Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 270
  • Насред хаоса
Проблемът не е в намесата на авторката, а в безпардонното решение на младоженеца и неспособността на дъщерята да отстоява себе си. Авторката не е казала, че ще се прави, както тя каже, а че младежът е взел еднолично решение и оттам нататък не допуска никакви други варианти. Което според мен никак не е добър признак. Е на кого ще му стане драго да разбере, че детето му е лишено от мнение и решение, при все, че е главна част от събитието?

# 271
  • София
Авторке, вместо довечера дъщеря ти да идва при теб и да бистрите организацията за сватба, по-добре да иде при бъдещия си мъж и да се разбере с него. Тия неща се уточняват на четири очи, а не да рони сълзи на открито партийно събрание в разширен състав. Да се уточнят кой с какъв бюджет разполага, как си представя самия ден, за какво предпочита да се похарчат парите и така.

# 272
Това с хрантутенето не знам дали съм го чувала скоро от млад човек, та не се знае кой какво точно е казал и колко милилитра сълзи изревал. На преразкази в случая не вярвам.

# 273
Желанието на майката, Натали, не е съвсем ясно дали е и на чадото.
Точно. През цялото време чета изказвания на майката "аз искам – аз не искам, аз искам – аз не искам". Само веднъж прочетох какво искала дъщерята. Ако си поиграя да ги извадя, ще се получи доста обемен цитат.

Ще ми е интересно да го видя.

# 274
  • където ми харесва
Всяка от наострените срещу майката, влага в действията ѝ и в думите ѝ действията и думите на собствената си майка с ожесточение, което показва, че травмата си е жива и добре отглеждана.
А, не! Категорично не припознавам майка си в авторката.  И може би щях да погледна иначе на нещата, ако както вече писах още в първия пост тя не беше наблегнала изключително много на собственото си разочарование. На мен изобщо не ми е ясно какво точно иска дъщерята, което е важното в случая.
Абсолютно.
Моята майка също не е властна. Сватбата ми едно време беше точно както ние двамата сме искали, без излишни роднини и без някой да напъва за каквото и да е.

# 275
От колко години са гаджета? От колко години живеят заедно? Това обективно определя дали са избързали или не. Нашите субективни майчински притеснения не "определят" истината.
Малко повече от година. И се разбират чудесно.
Година какво? Ходят или живеят
Че то първата година всичко е цветя, рози и секс. Разминаванията се виждат после.

живеят заедно

# 276
Проблемът не е в намесата на авторката, а в безпардонното решение на младоженеца и неспособността на дъщерята да отстоява себе си. Авторката не е казала, че ще се прави, както тя каже, а че младежът е взел еднолично решение и оттам нататък не допуска никакви други варианти. Което според мен никак не е добър признак. Е на кого ще му стане драго да разбере, че детето му е лишено от мнение и решение, при все, че е главна част от събитието?

Добре, де, ако пък младежът е чак такъв грубиян, безпардонен и безкомпромисен, какво изобщо прави с него дъщерята? Сватбата е най-лесната част, трудното идва после.

Като смята, че не могат да се разберат за нещо толкова лесно като сватбата, как ще вземат трудните решения? .....или мама пак ще се намеси, за да уравновеси силите?!?  Thinking

# 277
Аз пак да питам...    Laughing
О.к., приемаме, че историята е такава.Мама се намесва, правят по-голяма сватба.
От тук нататък, накъде?
Момата забременява.Двамата решават къде да роди, щерката не е много сигурна...Ама мама има познат доктор еди къде си, не й харесва избраната от младите клиника.Пак ли ще се намеси?
Ражда се детето.Харесали са си някакво име, ама мама мисли, че името е старомодно/грозно/нетрадиционно.И?Пак ли трябва да се намеси, за да спасява дъщеря си?
РЕшават да си купят кола/да сменят старата.Той иска БВМ, щерката харесва Пежо.Пак ли мама ще пили на зетя, че дъщеря й е нещастна?
Ако така тръгнат нещата, едва ли младото семество ще изкара и 2-3 години.Просто мама ще ги разведе.

Като нещата важат с пълна сила и за свекървите.   Peace
Елементарно казано:"ДрЪтите" нямат място в решенията на "младите".   Laughing

След като разбере, че детете й не иска скромна сватба и й се налагат, вероятно трябва да й помогне да преосмисли връзката си с този човек и дали той заслужава да бъдат правени такива компромиси за него. Ако майка й не я подкрепи и изслуша, кой? Да я остави да се омъжи и после да е нещастна, потисната, контролирана и да се развежда? Не всички животи са еднакви, не всички хора са силни и преценяват правилно дали нещо е добро за тях, точно затова са близките, когато усетят, че нещо не е наред, да се намесят.
Не казвам да се меси в организация на сватбата или в живота им по принцип, но когато вижда, че има проблем е по-добре да я подкрепи и изслуша, да я посъветва. Защото след сватбата вече ще е късно.

# 278
Авторката спомена, че има и син, та не ми се мисли каква свекърва ще бъде  ooooh!
Смятам, че никой няма право да се меси в отношенията ми с мъжа ми!
Повтарям - Н-И-К-О-Й!
Съветвам авторката да се освестни и да се приземи.
Познавам една тъща, която успя да разведе дъщеря си благодарение на абсолютно недопустими намеси в семейния ѝ живот. Синът на въпросната тъща все още не е женен, дори и приятелка си няма, защото мама се старае този път повече.
Интересно ми е какво мисли бащата на булката?
Той има ли подобни претенции как да се проведе сватбата или е оставил младите сами да си решават?

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 17:40 от Алиска

# 279
Не коментирам желанията на майката, но ето това ми направи изключително грозно впечатление:
...Проблемът е, че той не иска да прави сватба, защото щяло да струва доста пари, много главоболия по организацията, щял да бъде изтощен до края на сватбата, защо да хрантутел толкова хора и т.н...."
Да употребиш думата "хрантутя" за най - близките ти хора, да си млад и прав мъж и да се изтощиш, ако гостите са примерно 20... И просто ми се набива на очи следното: как пък този млад мъж няма един-единствен приятел или близък колега, с който би искал да сподели този хубав празник!?
Оставам с впечатлението за мрачен балкански субект, който напълно еднолично взима решения, напълно незачитайки мнението на партньорката. Дано не съм права, обаче...  

Разбира се ,че има приятели момчето и всички от тях които са женени, са се оплаквали от сватбите си. И той по тая причина,поне това каза като един от аргументите, не желае да си причинява техните главоболия.

# 280
  • София
Проблемът не е в намесата на авторката, а в безпардонното решение на младоженеца и неспособността на дъщерята да отстоява себе си.
Скрит текст:
Авторката не е казала, че ще се прави, както тя каже, а че младежът е взел еднолично решение и оттам нататък не допуска никакви други варианти. Което според мен никак не е добър признак. Е на кого ще му стане драго да разбере, че детето му е лишено от мнение и решение, при все, че е главна част от събитието?

И трите са свързани. Дъщерята кога да се научи да отстоява себе си, след като мама е на линия и отстоява вместо нея? Ако дъщерята беше свикнала да отстоява себе си, младоженецът вероятно въобще нямаше да успее да се налага така. Намесата на авторката е точно толкова проблемна, колкото и действията на младоженеца.  

# 281
Проблемът не е в намесата на авторката, а в безпардонното решение на младоженеца и неспособността на дъщерята да отстоява себе си.
Е , и да се меси, и да не, едва ли ще превъзпита зетя да стане съпричастен и компромисен, или дъщеря си тепърва да отстоява себе си и мнението си.
Моята теза е, че намесата й по никакъв начин няма да помогне.Дори да се пребори и да осигури на дъщеря си желаната сватба.Само негативи ще натвори, и за себе си, и за дъщеря си в бъдеще.

И някой друг го писа:едва ли дъщеря й "вчера" се е светнала, че бъдещия й мъж е деспот и тиранин.Най-вероятно го е опознала, поне донякъде, приема го такъв до степен да иска да сподели живота си с него.
Ама била се разплакала.....само дето авторката дори не е сигурна за какво точно са били сълзите.Предполага само....

# 282
  • София
И последното, което ще кажа пак на свекървата дето ни квалифицира като травмирани, ако може и за пример да послужи. Майка ми ми е разказвала как на тяхната сватба с баща ми почти всички хора са били поканени от техните родители. Те не са познавали голяма част от гостите си, които след време са срещали и са им казвали, че и те са присъствали. Не помнят кой какво защо и как и е било голям шок (тази модерна в темата дума) за тях заобиколени от всякакви хора. Затова и на моята сватба не се е месила. Защото отлично знае какво е друг да прави твоята сватба, било то и майка ти. А и аз й казах, че ако имам нужда от каквато и да е помощ и/или съвет, сама ще се допитам до нея, както винаги е било.

Нека само ти кажа, че съм тъща.
И че точно защото не съм налагала нито на дъщеря ми, нито на зет ми кого да поканят, се учудвам на ожесточението, с което се нахвърлихте върху авторката, обвинявайки я в какви ли не грехове.

Автоматично се припознахте като дъщери, на които мама налага вижданията си и нададохте вой.

И тъй като, явно не ти изнася да прочетеш и осмислиш, ще повторя:

Ако младите са решили само да се разпишат и да се почерпят с кумовете- тяхна работа.
Но, ако дъщеря ми иска сватба, колкото и в тесен кръг да е и аз ще платя всичко по гостите от наша страна, да ми забранява зетя да поканя родната си сестра, някак не върви.

# 283
Скрит текст:
Аз пак да питам...    Laughing
О.к., приемаме, че историята е такава.Мама се намесва, правят по-голяма сватба.
От тук нататък, накъде?
Момата забременява.Двамата решават къде да роди, щерката не е много сигурна...Ама мама има познат доктор еди къде си, не й харесва избраната от младите клиника.Пак ли ще се намеси?
Ражда се детето.Харесали са си някакво име, ама мама мисли, че името е старомодно/грозно/нетрадиционно.И?Пак ли трябва да се намеси, за да спасява дъщеря си?
РЕшават да си купят кола/да сменят старата.Той иска БВМ, щерката харесва Пежо.Пак ли мама ще пили на зетя, че дъщеря й е нещастна?
Ако така тръгнат нещата, едва ли младото семество ще изкара и 2-3 години.Просто мама ще ги разведе.

Като нещата важат с пълна сила и за свекървите.   Peace
Елементарно казано:"ДрЪтите" нямат място в решенията на "младите".   Laughing

След като разбере, че детете й не иска скромна сватба и й се налагат, вероятно трябва да й помогне да преосмисли връзката си с този човек и дали той заслужава да бъдат правени такива компромиси за него. Ако майка й не я подкрепи и изслуша, кой?
Скрит текст:
Да я остави да се омъжи и после да е нещастна, потисната, контролирана и да се развежда? Не всички животи са еднакви, не всички хора са силни и преценяват правилно дали нещо е добро за тях, точно затова са близките, когато усетят, че нещо не е наред, да се намесят.
Не казвам да се меси в организация на сватбата или в живота им по принцип, но когато вижда, че има проблем е по-добре да я подкрепи и изслуша, да я посъветва. Защото след сватбата вече ще е късно.
Това да, съгласна съм.
Но авторката изобщо не мисли в тая посока, тя търси начини да разговаря със зетя, с родителите му, за да осигури нормална сватба на дъщеря си.Каквото и да влага в "нормална сватба".

# 284
Мен друго ме впечатли от реакциите тук- колко много от момичетата са имали проблем с властни майки и какъв уплах ги гони, за да не могат да си представят, че авторката и дъщеря ѝ не са в отношения " началник- подчинен"!?!.

Всяка от наострените срещу майката, влага в действията ѝ и в думите ѝ действията и думите на собствената си майка с ожесточение, което показва, че травмата си е жива и добре отглеждана.
Но, не е коректно, все пак, спрямо авторката- тя многократно обясни, че
- по- рано дъщеря ѝ е казала, че не искат сватба
- снощи се е състоял разговора
- че нищо не е опонирала,
- че дори не е говорила с дъщеря си насаме, а само излага собствените си мисли пред нас, притеснена, че дъщеря ѝ плаче от налаганите ѝ ограничения.

С дъщеря ми мога да кажа ,че сме приятелки и винаги, за всичко съм я подкрепяла и съм била на нейна страна.
Апсурд, благодаря ти за поясненията, някои хора просто не четат.

Общи условия

Активация на акаунт