За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 049
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 750
Квотите запазват ли се за второ класиране или на свободните места се класират деца с най-висок бал , не зависимо от хора?
От кой хор?

# 751
  • София
Квотите запазват ли се за второ класиране или на свободните места се класират деца с най-висок бал , не зависимо от хора?
От кой хор?

Сигурно пише от телефон. Телефоните обичат да си правят такива шегички hahaha
От пола.

Да, запазват се квотите до последното класиране

# 752
От кой хор?

Бодра смяна

# 753
От кой хор?

Сигурно пише от телефон. Телефоните обичат да си правят такива шегички hahaha
От пола.

Да, запазват се квотите до последното класиране

Телефонът редовно пише щуротии. Не съм видяла да я оправя. Simple Smile
Благодаря за отговора.

# 754
https://npmg.org/wp-content/uploads/2017/01/2017_npmg_1.pdf

Много харесвам информацията по кое желание е прието детето.

# 755
Извинявам се малко за глупавия въпрос, но ме интересни миналия бал е определен от дадено училище или това е най-ниския бал на прието дете? Благодаря ви.

Най-ниският бал на прието дете!
Благодаря ви. Дъщеря ми е с бал 294 и е приета на 15 място по желанията й, но на 10 място е училище с минимален бал 290 и се чудя защо не са я приели там. Какво мога да направя?

Проверете дали правилно изчислявате бала за отделните желания.Възможно е да има разлика в начина му на образуване.
Благодаря. Правилно го изчислявам, но училището е с квоти и затова  сигурно не сме приети там. Много се надявам да стане на второто Cry класиране Laughing Laughing Laughing

# 756
Здравейте, мами!
Имам въпрос относно едно приятелско дете, което е прието на първо класиране на местата, където искаше, обаче сега се оказва, че семейството няма да има възможност да го изпрати в нито едно от местата, които е посочило. И тук изниква въпросът какво прави после? Има ли как да не се запише никъде на първо и второ класиране  и евентуално чак на трето да кандидатства в училище в града, в което ще може да учи, в случая, родния, в който живее? Питам ви вас, тъй като майката на детето ме  попита мен, уж като „специалист“ по въпроса, но и аз се затруднявам. Някой знае ли поне къде мога да ги насоча да се обърнат за отговор?
За протокола, дъщеря ми е приета с БАЛ 400.00 в училището, в което искаше по първо желание (не вярвам да има значение, тъй като сме от провинцията).
Ще се радвам, ако някой може да отговори Simple Smile

# 757
  • София
Чак на трето в родния град. Просто да не се записва там където е класирано и ще отпадне автоматично.

# 758
Чак на трето в родния град. Просто да не се записва там където е класирано и ще отпадне автоматично.
Да, това е единственият вариант. Само да има предвид, че на трето класиране ще участва само за останалите свободни места, независимо колко е висок балът му.

# 759
Имам въпрос отново, дано не досаждам. Приети сме на първо класиране 9-то желание, сега младежа ми заяви, че всъщност 7 и 8-мо желание май ги желае по-малко от 9-то. Въпросът ми е, ако на второ класиране го приемат 7 или 8-мо желание,  мога ли да го запиша на желанието от първото класиране? Или да вървя направо да си го записвам, защото от 6-тото ни желание ни делят цели 100 точки.

май не. върви нагоре. Т.е. щом участва във второ класиране, иска по-предно желание. ПРиемат го и освобождава задното

# 760
  • Варна
Понеже видях доста въпроси, свързани с необходимите документи за записване на приетите деца, ще си позволя да копирам тук писмо, изпратено от РУО Варна, до всички гимназии.

“ Уважаеми колеги,
Напомням че класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище като подават документите посочени в чл. 72 от Наредба №10/2016 г. за организация на дейностите в училищното образование:
- заявление до директора;
- оригинал на свидетелство за основно образование;
- оригинал на медицинско свидетелство - за кандидатсващите по специалност от професия.

Други документи не се изискват, включително и удостоверение за преместване.“

# 761
Здравейте,
Имам въпрос относно испанската гимназия. Ако ни приемат на второ класиране с втори чужд език португалски, но детето предпочита френския,  дали е възможно след осми клас да бъде прехвърлено от едната в другата паралелка.

# 762
Отдавна не съм била активна във форума на бг-мама. Днес сутринта бях естествено нервна, като всички тук. Младежът е приет по желание 6 в училище номер 3 от желанията му. Ще очакваме второ класиране за успокоение на душата /желание 6 - 35 училище НЕ-РУ-М е ок/. Заявление за второ класиране не открих. Дали се предоставя в училището. Не го открих онлайн да го изпечатам. За статистиката - бал момче 404

# 763
  • Варна
Отдавна не съм била активна във форума на бг-мама. Днес сутринта бях естествено нервна, като всички тук. Младежът е приет по желание 6 в училище номер 3 от желанията му. Ще очакваме второ класиране за успокоение на душата /желание 6 - 35 училище НЕ-РУ-М е ок/. Заявление за второ класиране не открих. Дали се предоставя в училището. Не го открих онлайн да го изпечатам. За статистиката - бал момче 404

На място в училището ще попълните документите, там ще ви бъдат дадени.

# 764

На място в училището ще попълните документите, там ще ви бъдат дадени.

Благодаря, Katrin

Общи условия

Активация на акаунт