Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 195
...и Златната превъзходна е подредила кого ще поканят, вземането на булката откъде и как...
Не знаех, че е приказвала такива неща. Ясно  Rolling Eyes

# 196
На кръщене само кръстниците са достатъчни според мен. Не сме кръщавали малкия, но ако решим да го правим със сигурност никой освен кръстника и жена му няма да бъде поканен.
Всеки с предпочитанията си. Някои желаем да присъстват и родителите, братята и сестрите ни.

# 197
  • София
...и Златната превъзходна е подредила кого ще поканят, вземането на булката откъде и как...
Е, тя на нас ни ги нареди в такива детайли, че надали е пропуснала и на щерка си да й обясни каква да й е сватбата Simple Smile

# 198
  • Варна
Всеки с предпочитанията си. Някои желаем да присъстват и родителите, братята и сестрите ни.
Лошо няма, ама тогава приготвяйте се, без мераци да се хвърляте отнякъде Laughing

# 199
  • Насред хаоса
Ами да, просто са им съобщили и Златната превъзходна е подредила кого ще поканят, вземането на булката откъде и как, кой какво ще плати, и това само на първа страница в темата.
Не видях да е писала подобно нещо.
Златна, сега е моментът дъщеря ти да се научи да отстоява себе си. Не говоря за инат и тропане с крака, но не е нормално при събитие, което засяга и нея, отсрещната страна да отсича, че ще стане по неговия начин и точка. Той отнема всякаква възможност за разговор и уреждане на въпроса. В случай, че беше моята дъщеря, нямаше да се намесвам в техните спорове, но щях да я посъветвам да не бърза със сватба и подпис при такива сериозни сблъсъци. И щях да я подкрепя, каквото и да стане. Не ми харесва поведението на младежа - не може да решаваш самостоятелно за неща, които засягат и другия човек във връзката. За мен това значи незачитане на мнението ми, изискване да се подчинявам и да приемам неговите решения. Това трябва да предотврати дъщеря ти, като почне от своя характер, защото в противен случай някой рано или късно ще я смачка.

# 200
Лошо няма, ама тогава приготвяйте се, без мераци да се хвърляте отнякъде Laughing
Написах го, не за да се оплаквам, а по-скоро като наблюдение, че тичането край такава организация си е доста и разбирам хората, които предпочитат да си го спестят. То пък големия въпрос стана, сега трябва да се обяснявам за моя избор ли?

# 201
  • Варна
Не, разбира се, защо се обясняваш изобщо?

# 202
Наистина не разбирам защо при така описани от авторката подробности, много потребители тук я нападат и според мен - очернят безпричинно.

Нормално е родителят да се притесни в такава ситуация. И на мен един ден да дойде някой младеж да ми тупа с краченце, а дъщеря ми да плаче, при това за един от най-хубавите поводи в живота, е как няма да се притесня?! Още повече, аз разбирам, че тя на тях им е спестила всичко това, което казва на нас, а тук търси съвет.

Иначе според мен се касае за някой младеж, който принципно не е искал много-много да се жени, но взел, че се навил да предложи и влюбената девойка, сакън да не размисли той, не смее да му се противопостави.

# 203
  • София
Да не забравяме, че описането кой плакал, кога плакал, кой какво държал, го имаме от пристрастен свидетел. Така че по-добре да не даваме оценки на нито един от младоженците.

# 204
  • Варна
Наистина не разбирам защо при така описани от авторката подробности, много потребители тук я нападат и според мен - очернят безпричинно.
Мисля, че защото в първия пост се натърти, че ТЯ е шокирана и че ТЯ и мъжът и са втрещени. Също и че ТЯ иска и си представя еди какво си. Оттук лично в мен остана усещането, че тя има проблем с плановете на младите и налага своето виждане, дъщерята някак ми остана на втори план и едва след това се появи на сцената.

# 205
  • София

Не, не е приказвала, разбира се!
Тук се правят заключения на база лично преживени неща, които се прикрепят към случая на авторката. Joy

# 206
Авторке, като сте такива традиционалисти вашето семейство,  да те попитам - годеж правихте ли? Той дойде ли е вас с родителите си за да я поиска за своя съпруга?
Вие познавате ли се с бъдещите сватове?
Все ми се струва, че младите трябва да постигат консенсус по между си, а не дъщеря ти да плаче при всеки казус.

# 207
  • София
Написах го, не за да се оплаквам, а по-скоро като наблюдение, че тичането край такава организация си е доста и разбирам хората, които предпочитат да си го спестят. То пък големия въпрос стана, сега трябва да се обяснявам за моя избор ли?
Ние ли те питахме какво кръщене подготвяш или ти го даде като пример?
Ами човек понякога трябва да се напъне, след като иска събитие, което не се случва всеки ден. Знам че някои правят подаръци на всички и на кръщене и какво ли още не, което според мен е излишно и за двата повода.

# 208
  • Пловдив

Защото веднага се задейства реакцията "Как така майката/свекървата/тъщата ще ми се меси" и виждат себе си най-вече на мястото на младоженеца. И като се добави неистовият ужас, че към сватбата може да се прибави някаква нашенска традиция, пък било то и само една и неизискваща някакви панаири, и се пораждат всички нападки към авторката без значение какво обяснява тя.

# 209
Аз мога да отговоря за себе си, че такова поведение съм виждала многократно и ми е напълно ясно. Разбира се, че всяка майка ще се притеснява за детето си, но заради суета да плюеш по бъдещия мъж (я ги има тези категорични негови твърдения, я - не) на детето си, с което то се очаква да споделя живота си, е ми не го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт