Младоженецът не желае сватба

• 64 699
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 275
Накрая младоженецът ще каже, няма да има сватба. Няма зрял мъж, който да позволи тъщата да му се бърка, бъдещата му съпруга да, но не и тъща, свекърва или който и да било. Все пак обсъждам младоженец на около 35, с изграден характер, професия, независимост и т.н.
Ще седне тъщата да диктува, кое и как.
В крайна сметка в гражданското/църквата ще питат него:"вземаш ли..........за твоя законна съпруга в здраве и болест и т.н.", а не тъщата, ми ако каже Не, за ужасТ на тъщята  Laughing

# 1 276
  • Далече, далече
Имах предвид на втората си сватба, след като се е състояла първата, ако емоциите му дойдат в повече да се оттегли достойно и да чака булката в брачното им ложе за втората им брачна нощ. Ако и тя има сили след толкова много емоции.

# 1 277
  • където ми харесва
Имах предвид на втората си сватба, след като се е състояла първата, ако емоциите му дойдат в повече да се оттегли достойно и да чака булката в брачното им ложе за втората им брачна нощ. Ако и тя има сили след толкова много емоции.
Ти как си представяш че човек, който не желае сватба, ще склони на две

# 1 278
Аз до ден днешен си мисля за девойката, която щеше да се омъжва преди нас преди 16 години...младоженецът го нямаше, уж го хванало задръстване...минахме ние, а тя остана да чака,  изтърва си часа, но уж щеше да дойде и да ги вмъкнат по-натам ...изглеждаше спокойна...
Дано всичко е било наред...

# 1 279
Т.е. ако ти нямаш семейство (хипотетично, нямам предвид точно теб), значи и мъжът ти няма право да поддържа връзка със своето, защото ти не изпитваш такава нужда? Губи ми се логиката нещо. Разбирами двамата да имате по 10 първи братовчеда и единодушно да решите да не каните никой от тях. Но да кажеш "аз нямам/не си общуваме, значи и ти няма да ги каниш" ми изглежда доста егоистично и неуважително.
   Ако подходим чисто хипотетично към така описаната от теб ситуация – то аз не смятам, че връзката между двама ду́ши, с толкова несъвместим семеен background, би могла да просъществува дълго и безметежно.

Тук, разбира се, правим уточнението, че този с многочленната фамилия (да го наречем X) изключително държи на семейните си връзки и е възпитан по патриархалния модел, докато другият (Y) е самостоятелен, саможив, не зачита патриархалните ценности, не поддържа твърде близки отношения с роднините си (ако допуснем, че ги има) или, както ти предложи като вариант, може да е сирак, например. Просто двамата, на базата на различния начин, по който им се е стекъл животът, ще имат съвсем различна перспектива върху него.

Единият (X) ще счита всички празници, радости и постижения в живота си, като повод за събиране на рода́та и мултиплициране на тези положителни емоции, в другия (Y) навярно ще се проявява индивидуалистичната природа и желанието му в повечето случаи ще е да отбележи тези специални поводи само с половинката, в обстановката на домашния уют или на аватюристично пътуване за двама.

Да вземем като пример и семейните финанси – този с голямата фамилия (X) може да е свикнал (при нужда или пък може би не само тогава) да стимулира с щедри финансови инжекции определени членове на фамилията си, стига да е по силите му – половинката пък (Y) вероятно вярва във финансовата независимост на всеки човек, независимо от неговите семейни връзки, и да е твърдо против една такава практика на родствено-фамилно парично подпомагане – може да се чувства ощетена, че басейнът на семейния бюджет се точи за оправяне финансовите проблеми на роднините на съпруга / съпругата.

Ох, мога да измисля и още, ама много дълго стана – няма смисъл да пиша повече – мисля, че идеята, която искам да прокарам, стана горе-долу ясна. Simple Smile

Ако трябва да вкарам и капка личен елемент – аз съм доста подозрителна към мъже, които често, на първите срещи с някоя жена, говорят за майките, братовчедите, племенниците (!!!) и други далечни родствени членове. За мен е голяма червена лампа, че този мъж е твърде зависим от мнението на семейството си и не е достатъчно самостоятелен, най-вече – психически и емоционално, и определено бих прекъснала комуникацията. Peace

Чудесно, чудесно и много точно написано! От това страдам през целия си дълъг брак.Но , бях млада и не го разбрах в началото. Дълги отегчителни срещи с родата, сватби, раждания, погребения!И аз трябваше НЕПРЕМЕНННО да присъствам, ако откажех сърдене с дни, скандали, уговорки.Непрестанно подпомагане на всичките близки роднини, без значение, че внасяме в семейния бюджет по-равно, ами брат му бил, нищо, че е мързелив, пак скандали и уговорки. Много, много си права, такъв семеен живот е кошмар, за съжаление може партньора да е добър съпруг и баща , но всичко казано по-горе превръща семейния живот в мъка, когато родата се появи.

# 1 280
  • Далече, далече
Ти как си представяш че човек, който не желае сватба, ще склони на две

Нали и аз това писах по-горе, че може и една да няма. Това с двете сватби е в кръга на шегата.

# 1 281
  • Далече, далече
Знаете ли како е определението за сватба? Двама луди и двеста гладни.

# 1 282
  • MI
Е той ако младоженецът е чак пък толкова плашлив, по-добре сега отколкото после.  Laughing Още колко неща го чакат, ще му се види нищо това със сватбата. Много крехки станаха тези мъже,ще му се не види, от всичко се стресират.

Блек кет с поста за различият очевидно нямаше предвид, че трябва да са еднакви и да имат и само общи приятели. Честно казано и аз съм съгласна,че участващите в двойката трябва да имат сходна ценностна система за да просъществува семейството. Не да сте еднакви, не дори да си приличатемного, а едни и същи неща да са ви наистина ценни и важни.

# 1 283
  • Далече, далече
Чудя се какво е станало с жената отпреди 16 години, ако годеникът е размислил и я зарязал сама в гражданското? Не, че е моя работа, просто любопитство.

# 1 284
  • София
Чудя се какво е станало с жената отпреди 16 години, ако годеникът е размислил и я зарязал сама в гражданското? Не, че е моя работа, просто любопитство.
2001 чак такива задръствания... Laughing

# 1 285
  • MI
Което ми напомня за драма, с която ни занимават вестиниците от няколко дена тук. Жена на 40 г. с малко дете среща във ФБ 24 годишен младеж, голяма любоФ и след 7 месеца сватба уж ще има. От запознанстовото се броят месеците, да не помислите от живеене заедно например. Младежът не се явява в църквата и булката все пак води гостите в ресторанта да празнуват. Поканила и журналисти.  Joy После се оказа че младежът я бил предупредил, че няма да дойде, ама тя не казала на гостите и отишла,макар и не с булчинската рокля. Най-хубавото обаче е че и той почна да дава интервюта и се оправда че не отишъл защото ... имал дежурство в казармата (военен) и бил болен при това. Били му и говорили зле за нея, та не се разбра накрая защо точно, ама бил възпрепятстван да отиде и бил предупредил преди 2 дена. hahaha Ей такъв резил чак е трудно да се организира и при голямо желание.

# 1 286
Което ми напомня за драма, с която ни занимават вестиниците от няколко дена тук. Жена на 40 г. с малко дете среща във ФБ 24 годишен младеж, голяма любоФ и след 7 месеца сватба уж ще има. От запознанстовото се броят месеците, да не помислите от живеене заедно например. Младежът не се явява в църквата и булката все пак води гостите в ресторанта да празнуват. Поканила и журналисти.  Joy После се оказа че младежът я бил предупредил, че няма да дойде, ама тя не казала на гостите и отишла,макар и не с булчинската рокля. Най-хубавото обаче е че и той почна да дава интервюта и се оправда че не отишъл защото ... имал дежурство в казармата (военен) и бил болен при това. Били му и говорили зле за нея, та не се разбра накрая защо точно, ама бил възпрепятстван да отиде и бил предупредил преди 2 дена. hahaha Ей такъв резил чак е трудно да се организира и при голямо желание.
rotfImbo Ето това наричам аз мерак да се омъжиш. Може и без младоженец , важно е гостите да са нахрантутени по този повод smile3511

# 1 287
  • София

Проблема не е в романтичната ти натура.
Мъчение е, когато си гост на собствената си сватба, естествено.
Много ли е сложно да се разбере, че протичането на сватбата, ритуалитв и гостите са решение на булката и младоженеца, а не на родителите им, дори и вторите да са дали пари за сватбата?

Защо упорито се въртим в кръг?
По няколко пъти вече всеки, ама без изключение, участващ тук, е заявил горното ти твърдение.
Авторката го написа няколко пъти- нито е говорила с родителите на зетя, нито се е бъркала- казала е на дъщеря си да не се съобразяват с нея и мъжа ѝ.
Мен друго ми прави впечатление- превръщането на сватбата в цирково представление- репетиции, жартиери, куп шаферки, обети, та и повторение на обетите, с повторение на сватбите и попрецъфтели дами в бели рокли и воали......като че не може да се намери златната среда.

# 1 288
  • София
Аз до ден днешен си мисля за девойката, която щеше да се омъжва преди нас преди 16 години...младоженецът го нямаше, уж го хванало задръстване...минахме ние, а тя остана да чака,  изтърва си часа, но уж щеше да дойде и да ги вмъкнат по-натам ...изглеждаше спокойна...
Дано всичко е било наред...

Е, виждаш ли сега, защо се взима булката от дома на родителите? Simple Smile
За да не може да попадне в задръстване сам младежът и да му хрумнат някакви неправилни мисли.
Между другото, докато чакахме да дойде реда на щерката и зетя на едното стълбище на общината, по другото прелетя една булка, сграбила  краищата на роклята и воала. Така ненадейно е хукнала, че докато някой да я последва, беше напуснала сградата.

# 1 289
  • София
А какво стана с авторката на темата? Дойде, изказа си тежкото мнение какво тя иска да представлява сватбата на дъщеря й, но след като не получи единодушна подкрепа и изчезна? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт