Не знам какво да правя вече...

• 28 675
  • 139
  •   1
Отговори
# 105
Можеш да си потърсиш работа към програмата на 5-звездни хотели, пиано бар и т.н.
Освен това можеш да си направиш бенд или да се явиш на кастинг към такъв за Entertainer за детски рожденни дни, фирмени партита, сватби и т.н.
Имаш талант, не си го пропилявай. Действай в посока таланта и намиране на работа в тази посоа.

# 106
Вчера колегата с който работих лятото ми се обади и ме вика да ходим да свирим на Боровец за зимния сезон, след това ще има работа и на морето. Като казах това на приятеля си не беше във възторг изобщо. Страх ме е да не се разделим, заради това че аз ще ходя насам натам да пея, а той ще си е в София сам, както той каза. Казах му че може да идва почивните дни да ме вижда, но колата ни в момента не е в много добро състояние и нямало как. Според него нямало как да градим дом така като ме нямало.Да, но мен ме няма само някои месеци в годината. Освен това имаме едни заеми, които трябва да върнем и според мен не е честно само той да ги връща и да ме издържа.....
Изобщо не ми се работи като продавачка ( в момента това работя) . Хванах се само за да изкарвам някакви пари, но изобщо нямам желание. Сега ми се ходи да свиря, но не знам как ще се разберем с моя. Проблема е че аз 2,3 месеца ще съм там, после ще се прибера за 2,3 и след това ще замина на морето за летния сезон, който е около 4 и след това пак се получава голяма дупка без участия и не знам какво ще правя. Все пак мисля през това време в което ще съм по курортите да наблегна на английския и на компютърни програми и евентуално да си намеря нещо такова по-нататък. Какво да правя вече не знам,  не ми се работи обща работа, а има някаква възможност да свиря някъде в България, както и исках. Лошото е, че има дупки между ангажиментите, ще трябва да мисля нещо, докато съм си в София и съм свободна.

# 107
И аз не бих искала да се събера с човек, който ще липсва с месеци. В смисъл разбирам приятеля ти напълно. От друга страна, ако намериш някой, с когото да обикаляте заедно, после ще ти е трудно, когато имате дете, ти ще го гледаш, а той пак ще си обикаля. Помисли си.

# 108
Има и друг проблем. Доста рисковано е да свиря там, защото може да се случи така, че примерно нещо да не им хареса и да ни махнат и тогава увисвам без работа и без пари, защото ще съм напуснала сегашната. А вече взех достатъчно пари и от родителите си и от приятеля си и не ми е удобно вече. Sad

# 109
И аз не бих искала да се събера с човек, който ще липсва с месеци. В смисъл разбирам приятеля ти напълно. От друга страна, ако намериш някой, с когото да обикаляте заедно, после ще ти е трудно, когато имате дете, ти ще го гледаш, а той пак ще си обикаля. Помисли си.

Става въпрос да си имам участия само в България,  не в чужбина и той да идва почвните си дни да ме вижда....

# 110
Да, разбрах, но въпреки това не бих се навила със сегашния си акъл никога. Виж, на 20 става Simple Smile

# 111
  • София
Има и друг проблем. Доста рисковано е да свиря там, защото може да се случи така, че примерно нещо да не им хареса и да ни махнат и тогава увисвам без работа и без пари, защото ще съм напуснала сегашната. А вече взех достатъчно пари и от родителите си и от приятеля си и не ми е удобно вече. Sad

Виж, всички ти дадоха съвет да си потърсиш нещо уседнало- като учителка по музика, като водеща курс в читалище, в детска градина...........
Като частен учител, ако имаш квалификация и способности.

Само това е начина да останете с приятеля ти заедно и да направите семейство.

Явно, си посредствен музикант, каквито са 90%, затова не си заслужава да останеш сама, чакайки да те ангажират по кръчмите в курортите.

# 112
absurT имам завършено висше музикално образование в академия, така че не бих казала, че съм посредствен музикант. Просто нямам завършена магистратура за да преподавам в училище или школа, но и това ще стане, ако реша да преподавам.

# 113
  • София
Напълно разбирам приятеля ти. Погледни от негова гледна точка - ти си седиш в Сф, а той замине зимните месеци /което вкл. Коледа и НГ/ да работи, след това цяло лято 4м. пак да го няма, ми то излиза че по половин, даже над половината от годината ще го няма? Как ще се чувстваш? За какво "Заедно" говориш? Това твоето свирене няколко месеца тук, няколко там е за свободни хора. Избираш или работата или мъжа, няма как и вълка сит и агнето цяло. Ако си схванеш музикант - вече са ти казали - ти ще гледаш детето/децата, той ще ходи по други градове да работи, и то не само докато са малки, а винаги, т.к. някой трябва да ги води на ясла/градина/у-ще, извънкласни занимания, спорт и т.н. Според мен помисли си какво може да работиш в Сф, което да ти харесва, после завърши магустър и си потърси работа като преподавател по музика /ако това искаш/.

# 114
Аз лично познавам няколко музиканта и във всичките случаи става музикант къща не храни.
Дори и да поработват по няколко месеца,  тези пари не им стигат да се издържат цяла година.
Авторката наистина трябва да реши, какво иска и дали рискът си заслужава.
Явно с музикалната заплата няма да може да е издържа сама, независимо дали е с този човек или не.
Но в този бранш е много трудно, само талант не винаги е достатъчен, трябват и връзки понякога.

# 115
  • София
absurT имам завършено висше музикално образование в академия, така че не бих казала, че съм посредствен музикант. Просто нямам завършена магистратура за да преподавам в училище или школа, но и това ще стане, ако реша да преподавам.

Не се засягай, не говоря да образование, а за талант- на 100 души, един я го има, я не, за да се извиси над масата добри музиканти и да гони световна слава.
Затова те съветвам да станеш преподавател- за да си пак по специалността, но да не обикаляш кръчмите. Peace

# 116
Странно- музикантите, които познавам, добре си хранят къщата. Но това си е професия с разлики в нивото, има такива, които са намерили нишата и печелят добре.

Не знам дали ти трябва магистратура, за да си намериш няколко ученика, да си взимаш 10-20 лева на урок и така...

# 117
За преподавател също трябва талант, дори повече според мен. Моята майка ме беше записала на пиано като дете при една много прехвалена преподавателка, която така ми въздейства, че намразих пианото от сърце и душа. според мен тя в никакъв случай не трябваше да работи с деца. Освен това жената каза, че няма педагогическа правоспособност.

# 118
  • Сф
Мисля, че тя каза че е естраден изпълнител и да това си е работа по нощите освен ако не се преквалифицира. Не е вярно, че музикант къща не храни. Ако пък е с пеене и инструмента не и е първи, съвсем го закъсва. И защо така без магистратура??
Не знам, избирай семейство или кариера, ама барем работи по един от двата въпроса.Халтурите по чужбина, морето и Боровец са до време така или иначе.

# 119
Авторката явно не се чувства добре в момента, не й е по сърце работата в магазин. Прави усилие, заради мъжа си. Трябва да седнат и да обмислят варианти. Възможно е да се заеме с пеене в някой клуб в София, така няма да пътува. Peace

Общи условия

Активация на акаунт