Януарки 2018 - тема 2

• 57 504
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Привет, с гаденето вече съм по добре но пак се появява и май не се влияе при мен от това дали съм яла или не, още се уморявам бързо и ми се приспива по всяко едно време на деня,за това гледам да дремвам на обед, секс си правим спокойно стига мъжо да успее да ме накара, хич ми го няма желанието а по принцип не е така.Тормози ме друго една тъпа болка в опашната кост понякога имам чувството че ще падна все едно краката ми отказват да се движат при някоя от вас има ли го 🤔

# 91
  • Пазарджик
Хайде, привет и от мен! Терминът ми е 25-ти януари, имам момченце на 3 г. и 10 месеца.
При прегледа докторът откри отлепяне почти по цялата дължина и сега лежа и почивам. Пия Дуфастон 3Х2 таблетки на ден, от които ме боли глава. Някой знае ли колко дълго се приемат? Докторът не спомена, но ми се стори, че е рисково поне до края на 3-ти месец.
Ще се радвам да споделяме.
Успешна и лека бременност на всички!

Nia, наистина е много сериозно състоянието ти. Изграждането на планетата продължава до към 15 седмица, макар че и в 12 с се води че е изградена. Отлепване в такъв аспект е доста сериозна предпоставка за аборт. Миличка, лежи си и стискам палци да се позалепи отново .Дуфастона и Утрогестана (който приемам аз)са хормон прогестерон,който подпомага оформянето на плацентатс и помага за задържането на плода. Но шпа вземаш ли? Той успокоява спазмите на гладката мускулатура и е добре да го приемаш и него. И мен ме изпива много но ще потърся още поне 3 седмици. Сега съм в 11 и 3 дни. Успех и имай търпение

# 92
И другото важно нещо е, не е хубаво да ходи сперма по плода, особено в ранните месеци, влияе зле на развитието. Имаше информация в интернет на кое влияе, не е фатално ако се е случило докато не знаеш, че си бременна, но ако продължи няколко месеца, може да повлияе.

Това не го разбрах. От моментът на проникването на сперматозоидът, който опложда яйцеклетката, други вече не могат да се влязат в нея, тя започва да се дели, а след това част от клетките образуват плоден сак, в който е плодът, образуван от друга част от клетките и този плоден сак го защитава, а и входът естествено се запушва. Изобщо не може да достигне сперма до плода, че да ходи по него.

# 93
И на мен ми прозвуча странно  newsm78

# 94
  • у дома
Здравейте, момичета! Приемате ли нови попълнения Simple Smile
Следя от миналата тема, но времето ме притиска и все не успявам да се разпиша и представя.
С термин януари съм и аз, втора бременност.
Като цяло нямам много оплаквания, само преумора и допреди няколко дни много ми се спеше, лягах буквално с кокошките. Почти не ми се гади, но миризмите яко ме дразнят. И освен много болезнените гърди и подут корем, друго не мога да се оплача Simple Smile
Пожелавам на всички леко и безпроблемно бременеене.  Hug
И един хубав слънчев ден! bouquet

# 95
На мен доктора изрично ми каза, ако правим секс да е от 4 месец, внимателно и мъжа ми да не свършва в мен.Явно наистина спермата пречи по някакъв начин. Иначе и моите симптоми изчезнаха-гадене, болезнени гърди.Само умората и подутия корем останаха Simple Smile

# 96
Моите гърди не са така болезнени през деня, но нощем като ставам до тоалетна мноого ме болят, а спя само на една страна - не знам дали е от значение.

# 97
Момичета имам едно питане. Сестра ми беше на гости на 16 този месец. Сега разбраха, че племенника ми е болен от скарлатина. Само носител е без външни признаци. Според вас ако са били тук преди 11 дни и нямам симптоми, възможно ли е да ме е хванало Cry
Не мис е ходи да си пускам гърлен секрет, защото в болниците е гъмжило от зарази, но съм много притеснена Sad

# 98
Поли, моите гърди също ме болят основно през нощта, може би е свързано с с хормона пролактин, който е най-активен тогава. Затова се препоръчва нощно кърмене, защото и стимулацията на производство е голяма между 2:00 и 8:00(през нощта) .
Момичета имам едно питане. Сестра ми беше на гости на 16 този месец. Сега разбраха, че племенника ми е болен от скарлатина. Само носител е без външни признаци. Според вас ако са били тук преди 11 дни и нямам симптоми, възможно ли е да ме е хванало Cry
Не мис е ходи да си пускам гърлен секрет, защото в болниците е гъмжило от зарази, но съм много притеснена Sad
Измери си температурата. И не се притеснявай толкова, минали са много дни, вече щеше да имаш симптоми. Embarassed Обади се и на лекаря ти да питаш, дали след толкова време има шанс да си болна. И спокойно!  Hug
 А това със спермата.. За мен това е най-спокойният период да правим секс без да се пазим. Не си падам по противозачатъчни, а бебо стана от първия опит. Затова му се наслаждаваме, не са ни предупредили нещо. Дано Есен Снежнобяла е права, ще питам лекарката следващата седмица.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 13:27 от Dogsy

# 99
Не бързам да чета за кърменето, това не го знаех  Embarassed
Сподели какво са ти казали по другия въпрос. Моят лекар е мъж, от други въпроси не се притеснявам, но точно за това ще ме е срам да го питам  Simple Smile

# 100
Поли, ще споделя! А на Деси - мен също ме боли опашната кост, в края на самите крака горе. Карам мъжа да ме масажира, но нещо няма ефект. Неприятно е доста, и като мръдна малко - болка. Дори не при ходене. Аз се чудя дали не е от по-малкото движение. Преди тренирах активно, сега само плувам.  #Crazy

# 101
Да се оплача, мажа си корема сутрин с кокосово масло, вечер с кем против стрии на Матернеа, от близо 3 седмици. Сега ме засърбя кожата на корема и като погледнах, се е пукнала на 3 места Cry явно нищо не помага ако когжата ти е кофти.  #2gunfire

Аз за момента се мажа само вечер с кокосово масло и не съм видяла пукнатини, но усещам вече сърбеж от време на време. Мисля и аз скоро да се запася с крем против стрии... Една приятелка пък цяла бременност само кокосово масло е ползвала и няма никакви следи от стрии след раждането. Със сигурност много зависи и от типа кожа, но ако държиш кожата нерекъснато хидратирана (дори да се мажеш по 3 пъти на ден), може и да успееш да овладееш положението Simple Smile

# 102
  • Пловдив
Здравейте и добре дошли на новите мами Hug. Следя ви постоянно, но рядко се включвам. Днес бях на БХС и искам да ви кажа, че в Пловдив в Генетиката на Св. Георги скрининга е безплатен  Wink.  При мен всичко е ок, в 12-та седмица съм и довършвам утрогестана и го заменям с магнерот. От изследванията кръвната захар ми излезе доста висока и сега ще ходя и на ендокринолог, но се надявам с диета да си влезе в нормата. До кога смятате да работите? Аз мисля до края на август, но в тия жеги незнам дали ще издържа. Пратих покана в фейсбук групата и моля да ме приемете.

# 103
  • Пловдив
Здравейте и добре дошли на новите мами Hug. Следя ви постоянно, но рядко се включвам. Днес бях на БХС и искам да ви кажа, че в Пловдив в Генетиката на Св. Георги скрининга е безплатен  Wink.  При мен всичко е ок, в 12-та седмица съм и довършвам утрогестана и го заменям с магнерот. От изследванията кръвната захар ми излезе доста висока и сега ще ходя и на ендокринолог, но се надявам с диета да си влезе в нормата. До кога смятате да работите? Аз мисля до края на август, но в тия жеги незнам дали ще издържа. Пратих покана в фейсбук групата и моля да ме приемете.
Добавих те в групата. Може ли да ми кажеш в коя сграда точно е генетиката? И кой ти прави измерванията? Аз ще ходя при др. Стоилов, до колкото разбрах той също праща във ВМИто

# 104
На мен пък не ми пуснаха кръвна захар  Confused Колкото до работата - не ми е кой знае колко натоварена, като изключим тъпи и злобни колеги, така че стига да сме здрави, мисля да работя до край.
Аз за сега си мажа тялото с обикновен хидратиращ лосион, а гърдите с кокосово. По-нататък не знам какво-кожата ми е предразположена, имам стари стрии по кръста, дупето и бедрата, не бих искала да се сдобия с нови Sad
На опаковките на повечето кремове пише "за най-добри резултати" в последните месеци мазането да е поне 3пъти на ден-много интересно как да стане  Tired

Общи условия

Активация на акаунт