Магията на изтока - тема 50

• 38 698
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Петя, аз съм от поколението, което ако до 25 не си женен почваш да плащаш ергенски данък Laughing. Беше си съвсем в реда на нещата да завършиш училище на 18 г., след това 2-3 години волно студенство или работа последвано от брак, семейство, деца. И аз, а и повечето ми приятели се задомихме в началото на двайсетте, родихме и отгледахме децата си заедно и това си беше съвсем нормално. Честно казано не мисля, че сме сбъркали или, че сме загубили нещо.

freedoms, вземи изгледай Потомците. Дай им втори шанс Peace.

# 91
  • DE
Цитат
Ще падна от смях, татко YG какъв е юноша бледен(младежа в червено)  hahaha Joy Обаче хич не го бива, добре, че се е отказал от сцената и е станал продуцент  Whistling

Аз им се радвам на женитбите и дечурлигата. Иключително много се намесват феновете в личния живот на известните и това е особено неприятно  Tired

# 92
Водният бог нещо много плоско тръгна. Сюжет може би има, защото мангата доста я хвалят, но май не е интерпретиран добре. Диалозите са елементарни, наивни и клиширани. Опитват се да го докарат до някаква комедийна пародия с романтична нотка, но нещо не се получава. Нам Джу Хьок си е хубавец и нямам нищо против да ми го разхождат полугол по екрана Mr. Green, но само това не стига. Главната по принцип ни ми е от любимите актриси и не виждам някаква промяна в играта от предишните й роли. Традиционно си е с една и съща физиономия, познатия кравешки поглед и почти никаква емоция. За сметка на това пък толкова се пъне, че чак излишно преиграва. Ще му дам още малко шанс с надеждата, че може нещата да се подобрят.

Woman of Dignity също ми върви трудно. Тук поне играта е на ниво, но то с този каст няма как друго да е. Самата история като че ли не ме грабва макар, че не е някаква съвсем банална и изтъркана. Заради актьорския състав ще се напъна да гледам още малко пък нагласата ми може и да се промени.

Да похваля обаче L/Kim Myung Soo в Ruler: Master of the Mask. Много добре се справя. До сега му даваха по-лековати роли като за идолче, но тук показа, че се справя и с доста драматичен образ.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 12:02 от 2в1

# 93
Най-странните сватбени обичаи с гаври и издевателства за младоженците

Сигурно повечето са градска легенда,защото не съм виждала да пребиват корейския жених.Поне не и приятелите му,виж тъщата е друго нещо. Mr. Green
Освен това чупенето на чаша при еврейската сватба е без никакви болезнени последици,защото е с обувки и е със съвсем ясни корени.
Виж китайките във филмите на Имоу Занг плачат преди и след бракуването си.

Шош,много психологически и емоционално объркан се оказа Kenja no Ai. Определено е драматичен (дано не е трагичен), обаче героите ми харесват. Изграждат плътни образи,грешат,стараят се,,желаят,живеят,лутат се.

# 94
  • MJF
Изгледа ли го? Мда, строто психологическа драма е . Всичко е синтезирано в заглавието на романа/ разказа който многократно споменават, който ГГ прочете според баща ѝ преждеврменно като тийн. Образа на съседката също интересен патопсихологически. Въпроси поставя пред зрителя все пак туй заглавие. Защо?! Дали?! Нима?! Всичко дадено причинно-следствено. От 4-мата може би само за писателя ми липсваше още малко бекграунд за да ми е ясен напълно що за птица е.

# 95
Шош,не още. Малко дълги ми идват епизодите,но деиствията на героите са показателни. Къде премерено и помислено,къде напълно импулсивно. Всеки герой е самостоятелна вселена в сблъсък с друга самостоятелна вселена.
Наскоро гледах нещо френско (мисля) и филмово на подобна тематика.Две майки на почивка с порасналите синове и нещо се залюбват майка със сина на приятелка.Ще видя как се казва,макар,че са много различни като емоция,действия и манталитет на самите герои.

П.п. Филмът е Adore и е ко продукция на Австралия и Франция.

P.p. Шош - за писателя.
той за мен изигра последния камък хвърлен в реката,ако не беше той щеше да е друг. Юри искаше да е като Майюко,но не можеше и за това взима от нея каквото и както може. Сякаш е напълно достатъчно да знаем,че той е виновен (ако можем да търсим вина) за своя избор и последиците от него.После всичко идва като постфактум.
Ама е налудничева идея/мисъл/средство за отмъщение.
Сериалът  е като галактика от чувства - там дълбаят в дълбоките емоции,в правилно-грешно,добро-лошо,морално или не. Очаквам да има наказание,защото това излизане от догмите е в разрез с човешките взаимоотношения и води към пагобни последствия.Пък е и японски,те обичат накрая да има поука,да си вземем бележка и всеки да получи каквото трябва.
Не сикам да го коментирам много Blush,може би като го изгледам.Труден е за гледане,за осмисляне и за преживяване.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 19:22 от Tuon

# 96
Хм, изгледах спешъл епизода на Четирите бога (този, в който има интервюта на някои от актьорите и обзор на сериала - уточнявам, защото може да има още някой?). Снимали са 24 епизода в продължение на 3 години?? И Кралят едва не си е отрязал един пръст с фалшив меч - горките актьори, опасна професия...
Чудех се защо Драконът има толкова малко реплики, а той едва говори корейски; какъв е по народност?
А що се отнася до финала - коментарът, че сюжетът се е превърнал в неочаквана трагедия и че актьорите не знаели какво ще стане накрая, ми беше странен. От момента, в който споменаха, че ако небесният лък бъде унищожен, всички пазители ще умрат, очаквах точно нещо такова да стане накрая. Корейците си падат по подобни драматични неща.

# 97
  • MJF
 Mr. Green в такива ребуси се снима Накаиама Tuon все. Нейните заглавия все сядам да ги гледам с максимално внимание и настрой. Като чаша качествено вино са ми. Няма да те спойлвам и ще изчакам да го догледаш, въпреки че ми напира музата.  Hug
Френско-австралийския не съм го гледала но преди като те прочетох за френски,  ми напомни на нещо. Ама явно друго.
Писателя в 3-4 епизод се "поизясни". Той се оказа най-тривиалния от 4-мата, поне за мен. Сърба си каквото си е надробил със съзнание както му казвам  Whistling Mr. Green
Иначе отмъщение, агресия, вербално и не само насилие всичко ...... аморфно се поднесе и остана.  Embarassed спирам, че почнах а казах че няма да спойлвам  Embarassed
Кефя се когато има реални /сложни образи а не по шаблон/схематични. Много. Така напълно приемливо е заглавие "без край"/ " много шум за нищо на края".

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 23:18 от Шошулчо

# 98
Петя,2 спешъла има.
Не беше ли Джумучи с отразания пръст,а Краля с навехнатия крак или Височеството отнася всичко?Не помня. Blush
Не само снимките на епизодите,а и обработката,а имам и спомен,че с едната дестинация имаха проблем и после са снимали на друго място,а и баталните сцени отнемат много време,а тук освен тях има и много отделни истории,герои,почивки,нова година....
И Филип е кореец,но живял с САЩ и корейският му не е бил толкова добър.
За финала в нета има алтернативна история.
Да корейците обичат да е драматично,колкото повече,толкова повече. Mr. GreenВ един момент си мислех,че ако не измрът всички няма край.

Шош, от Накаиама мисля,че ми е първото за гледане.Незнам дали бих гледала нещо друго,поне не точно сега.
Ми най-травмиран ще е Писателя не е предполагал в какво се забърква,нито какво да очаква. Двете дами са си в своите вселени погълнати от това да се самоунищожат,но не го осъзнават.
Само се чудя дали синчето ще успее да са спаси. newsm78
Още не съм решила дали Маюко наистина е влюбена в него,защото сякаш не е само отмъщение.Тя си мисли,но е привързана към него.

Френско-австралийския - няма много общо,освен разликата в годините на двойката и това,че момчето е син на приятелката. Макар,че последното не е съвсем така при японския,защото Юри може да се нарече всякак,но не и приятелка.
Освен това е доста плитък филм или крайно нестандартен.Доста ларж - няма драма,няма сълзи,обвинения,психология на чувствата. Хепи енд си е накрая.Искат друго да покажат - това е нещо нормално и може да се случи. Важно е всички да се разберат,приемат и т.н.

# 99
Джумуджи също беше с травма - даже дадоха как го отнасят с линейка Sad А за неговия персонаж ми беше най-мъчно - все пак очакваше дете... Но наистина - Кралят си беше наранил и пръста, и краката - дадоха, че не може да се качва на кон (горкичките актьори!).

# 100
  • MJF
Kenja no Ai , предупреждавам че е голям спойлер  Naughty Stop
Скрит текст:
4- те образа как останаха за мен финално:
Юри- определено патологичен образ. Даден как е  станал образа от не много нормален до пълна патология от съвсем малък човек може да си представим как е израснала от даденото  #Shocked. Образ -вампир/паразит, нараняващ околните освен себе си. Даже змийка бих казала в кратце. Но преобладаващо психологически насилник над околните ѝ. Освен и други не малки негативни качества. Патологичното ѝ чувство за собственост също отделна тема. Въобще патология голяма. Щом искам нещо трябва да го получа. Отговор, не, не трябва, не може, не е полезно.... не същесвува.
Такива типажи е имало и ще има . Кофтито е че смятам ,че по обективни причини броя им расте.
Mayuko - в първи епизод се питах не знайно колко пъти защо се занимава с отмъщение ,изтезавайки себе си и интелекта ѝ не я води до мисълта да каже "баста" и да игнорира от живота си таз цялата банда - Юри и сие. Радетел съм все пак на здравословно живеене и в него изключвам психически тирани и паразити  Naughty Mr. Green. Но при нея както бе показано наниз от решения в дадена посока и в резултат живота който водеше към момента на сюжета. Играеше нон стоп роли около тез тримата и чак бе загубила живота без роля. Кофти, тъжно ,  Confused, човек да си причинява това/да се докара до там.
Наоми- най -вече отчитам как е израсал, сред какви 2 персони в дома му в роята на родители,  житейския му опит и самия той като ценостна система. За 4-те епизода зрителя придобива представа за него. В образа има редица неща, които ми харесаха. Този типаж логично може да живее с типаж като  Mayuk. Този мъжки типаж за мен остана по-зрял от този на баща му. Открито може да носи отговорност за решенията си, доста по-директен, по -искрен и от този род.
Писателя ми остана най-безинтересен и всичките му нехаресвани от мен качества ги "минах" под някакво обяснение че все пак е натура-писател  Mr. Green, страничен наблюдател  ooooh! Tired, как му е било интересно не знам. Сам си бе и сам си остана но явно така му харесва.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 20:08 от Шошулчо

# 101
Шош,чета спойлера,но съм финиширала драмата. Grinning
Първо искам да кажа,че режисирането е страхотно - как те води,направлява,но през цялото време имах
усещането,че нещо неприятно ще се случи дори и в най-нормалните моменти от сериала.Дали защото преобладаващата светлина беше ярка,светла,а в същото време на героите се случваха твърде необичайни неща?Страхотно е заснет.Хареса ми,че интимните сцени не бяха държане за ръка и целувка по челото-така си беше по-истинско.Трябваше да бъдат такива.
Кадрите с океана и зеленината бяха страхотни.Контраст с изживяванията.
И всики са хубаво облечени.

И аз слагам  в спойлер,че издавам от сюжета
Скрит текст:
Не знам как да го нарека - психологическа драма с елементи на противоречие и грешки.Героите са ... самоубиващи,разпадащи,загубени в собствените си мотиви и постъпки. Живеят на ръба,не физически,а емоционално.

Юри живееше в някак ад в постоянна ревност, въпреки,че  показваше жизнен и приветлив характер. Накрая  и не издържа, Маюко да вземе нещо нейно или невъзможността да вземе това нещо от нея.Сякаш водещо в живота и беше завист.Пък и пиенето.Тя все беше с чаша алкохол.

Маюко сякаш повече "обичаше" сина,а не бащата,но изначално всичко беше предопределено,защото тръгна с отмъщението и загуби своята човечност.Те и двете я загубиха и получиха своето наказание (все пак японска драма),макар,че не знам кое по лошо да си мъртав или буден,но без възможност да се движеш,а грижите за теб да идват от "оръжието на отмъщението". Беше самотна от начало и така до края.

Наоми ми хареса най-много като образ.Мисля,че наистина я обичаше,но той нямаше кой друг да обича. Определено беше по-чувствен,по-логичен,той беше единствения възрастен.

Писателя се беше откъснал съзнателно (според мен). Отвеян.Трудно е да се живее със социопат като Юри.Беше скучен сравнение с останалите.Сякаш не порасна,но пък и нямаше чак толкова време за него.

Шош,знаеш ли какво не ми дава мира.Момента с огърлицата когато бяха деца.Момента с бащата.Всеки нормален човек би се отдаличил,а те подържаха тези техни взаимоотношения толкова много години,защо? Да си ходят на гости,да пият вино заедно?Да си оставят синчето  при нея за няколко дни...
Това е мазохистично. Майюко беше самотна доша,но Юри? Та тя подхранваше своите негативни чувства.
Въобще много нездравословна връзка между героте.
Разликата във възрастта в никакъв случай не е основния проблем,ако мотивите бяха други,ако настроението беше друго,ако взаимоотношенията им бяха други.Много "ако" и "други" стана.

П.П. Незнам кой още ще го гледа,но Ryo Ryusei е достатъчно често по бански Mr. Green

# 102
  • MJF
Kenja no Ai Прочетох те вниматено Tuon. Заглавието е благодатно за това. Съгасна напълно с написаното от теб като усещания така че само като допълнения и присещания.
Скрит текст:
За Юри-Маюко. Огърлицата- първата им комуникация дефакто. Още тогава породи вдигане на вежди реакцията на Маюко у мен. Идентични сцени се занизаха след това баш  като огърлица- куклата .......... та се стигна до живия човек- бащата  Rolling Eyes Shocked Sick. След такова нещо вече за мен е пълна патология пасивността на Маюко. Плана ѝ за отмъщение като такъв си бе пълна илюзия и самоунищожение. И двете дами мазохистки сами по себе си може да се каже.  Confused. Писателя като обект на любовни чувства и той беше някъде зрънце в огърлицата но това с бащата вече бе друг калибър  Imp Мда Наоми сред тоз квартет бе най-нормалния така да се каже, най- младия но най-зрелия.

Пак да се повторя,  че загавието за мен е като бутилка отлежало качествено вино- изпипано отвсякъде. Шедьовър в своя жанр. Включително и със самия финал.
Tuon, не си ли гледала I Have To Buy New Shoes. По Miho Nakayama не съм чак експерт но не съм останала с впечатление да работи с един и същ творчески екип но заглавията ѝ които съм гледала са винаги изпипани отвсякъде. Мнооого добре и интересно подбира. Евала ѝ казвам.

# 103
Най-безумната двойка, за която научавам. Той, с това детско лице и тя, на която вече и личат годините- като леля и племенник са. Не им давам много време като щастливо женена двойка.

Joy Колко много истина има в думите ти...
Помня, че се събудих през нощта (когато излезе новината) и отворих Туитър да видя какво ново от корейците. В първия момент като прочетох помислих, че сънувам, дори станах и светнах крушката.
Какво ли няма в чудатия корейски шоубизнес и то не е само наужким в сериалите им...
А Катеричката като не се взема навремето с Дивото, на му сега.

Ти се стягай за другата седмица. Започна се от вчера, а днес 18:00 ч. бг време ще има и изненада.
От снимките, които качи Бексан нещо не съм въодушевена, ще видим.... Хареса ми играта с номера - L-1485 (5 август 2014 г. - създаването на ЕХО-Л)

Загледах Водния бог онзи ден - мега трагедия (диалози, действие, образи, история, а за капак и главната непоносима актриса). Зарязох го по средата на втори епизод. Приключих много бързо и с този корейски сериал.
От корейците съм набелязала само две заглавия, които започват другия понеделник - Училище 2017 (заради Ким Се Джонг) и Им Шиуан влюбен в Юна (или май по-добре в Хонг Джонг Хьон).
Ще видим там как ще е.

Тази седмица свършва Suspicious partner, от който като цяло останах доста доволна. Пу, пу, пу, само да не оклепат финала, но така както вървят нещата съм оптимист.
Приятни два месеца си изкарах с това заглавие. Ще ми липсват главните герои. Поздравление за Куон Нара от Hello Venus. Момичето игра страхотно, нищо че е айдълка, а и няма кой знае какъв опит пред камерата.

Отивам сега да гледам японско, че новия сезон започна. Първи е Рьо Нишикидо.

# 104
Вчера изгледах първите два епизода на Кръг - харесва ми, но ми е объркващо. Кой от братята е полицаят? Ако е този, който не носи очила, не би ли трябвало да се чувства на място в Смарт сити - нали дадоха, че учи нещо свързано с човешкия мозък - т.е. вероятно той самият е свързан с изобретяването на чипа, който хората там носят?

Общи условия

Активация на акаунт