Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добре де, в крайна сметка ако един човек не е фен на брака (има много такива в днешно време, дори и сред съфорумките) и се съгласи на такъв, за да угоди на половинката си, но не иска сватба, а само подпис, това означава, че я командори ли? Ако склони да участва в голяма сватба напук на нежеланието си той ли ще излезе командореният? Все някакъв компромис трябва да може да се постигне, сега е много вероятно да го играе инат, защото се чувства притиснат къде със сълзи, къде с шокирани и втрещени физиономии...

За мен, съдейки по фактите, той е човек, свикнал да налага мнението си без да се съобразява с никого другиго.
И главно- с момичето.
Тя да се разплаче снощи, а той да тропне че така бил решил и никой не можел да му повлияе, за мен е достатъчно показателно що за стока е.

При това, той няма да плаща дори за своите гости- родителите плащат.

И друго има- що за идиотщина, да ми се забрани от зетя да си поканя родната сестра на сватбата на дъщеря ми, при положение че тя също иска?

Ако младоженците бяха решили да се разпишат само с кумовете и да не правят сватба, бих приела без " ама" и " защо".

# 151
  • София
АбсурТ, напълно съм съгласна с теб.  Peace

Че това си е напълно нормална сватба.
С "цели" 10 човека? За теб може би да. За мен - не. Само най-близките ми приятелки са 5-6 броя да речем. Ако имат приятели/съпрузи, етикетът изисква да бъдат поканени. Като сложим и най-близките роднини общо стават поне 20 човека от едната страна. Не смятам, че 40-50 човека е някаква престъпно висока бройка, а съвсем нормална.  Peace Но общо 10 човека, за мен е всичко друго, но не и сватба. Пак повтарям - според лично моите разбирания.

# 152
  • Варна
И друго има- що за идиотщина, да ми се забрани от зетя да си поканя родната сестра на сватбата на дъщеря ми, при положение че тя също иска?
Ако тя го иска редно е да му го заяви тя, а не майка и. И естествено за забрани и дума не може да става, а за обсъждане и компромис. Ако единият тропа с юмрук по масата, а другият реве не знам на кого да симпатизирам по-малко, честно.

# 153
  • София
Каквото и да си пишем, дано не ми се случва да попадам насред такава драма един ден. Дано дъщеря ми да умее да изразява ясно позицията си и най-вече да има добра комуникация с мъжа си. На мен не би ми пукало дали някой ще идва да я иска от дома ни или дали вместо сватба ще отидат на екзотична почивка. Важното е и двамата да направят това, което им е на сърце.

# 154
  • Варна
Минахме през подобни драми миналия месец с моята дъщеря.  Laughing Тя от страх от "нормална сватба" дори не искаше да подписват, камо ли сватба да вдигат. Наложи да се обяснявам защо съм подписала аз с ММ - освен по любов, заради същите причини, поради които подкрепям правото на брак на ЛГБТИ. Е, сами си организираха мини-сватбата, сами си я платиха - много държаха на това, за да имат контрол кой е поканен;   вместо цветя от гостите поискаха дарения за кучешки приют (и го получиха), а те подариха на гостите собственоръчно сварено и опаковано сладко от ягоди. За подаръци от малкото гости имаше кутия - така избегнаха панаира с наздравиците с гостите и събирането на пликчета. Гордея се с дъщеря си.

Мисля, че дължим на порасналите си децата уважение и  право на избор.

Sharky* много сладурско и мило.Добре си възпитала дъщеря си!

# 155
Тя да се разплаче снощи, а той да тропне че така бил решил и никой не можел да му повлияе, за мен е достатъчно показателно що за стока е.

Анджък. В този случай:

Само й намекни, че сватбата може и да се поотложи, ако има притеснения. Или за да не я притиска той - нека тя си дойде у вас за няколко дни да размисли на спокойствие, ама наистина без И ти да й пилиш на главата.

Интересно ми е впрочем как е бил с предложението - имало ли пръстен и ала-бала или и то е било "орязана версия"?

# 156
Златна превъзходна,
1. Не натискай дъщеря си, защото е между чука и наковалнята. Намекни й само, че този човек я командва и така ли ще я кара занапред... Но само ако си АБСОЛЮТНО сигурна, че той не се интересува от нейното желание, иначе е вмешателство в техните работи.
2. Според мен - откажи се от извеждането от къщи и т.н., "редното" в случая е просто един обичай и стига с тези празни приказки - тя не била сираче.
3. Но си права да не спиш, защото - дано не съм права - това не предвещава хармоничен семеен живот.
Малко по-хард изпълнение, ако си навита - кажи на бъдещия зет, че и вие няма да ходите на сватба, щом е толкова против.
4. Дъщеря ти наистина ли иска чичовците и лелите си или е само заради теб - да не те обиди? Попитай я честно, без да подскачаш и да се сърдиш. И имай предвид, че не всички са толкова близки с братя, сестри и братовчеди, ако зетят е едно дете - работата е ясна.
Много глупав съвет, така ми постави майка ми и мъжа и въпроса, ако не сме поканили хората(родата до 9-то коляно от 70 човека) от техния списък нямало да ни дойдат на сватбата. Ами не дойдоха, даже ни беше по-добре и спокойно. Ултиматумите не работят, особено ако младоженците не са на по 20г. и зависими от мама и тате.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 14:36 от Fire_life

# 157
  • Пловдив
И аз разбирам авторката на темата. Съвсем едно е мадоженците заедно да са решили, че искат малка сватба, по-скоро тип почерпка, съвем друго жената да плаче, а мъжът да се инати "АЗ, АЗ, АЗ!"
И не знам защо след като авторката поясни, че иска нормална сватба с 30-40 гости, а не някакви изхвърляния, толкова хора в темата продължават да говорят за циркове.
Младоженецът прилича точно на човек, който хем е скръндза ('щото все пак основният довод е да не хрантутум хора, било то и най-близките, а не всички роднини до 9-то коляно), хем е "мачо" по криворазбрания блакански смисъл.

# 158
  • София
10 души са само семействата, ако зетят има 1 брат/сестра.
Все пак се предвижда сватба, а не просто семейно събиране в ресторант.
Но сте прави, че не знаем позицията на момчето - ако едва се е навил на брак, със сигурност идеята за джамбуре не го привлича. И аз подозирам нещо такова, щом неговите родители са ОК с практическата липса на сватба.

# 159
Има и друг вариант. Щерката не иска голяма сватба, но я е страх да не обиди майка си, която пък мечтае за такава, и казва - Мъжът ми не иска! Съжалявам, аз много искам, но той твърдо каза - не!  Crazy

# 160
Тенденциозно и едва ли не по подразбиране партньорът се очерня от свекърви и тъщи, защото видиш ли им изтръгва детенцето. Затова не вярвам мъжът да е лошият в случая. А и поднасянето на целия шок е повече от показателен. Тя жената може да си извърта както иска думи и действия за очернянето на избраника.

# 161
Момичета, в шок съм!Имам дъщеря, която получи предложение за брак от приятеля си, с когото живее.

Аз ли не разбирам, някой ли не чете. Когато правиш предложение, няма логика да се каже, че си се навил на брак, или иначе казано направил си компромис, отстъпка, услуга и т.н. простотии. Когато правиш предложение се предполага общуване и съобразяване...

# 162
Добре де, в крайна сметка ако един човек не е фен на брака (има много такива в днешно време, дори и сред съфорумките) и се съгласи на такъв, за да угоди на половинката си, но не иска сватба, а само подпис, това означава, че я командори ли? Ако склони да участва в голяма сватба напук на нежеланието си той ли ще излезе командореният? Все някакъв компромис трябва да може да се постигне, сега е много вероятно да го играе инат, защото се чувства притиснат къде със сълзи, къде с шокирани и втрещени физиономии...

За мен, съдейки по фактите, той е човек, свикнал да налага мнението си без да се съобразява с никого другиго.
И главно- с момичето.

Скрит текст:
При това, той няма да плаща дори за своите гости- родителите плащат.

Ако младоженците бяха решили да се разпишат само с кумовете и да не правят сватба, бих приела без " ама" и " защо".

Стока, не стока, дъщерята такъв си го е харесала и е готова да се жени за него.
Съгласила се е на сватба по негов "тертип".Дали защото и тя иска такава, дали защото той е диктатор и не иска да я чуе, все тая.
От тук насетне всяка намеса от странични лица-тъщи/свекърви/братя/сестри и прочие рода, само биха наливали масло в огъня.Защото ще станат обект на прицел....
"Значи, тя (дъщерята) се съгласи с мен за вида на сватбата ни, пък сега, щото майка й я подкокоросва, вече иска "нормална" сватба....!"  - с право би си мислил бъдещият зет.
И после така ще бъде за всяко нещо, за което не са на едно мнение...уж привидно ще се съгласяват, ама ако жена му случайно реши да му противоречи, той винаги ще си има едно наум, че може майка й пак нещо да ровичка и да й насажда "бръмбари" в главата.

Скрит текст:
Ей такива моменти и виждания много, ама много ми се иска да избегна в бъдещите семейства на моите деца.Т.е., по никакъв начин не искам да съм причината за техните неразбирателства.Ще се обичат ли, ще се мразят ли, ще се бият ли, не ща да има и капка съмнение, че е заради моя дума/намеса.
Не бих го причинила на детето си.

# 163
  • Варна
И не знам защо след като авторката поясни, че иска нормална сватба с 30-40 гости, а не някакви изхвърляния, толкова хора в темата продължават да говорят за циркове.
Ами защото за някои хора извеждането на булката от дома на родителите, ди джеите, фотографите също влизат в графа "циркове". За моя мъж също, както писах по-напред, само че аз успях да го убедя да си поразчупи възгледите Mr. Green Но без да му рева и без да викам на помощ мама.

# 164
  • София
Много глупав съвет, така ми постави майка ми и мъжа и въпроса, ако не сме поканили хората(родата до 9-то коляно от 70 човека) от техния списък нямало да ни дойдат на сватбата. Ами не дойдоха, даже ни беше по-добре и спокойно. Ултиматумите не работят, особено ако младоженците не са на по 20г. и зависими от мама и тате.
Ако ти си имала проблеми с майка си - не е задължително всички да са така.
Моята идея по-скоро е да се види дали дъщерята е готова да преглътне и това заради мъжа си. Ако го направи - значи авторката е сбъркала да пита тук, момичето си поддържа съвместно взетото решение.

Общи условия

Активация на акаунт