Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Варна
Доста смело приписвате на авторката собствените си виждания и собствените си паранои от въображаемо налагане и командорене.
Нищо не приписвам мацка, тя си го е написала! Аз смятам, аз съм шокирана, аз това, аз онова! Нищо не приписвам, чета! И ми писна да обяснявам едно и също сто пъти! Точно аз пък къде съм писала за командорене и подобни глупости??? Вие, дето обвинявате младоженеца в командорене май сте по параноите, аз такова нещо не съм писала никъде! Айде ти не ми приписвай неща, които не съм казала, става ли?

# 1 006
67 страници , 67 страници за един общо взето ежедневен проблем... какво ви става , не ви ли омръзва да говорите едно и също , дори не се обогатява речника . Успяхте да оплюете авторката , обявихте я за вманиачена на тема контрол , оказа се че е психопат , който контролира дъщеря си и годеника й , дъщерята е някакво мекотело и т.н ... откъде тази злоба , откъде получавате това вдъхновение и енергия да мачкате , изпитвате ли
удоволствие или всичко е плод на незадоволени амбиции.... докъде стигна ..този свят , дали ще се намери някой , който да ни е на помощ не вярвам......

# 1 007
  • София
Спокойно, и след 67 страници обяснения защо младоженците "е редно" сами  да решат каква сватба да си организират, авторката нищо не разбра. Все пак сме 19 век...

# 1 008
  • София
Доста смело приписвате на авторката собствените си виждания и собствените си паранои от въображаемо налагане и командорене.
Нищо не приписвам мацка, тя си го е написала! Аз смятам, аз съм шокирана, аз това, аз онова! Нищо не приписвам, чета! И ми писна да обяснявам едно и също сто пъти! Точно аз пък къде съм писала за командорене и подобни глупости??? Вие, дето обвинявате младоженеца в командорене май сте по параноите, аз такова нещо не съм писала никъде! Айде ти не ми приписвай неща, които не съм казала, става ли?
Ами да, тя изказва своите виждания, да не искате вашите?
Истина е, че се намират предостатъчно властни мъже и властни тъщи. НО - тя е майка на дъщеря си и едва ли ще иска нарочно да я направи нещастна, докато за бъдещия младоженец - не съм толкова сигурна.

# 1 009
  • MI
ко приемем, че това е вярно, организацията на сватбата и броят на гостите са им последният проблем. Проблем в такъв случай е фактът, че момичето явно ще се омъжи за човек, с когото не се разбира и няма да бъде щастлива. Но никъде не прочетох, че това притеснява авторката. Не, тя е притеснена за организацията на сватбата, а според нея младите се разбират чудесно. Мдам, чудесно се разбират, само за една тъпа сватба не могат да се разберат.
Уиш, промъкнаха се няколко такива фрази в постовете й, от сорта защо ще бързат, дано наистина той иска да се оженят и т.н. Защо идея нямам, но от самото начало ми направи впечатление.

Ох, като започнете да се хващате за всяка дума и да пропускате същественото, на това му се казва от гледане на дърветата да не видиш гората.  Rolling Eyes Фрази от сорта на "чудех се да ида ли" май бяха в самото начало, в очеизвадно афектирани постове. Като взеха да говорят май съвсем друго каза на дъщеря си. Защото вие като се ядосате и не фучите насаме/пред мъжа си/пред приятелка, за да не кажете директно на когото не трябва какво мислите. Ама разбира се, ни-ко-га.  Crossing Arms

А това с използването на думи като "хрантутя" и то ли е признак на хубав характер и добро възпитание?!

# 1 010
  • София
Спокойно, и след 67 страници обяснения защо младоженците "е редно" сами  да решат каква сватба да си организират, авторката нищо не разбра. Все пак сме 19 век...

Не намирам причина за сарказма ти, честно!
В любимата ти Америка също родители плащат и роклите , и кувертите на гостите- въпрос на възможности и желание.

Мислиш ли, че някой не може да се втурне да ти обяснява какво от сватбата на дъщеря ти не харесва и намира дори за грозно? Peace

# 1 011
  • Насред хаоса
Айде по-кротко, а? От самото начало на темата изкривявате казаното от авторката я и обвинявате в какво ли не. От всяко нейно изказване правите изводи, пречупени през вашите разбирания, и се възмущавате, че нейните не съвпадат с вашите. Навсякъде - бъркала се, държала да стане на нейната, не й пукало за щерката, ми за сватбата. И едно написано нещо се разбира по един начин от теб и по различен от друг. После пък - защо не пишела повече. Ми няма да пише. То и какво да пише повече, като пусна една обикновена тема, пък се оказа, че е властна, не й дреме за детето й, иска да наложи своето виждане и прочие. Добре, че беше форумът да й го каже, че да опознае себе си.
Ама нещо хич не се забелязва казаното от нея за поведението на младоженеца. Приема се, че го е казала от злоба и толкоз.

# 1 012
  • Далече, далече
Като ви чета и се чудя как модераторите още не са заключили темата.
Какво стана със сватбата, състоя ли се вече? Знам, че не е моя работа, но ми е интересно.
Сватбите са нещо хубаво, не би трябвало да са повод за препирни и дрязги.

# 1 013
  • София
Ако дъщеря ми не смее да гъкне на бъдещия си мъж, а идва да мрънка само на мен - ами и аз може да не отида на сватба, всъщност аз дадох идеята само да го заплаши.
Особено ако зетят наистина се е изразил по описания начин - както ММ не е единствения на този свят, така и зетят не е.
Те не са заедно 10 г. както дъщерята на Шарки, има разлика. Всъщност и там ситуацията може да се тълкува двойно.

# 1 014
  • София
П.П. И къде зетят е казал, че няма да "хрантути" родителите на жена си? Имал е предвид други роднини, с които не поддържат близки отношения. Айде стига вече с тези преувеличения. Авторката се засили, че и тя нямало да иде, щом пък няма да е, както тя иска - с повече хора.

Тук вече стана интересно- значи, думите на зетя ги интерпретираш в негова полза, решавайки, че той  "има предвид други роднини"

Но виж, написаното от авторката изопачаваш с плам!
Ето прословутото писание за евентуалното неотиване на сватбата и от какво е продиктувано:

Цитат на:  Cuckoo в ср, 21 юни 2017, 14:03
Златна превъзходна,
1. Не натискай дъщеря си, защото е между чука и наковалнята. Намекни й само, че този човек я командва и така ли ще я кара занапред... Но само ако си АБСОЛЮТНО сигурна, че той не се интересува от нейното желание, иначе е вмешателство в техните работи.
2. Според мен - откажи се от извеждането от къщи и т.н., "редното" в случая е просто един обичай и стига с тези празни приказки - тя не била сираче.
3. Но си права да не спиш, защото - дано не съм права - това не предвещава хармоничен семеен живот.
Малко по-хард изпълнение, ако си навита - кажи на бъдещия зет, че и вие няма да ходите на сватба, щом е толкова против.
4. Дъщеря ти наистина ли иска чичовците и лелите си или е само заради теб - да не те обиди? Попитай я честно, без да подскачаш и да се сърдиш. И имай предвид, че не всички са толкова близки с братя, сестри и братовчеди, ако зетят е едно дете - работата е ясна.

Цитат на: Златна превъзходна
В интерес на истината и това ми мина снощи през акъла- да не отида на подписването. С мен и без мен пак ще си подпишат. даже и от бяла рокля си мисля че няма да има нужда. Каква ще трябва да е тя, в тяхната ситуация? Може спокойно и без нея.А защо пък да не подпишат и през седмицата, колко му е. Всичко това го казвам иронично, да не вземете пак да изопачавате!

# 1 015
Ако не искаше да "хрантути" и тъщата и тъста, нямаше да ги има в плановете и тях! И кое в думите на авторката изопачавам? Няма да отиде, точно защото няма да стане нейното.

# 1 016
  • MI
Аз пак да попитам - нормално ли ви се струва използването на думата "хрантутя" за близките ти приятели и роднини като аргумент да не ги поканиш?! В смисъл не казаваш "нямам възможност", "предпочитам да спестим парите за жилище/да отидем на почивка", "винаги съм си представял интимно тържество само ние и родителите", а се наборсучваш, казваш че не искаш да хрантутиш никого и после отиваш и при тъщата и и казваш "ти май си разочарована, съжалявам но това е положението". Възпитание, интелект, та чак прелива.  Rolling Eyes

# 1 017
  • Стара Загора
Аз пак да попитам - нормално ли ви се струва използването на думата "хрантутя" за близките ти приятели и роднини като аргумент да не ги поканиш?! В смисъл не казаваш "нямам възможност", "предпочитам да спестим парите за жилище/да отидем на почивка", "винаги съм си представял интимно тържество само ние и родителите", а се наборсучваш, казваш че не искаш да хрантутиш никого и после отиваш и при тъщата и и казваш "ти май си разочарована, съжалявам но това е положението". Възпитание, интелект, та чак прелива.  Rolling Eyes
Е, тази дума може да я е добавила тъщата за драматичен ефект. Аз млад човек, който употребява такива думи не познавам.  Simple Smile

# 1 018
  • София
И кое в думите на авторката изопачавам? Няма да отиде, точно защото няма да стане нейното.

Това изопачаваш:
Цитат
В интерес на истината и това ми мина снощи през акъла- да не отида на подписването.

Правиш ли разлика или да обясня? Peace

# 1 019
Може да ми обясниш, да.

Общи условия

Активация на акаунт