала, едва ли отсега нататък мога да променя нещо с тръшкане и шокиране.

# 936
  • София
Поименно, Нелия, поименно  Laughing

# 937
Скрит текст:
На мен ми е интересно вие не познавате ли поне една двойка, в която уж всичко е наред, а като ги опознаеш по-добре се оказва че има мир само защото винаги става както иска единия?!Може и да не е така в случая,но от думите на авторката точно на това прилича.Не че родителите й много могат да помогнат за това, но това е друг въпрос. Това се учи на по-ранна възраст, не след 30...

И вече нормално ли е на родителите на жена ти, с които уж се разбираш, да заявиш "май си разочарована? съжалявам но  е така" вместо да поговориш и да обясниш мотивите си или просто да се направиш нанеразбрал?! За мен това е или кофти характер, или лошо възпитание. Но гледам че никой май не го коментира, явно вече е нормално да си говорим така.  Rolling Eyes
И ми е супер странно хора, които в други теми войнствено защитават колко е безсмислен брака да дават съвети за сключване на такъв, че и за организирането на сватбата...
И аз съм изумена , че тази тема предизвика такъв широк бг-мама отзвук. Laughing
Някакви хора се поразбрали да се позаженят някак си , майката реагирала, че не е съвсем "редно"така. Отгоре на всичкото авторката изчезна отдавна , а още се цитират и анализират постовете  #Crazy
Дано влезе накрая да каже ожениха ли се полумладите  Crossing Arms Поне от уважение към коментаторите .

# 938
  • Варна
И вече нормално ли е на родителите на жена ти, с които уж се разбираш, да заявиш "май си разочарована? съжалявам но  е така" вместо да поговориш и да обясниш мотивите си или просто да се направиш нанеразбрал?!
А защо реши, че това не е обсъждано многократно в миналото? Може и да е. Може и да му е писнало на младоженеца от натякване и планове през главата му и затова сега да е решил да парира всякакви натяквания в зародиш, вместо да се обяснява. Всичко може! Еййй, без грам информация, само от едно половинчато и тенденциозно описание на ситуацията сега пък излезе невъзпитан.

# 939
  • MI
Поименно, Нелия, поименно  Laughing
Който се разпознае, разпознае. Мързи ме да споря в тая жега.  Laughing

tays, точно.  Simple Smile Цели разкази с възможни сценарии се изписаха по толкова тривиален въпрос. Има два варианта - или щерката е ловка манипулаторка, или зетя има леко чепат характер. Може и двете заедно. Авторката ми изглежда напълно нормална жена, на която й е натежало и е направила грешката да си излее нервите във форума, мислейки че ще е по-добре, отколкото да рекне каквото й е на душа на зетя.  Laughing Малко като в онази приказка, дето беше извикал тайната в рова, а после май тръстиката я разнасяше.

Дано се разберат младите и дано булката осъзнае, че вече е голям човек и трябва да носи отговорност за решенията си и да отстоява позициите си. Каквито и да са те.

Месечинка, защото нямам основания да се съмнявам в думите на авторката, че тази фраза й е сервирана след обявяване на новината, а не след месеци на обсъждане. Примерно.  Wink

# 940
  • Варна
Не съм изчела всичките публикации в темата,но смятам,че единствено младоженците имат право на глас в случая.От публикациите на авторката,разбирам,че момичето е съгласно на скромна сватба или греша?
Младоженците са зрели хора и мисля,че майките и бащите нямат право да им се месят!Няма значение дали сватбата е със 100 или с 10 човека,важното е на булката и младоженецът да им остане един скъп спомен от деня в който са дали обет да за заедно и да се обичат! Heart Eyes

# 941
  • Варна
Месечинка, защото нямам основания да се съмнявам в думите на авторката, че тази фраза й е сервирана след обявяване на новината, а не след месеци на обсъждане. Примерно.  Wink
Аз не говоря за конкретно обсъждане, но я си представи, понеже вече яко си фантазираме как авторката подмята на семейните неделни обяди неща от рода "вие сватба няма ли да правите, искам да те видя булка" и т.н. до безкрай, а на зетя му е писнало да ги слуша? Щото силно ме съмнява двамата млади хал хабер да си нямат от нейното огромно желание да прави сватба, да извежда булка и т.н. Ако мен ме притискат и ми правят подмятания до безкрай и аз ще съм рязка накрая, дори и с родителите на любимия. Така че...  дай при толкоз откъслечна информация да се въздържаме от квалификации кой е възпитан и кой не е.

# 942
  • София
Не съм изчела всичките публикации в темата,но смятам,че единствено младоженците имат право на глас в случая.От публикациите на авторката,разбирам,че момичето е съгласно на скромна сватба или греша?
Младоженците са зрели хора и мисля,че майките и бащите нямат право да им се месят!Няма значение дали сватбата е със 100 или с 10 човека,важното е на булката и младоженецът да им остане един скъп спомен от деня в който са дали обет да за заедно и да се обичат! Heart Eyes

Боже, щях да призова авторката да поиска ключ най- сетне, но тя трябва да е пълен мазохист, за  да реши да влезе след такива " смислени" постове " по същество"! Mr. Green

# 943
  • София
Хахаха, 10 човека е просто събиране. Вкъщи каним по толкова приятели на ядене и пиене. Дори рождени дни се правят с повече хора, да не говорим за абитуриентски балове. Не че ако си решат младите, не могат да поканят 10 човека. Но ще е почерпка, а не сватба. А проекто булката иска сватба, при което положение смятам, че проекто младоженецът би могъл малко да й отпусне аванта.  Wink Няма да пририта за няколко часа.

# 944
  • Стара Загора

Жената каза, че се е разплакала пред него, а не на саме.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт