Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Много е тъпо, обаче така - двамата отиват у мама, където казват уж общото решение. А след това майката се среща с дъщерята и излиза, че тя иска друго.
Егати разправиите, да бяха се подписали вече, почерпили и всичко да е окей.

А сега излиза, че в младата двойка нищо не е наред. Не знам как ще се справят с тая история.
Жената каза, че се е разплакала пред него, а не на саме.  Peace
Имам чувството, че си говорим за 15 годишни, а не за зрели хора. Абсолютно и тотално не мога да повярвам как някоя голяма жена ще реве за сватба, пък майка й ще се жалва тук. Фарс.

# 946
  • Стара Загора
Много е тъпо, обаче така - двамата отиват у мама, където казват уж общото решение. А след това майката се среща с дъщерята и излиза, че тя иска друго.
Егати разправиите, да бяха се подписали вече, почерпили и всичко да е окей.

А сега излиза, че в младата двойка нищо не е наред. Не знам как ще се справят с тая история.
Жената каза, че се е разплакала пред него, а не на саме.  Peace
Имам чувството, че си говорим за 15 годишни, а не за зрели хора. Абсолютно и тотално не мога да повярвам как някоя голяма жена ще реве за сватба, пък майка й ще се жалва тук. Фарс.
И на мен ми е чудно, но аз като цяло не обичам сватби, нито да присъствам нито да вдигам такава.
Но съм на 25 вече, сигурно скоро всичко покрай мен ще започне да вдига сватби.
Изчетох последните й постове, никъде не видях, че става въпрос за хора над 30 години... или аз нещо недовиждам.  newsm78
Прекалено много неща има добавени за по- голяма драма според мен. Ама...

# 947
  • София
Изчетох последните й постове, никъде не видях, че става въпрос за хора над 30 години... или аз нещо недовиждам.  newsm78
Бг-мамата е детектив, от стари теми се видя, че момичето трябва днес да е на 32-33
Всекиму се случва да се разплаче, ако го бутнат по болното място, което невинаги означава мекушав.

# 948
  • MI
Месечинка, защото нямам основания да се съмнявам в думите на авторката, че тази фраза й е сервирана след обявяване на новината, а не след месеци на обсъждане. Примерно.  Wink
Аз не говоря за конкретно обсъждане, но я си представи, понеже вече яко си фантазираме как авторката подмята на семейните неделни обяди неща от рода "вие сватба няма ли да правите, искам да те видя булка" и т.н. до безкрай, а на зетя му е писнало да ги слуша? Щото силно ме съмнява двамата млади хал хабер да си нямат от нейното огромно желание да прави сватба, да извежда булка и т.н. Ако мен ме притискат и ми правят подмятания до безкрай и аз ще съм рязка накрая, дори и с родителите на любимия. Така че...  дай при толкоз откъслечна информация да се въздържаме от квалификации кой е възпитан и кой не е.
Малко вероятно, защото са само от 1 година заедно, а и авторката нещо беше подметнала че не знае защо толкова бързат - т.е. е по-скоро изненадана, отколкото да е чакала от месеци новината.

Явно булката не знае да отстоява желанията и решенията си, няма значение пред мъжа си или пред майка си. Ето това е истинския проблем, не 10 или 100 човека. Всичко останало са съчинения на тема.

# 949
Живеят заедно малко повече от година, но не е ясно, от колко години са заедно Peace
А изказването на авторката, че силно се надява той да не е предложил брак без да го иска, ми крещи "Натискат ме да го направя!"  ooooh!

# 950
  • MI
Живеят заедно малко повече от година, но не е ясно, от колко години са заедно Peace
А изказването на авторката, че силно се надява той да не е предложил брак без да го иска, ми крещи "Натискат ме да го направя!"  ooooh!
Все още имам прекрасна памет и ми стига веднъж да прочета нещо, за да съм сигурна после какво говоря:

Кафе, май само ти ме четеш както трябва и разбираш написаното от мен. Другите четат както им дойде и както на тях им отърва. Силно се надявам момчето да не е прибързало да предложи брак без да иска.  Просто няма причина за прибързване.  но ,те си знаят.

От колко години са гаджета? От колко години живеят заедно? Това обективно определя дали са избързали или не. Нашите субективни майчински притеснения не "определят" истината.

Малко повече от година. И се разбират чудесно.

Въобще не ми звучи като човек, дето скача от радост че най-накрая някой е взел щерка й, нито като някой който е натискал това да се случи. Кого подозира, че го е натиснал мога само да гадая - вероятно щерка си. Но няма как да го знаем. Остава факта, че за тази жена бракът на дъщеря й не е дългоочаквано супер радостно събитие.

# 951
  • София
Ама то не е важно дали за майката е или не е супер хепи дългоочаквано събитие. Важно е за дъщерята, демек булката, какво е. Ако не й се омъжва, да не се. Не сме 1345 г. все пак, и няма кой да я натисне, за да подпише насила  Stop

Свекърва №1 навремето ми рева, че синът й бил много малък.
Свекърва №2 пък се тръшкаше, че съм разведена, ужасТ, развалена жена.
Угодия няма - но и никога не съм очаквала мама или някой друг да ми води битките. Когато не искам нещо, го казвам: ясно и високо. И всички ме чуват.

# 952
  • MI
Таис, това беше по повод съчиненията че злата тъща е подканвала месеци наред горкия зет да се ожени за щерка й, та затова той е бил така груб накрая като й е казал "това е положението" без въобще да се обяснява. Не че е с лош характер или невъзпитан. Честно, на мен и приятел ако си позволи да ми държи тон по подобен начин, на кучето в д.то ще го навра.  Twisted Evil

# 953
  • Варна
Ми аз пък, ако някой ми прави шокирани физиономии по повод неща, които засягат мен ще го навра на същото място Mr. Green И кво правим значи? ще се навираме взаимно ли? И честно нищо чак толкова невъзпитано не виждам в изказването на човека. Естествено, че това е положението, тъщата ли ще определя кое е???? Щото още в първия пост стана ясно, че умира да го направи!

# 954
  • София
Таис, това беше по повод съчиненията че злата тъща е подканвала месеци наред горкия зет да се ожени за щерка й, та затова той е бил така груб накрая като й е казал "това е положението" без въобще да се обяснява. Не че е с лош характер или невъзпитан. Честно, на мен и приятел ако си позволи да ми държи тон по подобен начин, на кучето в д.то ще го навра.  Twisted Evil
Joy
Пълна каша! Не гледам сапунки, обаче май никога не съм чакала повече двама млади да се 'земат, за да свърши мелодрамата и да видя развръзката  Laughing

# 955

Аз не прочетох някой да е писал това, че го е натискала да подпишат. По-скоро имаха предвид, ако тъщата е мрънкала отпреди още, че иска голяма сватба и да покани половината рода поне.
Аз пък си представям как с усмивка на уста и почти шеговито ѝ казва: "Ти май си разочарована, но така стоят нещата". Защо пък трябва да е грубо?

# 956
  • MI
Ми аз пък, ако някой ми прави шокирани физиономии по повод неща, които засягат мен ще го навра на същото място Mr. Green И кво правим значи? ще се навираме взаимно ли?
Зависи какво си съобщил преди малко.  Rolling Eyes Хайде сега да не се правим не неразбрали, малко са родителите които биха реагирали спокойно на подобна новина. Все пак говорим за различни поколения. Като си взел решение, което знеш че няма да е прието веднага лесно, редно е да си подготвен минимум за шокирани физиономии, освен ако не си особено недосетлив, да не кажа друго. Ако уважаваш хората, на които съобщаваш новината, следва да им обясниш защо, да си малко по-тактичен или ако толкова нямаш желание,поне да се правиш на неразбрал. Ако си възпитан де, иначе може и да се репчиш, няма проблем. Това са първите 7 години и малко интелигентност за да можеш да запазиш нормални отношения с околните, въпреки че отстояваш мнението си. Ако ти липсва базата обаче няма как да стане. Или ако просто не уважаваш хората насреща.  Mr. Green

Дара, е как ще е натяквала за голяма сватба като очеизвадно е изненадана жената, че въобще са решили толкова рано да се женят?!  Съвсем сапунка стана вече, свършиха ли по ТВ че ги пренесохме тук?!

# 957
  • София
То не се знае, може сватбата да е планирана за след 3-4 месеца. А авторката едва ли ще се весне повече тук - от 22-ри не е влизала.
Скрит текст:
Когато се женеше брат ми преди 16 години, почина лелята на ММ, с която много се обичаха. Казах му, че няма нужда да идва, но какво беше обяснението след време пред трети лица: "Cuckoo да не е сама там, все едно е вдовица или разведена"  #Crazy Реагирах с универсалния жест - завъртях показалеца си около слепоочието, това изказване от човек на 33 ме шашна - да повтаря приказките на майка си

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 17:13 от Cuckoo

# 958
Дара, е как ще е натяквала за голяма сватба като очеизвадно е изненадана жената, че въобще са решили толкова рано да се женят?!  Съвсем сапунка стана вече, свършиха ли по ТВ че ги пренесохме тук?!

Ама аз само превеждам какво имаха предвид другите съфорумки под "натиск отпреди това". Joy Joy
Иначе стана сапунка, да.

# 959
Извинявам, че баш в тази тема питам, ама сеща ли се някой коя беше потребителката, която питаше какво да посъветва дъщеря си и зет си за разнообразяване или подобряваме на сексуалния им живот?

Общи условия

Активация на акаунт