СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 635
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Деска, пропуснах и Анимето в събота Wink
Частните са по пътя за Пловдив  Close Отделно си има предпочитания за график  Mr. Green

# 601
  • София
И при нас дъвчат На прощаване вече не знам колко време. Като гледам после Хаджи Димитър и Опълченците, май само с тези три ще си останат за годината Simple Smile
А по математика имат повече часове, защото са с такъв профил, та там е малко по-добре.
Нали 7 клас са без промяна на програмите и учебниците по литература/математика или? Ако са без, "Хаджи Димитър"  не е част от седмокласния материал.

Извинявам се, моя грешка. "Стефан Караджа" ми беше в главата, не знам защо съм написала "Хаджи Димитър".

# 602
  • Варна
Деска, пропуснах и Анимето в събота Wink
Частните са по пътя за Пловдив  Close Отделно си има предпочитания за график  Mr. Green

Анимето в събота ,мдам! Каква НОМ ще спретне,бедна ми е фантазията .  hahaha
Предпочитанията за график ,разбира се ,питат се !  Peace Обаче през седмицата сега не му излиза душата да бърза да учи ,че е на урок. Но те са различни с батко си много и  тези решения се вземат според темперамента им. Голямото чудо дето хич не обича ученето  Twisted Evil беше бързак ,а малкото чудо е мудно и прозяващо се докъм 11 ч. В петъка стои до малките часове на лигата с другарите , в събота след чанча пак и неделята поразпуска до обеда и следобеда каквото му връча .  Mr. Green

# 603
  • Варна
"Стефан Караджа" нямам спомен да се учи . Rolling Eyes  Сега следват Немилите милите , До Чикаго и назад,Бай Ганьо,Опълченците ,Една българка ,Неразделни,Българския език ,По Жицата .Спомен от големия. Това са основните произведения . Не съм гледала учебник,признавам!  Simple Smile

# 604
Цитат
А нивото на задачите не е ли по-височко там, в сравнение с НВО?
Мисля че е , ако няма да се мотива детето, може и да се отчае, трябва да прецени как действат трудностите на психиката на чавето.

# 605
  • Варна
Белинда ,всички пробни са с по-високо ниво от матурите . Peace В годините все го повтарям ,но за мен и опита с големия ,Регалия са най-близко до истината .  Wink Той ги правеше в къщи ,мамите софиянки като ги пуснеха в пощата .,а и РЕГАЛЦИ ги качваха де ,и отговорите също (за такива като мен и теб  Mr. Green).
КМС си е състезание ,само формата му е матурен .Но и за моето ще е предизвикателство и нелеко ,но той е свикнал да яде боя и не се притеснявам за психиката му вече !  Crazy

# 606
  • край голямата локва
Хм, не се бях замисляла за тези зип-ове....

Освен ЗИП /който може и да е различен от МАТ и БЕЛ/  има и СИП. Точно по СИП се учиха да пишат тези, а преди това и преразказ на непознат текст. А на СИП ходят малко деца.

Така че има разлика и между взетия материал от  децата в едно и също училище.

По математика госпожата каза че има толкова много материал за вземане, че часовете са и разпределени и почти няма да има време за упражнения. Каза че ще се опита да отдели част от времето за ЗИП точно за упражнения. Та ние се надяваме да успеят да си вземат материала.

# 607
Министър Вълчев: През следващата година ще предложим повече професионални паралелки.
...
Работодателите поставиха въпроса за ограничаването на профилираните паралелки в езиковите гимназии, защото завършилите в тези училища напускат страната.

Източник МОН

# 608
  • Варна
Сега погледнах Коледното за 7 клас - ами то много геометрия, много нещо. Така като гледам с този темп на разпределение на материала в училище, сигурно няма още да са я почнали. В школите по-напред ли вървят с материала?

# 609
  • Варна
Предимно ъгли има в КМС . Дотогава ще ги вземат в у-щата. Има месец и половина .

# 610
Погледнах набързо темата от миналата година. Мисля, че до КМС ще покрият застъпения геометричен материал.

# 611
И аз да се отчета. По математика в понеделник ще правят теста за рязлагането, но са взели първите два урока от геометричната част. По литература правиха тест за ,, На прощаване" и последният въпрос беше теза.
В курсовете всеки път им дават преразказ за домашно и господина го взима, проверява и на следващия път връща, като отдолу е написал точките, които той би им дал.

# 612
  • София
Същите са правили и при нас тази седмица. Младежът е отличник. Вика, мамо, така съм ги бетонирал тия формули за съкратено, че вече наум ги решавам, а разлагането засега само съм го асфалтирал Joy Щом още има чувство за хумор значи нищо му няма. Тестът върху "На прощаване" е бил почти изцяло с въпроси от помагалото, което съм му взела за вкъщи, а той вече го беше правил. И да вземе да си каже на госпожата Joy Викам ей, будала, що си признаваш бе, мълчи си и си изкарвай шестиците Joy

# 613
Той в понеделник ще има по математика тест на първия раздел. Вече си мисля, че и на сън може да ми разложи нещо, хаха.
По литература ще имат чак след ''ваканцията'', но все още не са писали тези, но ако има на теста се чудя как ли ще я напише.
Засега само това знам, като гледам не си дава много зор, което не е много добре и то точно тази година.

# 614
Belinda относно случката, която сподели- моята вчера се прибира адски възмутена. Питам я какво има, а тя:
 ,,Пак отвеяната ми глава. На теста по математика съм щяла да бъда без грешка ако не се бях отнесла.,,
Оказа се, че грешката й е, че при написването на формулата за трета степен, накрая завършила числото на втора Rolling Eyes
Все пак госпожата й е взела само половин точка, защото останалото решение е вярно и й писала 5,88.

Общи условия

Активация на акаунт