За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 202
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 915
Записани за участие на второ класиране!  Дано освободим място в 164 (ИЕ/АЕ), и заемем нечие в 91 НЕГ. 😂😭😀

# 916
...Ние се записахме в испанската днес.Организацията и там беше чудесна и приключих много бързо.Утре девойката ще си занесе отпусното и имунизационния картон.
Записахме днес сутрин младежа за участие във второ класиране във втора английска, спокойни любезни учители, никой не агитираше "Ама запишете се още сага", обясниха какви документи трябват за окончателното записване... Днес сутрин са получили отново потвърждение от РУО (коментираха между тях си), че отпускно НЕ трябва.
В списъка с необходими документи за записване не пишеше Имунизационен картон, а здравен картон - показах й наличната в мен "Лична здравно-профилактична карта" (не че ми трябва в момента, но като ходихме до личния лекар преди месец я бях взела...). Учителката каза - това ни трябва, не картона дето пишат от бебета... (този картон ми е вкъщи, изобщо не го бяха взели в предишното училище и не са ми връщали оттам 7те здравно профилактични карти...
...
Аз се информирах от сайта на училището и на място ми потвърдиха изискванията днес сутринта.
Прилагам за 164 ПГИЕ:
"Необходими документи за записване на ученици приети след VII клас:

1. Свидетелството за основно образование -оригинал

2. Молба за записване /бланка на училището/

3. Формуляр на ученика /бланка на гимназията/

4. Здравен картон
5. Талон за здравно и имунизационно състояние на ученика към момента на записването (издава се от личния лекар)"

Явно днес е направена корекция, защото вчера точките бяха 6 и днес ми дадоха служебна бележка, с която да удостоверя, че сме записани.Даже беше обяснено подробно.
Е, ще спестим едно действие.
Т. 5 и компетентното мнение на личния лекар днес е предпоставка в момента да пиша формуляр за нов такъв .... #2gunfire

# 917
Моля, дайде линк за въпросната Фейсбук група за новоприети деца в Испанската гимназия. Ще съм много благодарна!  bouquet

# 918
  • София
Може би вече е задаван този въпрос, но:
Под "удостоверение за завършен 7. клас" разбира ли се "Свидетелство за основно образование" (защото 91 НЕГ искат удостоверение) ?

# 919
Под "удостоверение за завършен 7. клас" разбира ли се "Свидетелство за основно образование" (защото 91 НЕГ искат удостоверение) ?
Не. До миналата година се изискваше първото, сега е второто.

# 920

НЕГ са още в "ренесанса" (4-та точка)

http://91neg.bg/2017/06/trzhestvo-po-sluchaj-razdavaneto-na-dipl … edno-obrazovanie/

# 921

http://91neg.bg/2017/06/trzhestvo-po-sluchaj-razdavaneto-na-dipl … edno-obrazovanie/

Да, доколкото разбрах и удостоверение за преместване искат.  Mr. Green
О, то даже го пише на сайта.

# 922
  • столицата
И наистина го искат. Не само го пише.
Със сигурност 2момчета се отказват от 91 НЕГ.
Зизи-бизи,дано е вашето място Grinning

# 923
  • София
Айде да кажа и аз...
Моята вече е ученичка на НПМГ - паралелката с физика. Първо желание. Много е щастлива  Wink

# 924
  • София

Имам снимка от преди няколко дни, че под изискванията за записване в сайта  имаше дата от 2014 г. Сега само са актуализирали с работно време. И аз се надявах да е отпаднало „отпусното”, дори вчера няколко пъти звънях в РУО София, но постоянно беше заета линията.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 06:00 от Deli0606212111

# 925
Аз не разбрах каква ви е драмата с отпускните, та ги дъвчете цяла тема. До миналата година как са искали и всички са успявали да ги набавят. Вие да не сте по-некадърни, че да не можете да се справите? Това е чудесна задачка за тийнейджърите - хем да си научат пътя до новото училище, хем да се почувстват значими.
Въведоха онлайн подаване на документи, което значително облекчи кандидатстването, но ако може въобще да не ни карат нищо да правим, а от само себе си да се случат нещата. Цялата процедура около подаване на документи и записване отнема не повече от час за кадърни и оправни родители. Спрете с тези претенции и халосии  Peace

# 926
  • Пловдив
 Vache, успех на девойката.
Джофра, принципно отпускното не е проблем,   проблемът е, че има едни наредби, които някой не си е направил труда да прочете и си прави, каквото си иска.

# 927
  • София
Спрете с тези претенции и халосии  Peace
Разбира се, щом ти казваш. Кажи сега и за какво да говорим! Да не е пак да сгафим нещо.

А защо им е имунизационен паспорт? (още повече към момента на записването) Или и това не би трябвало да ме затрудни да си го купя от книжарницата, DjOfRa?

# 928
Аз не разбрах каква ви е драмата с отпускните, та ги дъвчете цяла тема. До миналата година как са искали и всички са успявали да ги набавят. Вие да не сте по-некадърни, че да не можете да се справите? Това е чудесна задачка за тийнейджърите - хем да си научат пътя до новото училище, хем да се почувстват значими.
Въведоха онлайн подаване на документи, което значително облекчи кандидатстването, но ако може въобще да не ни карат нищо да правим, а от само себе си да се случат нещата. Цялата процедура около подаване на документи и записване отнема не повече от час за кадърни и оправни родители. Спрете с тези претенции и халосии  Peace

ами то драма няма, какво му е, роба си навежда главата и почва да прави каквото са му казали; ама това, че не се изисква по наредба, че информацията за това кой откъде се е отписал и после записал може да си я обменят служебно, а не родителите да са ходеща поща, няма никакво значение

а иначе ние сме явно от некадърните родители, не се справихме за час, че тази година имаме и допълнителен бонус, записването за 5-ти и 8-ми клас в МГ да върви едновременно

и между другото, РУО Варна пусна напомнящо писмо на училищата, че отпускно не се изисква

# 929
Въведоха онлайн подаване на документи, което значително облекчи кандидатстването, но ако може въобще да не ни карат нищо да правим, а от само себе си да се случат нещата. Цялата процедура около подаване на документи и записване отнема не повече от час за кадърни и оправни родители. Спрете с тези претенции и халосии  Peace
Драмата е , че правят хората на идиоти. За по-лесно .. дай това, това и това... да ги имаме , нищо че не ни трябват. За всеки случай.  Абсолютно недопустимо е за елитно училище като 91 НЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт