За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 270
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 930

А защо им е имунизационен паспорт? (още повече към момента на записването) Или и това не би трябвало да ме затрудни да си го купя от книжарницата, DjOfRa?

Валя, имунизационният паспорт се купува и поддържа от раждането на детето. Не ми казвай, че за 14 години не сте успели да я свършите тази работа. Мислех, че сме се събрали все съвестни и отговорни родители. Естествено, че не искам детето ми да сяда на един чин с потенциален заразоносител на тежка болест, жертва на недостатъчно ограмотен и информиран родител.

Румен, МГ-тата са изключение и не са толкова много на общия фон. Сигурна съм, че е можело да се предвиди и там нещо за по-добрата организация. А и не е нужно всички да се юрват първия ден. Пред нас имаше само двама родители. Стана за 15 минути. Не се оплаквам.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 08:10 от DjOfRa

# 931
Кое се поддържа? Crazy Laughing
Имунизационен паспорт на детето нямам. Всяка божа година, училището изисква да се донесе една бланка, попълнена от педиатъра на детето с имунизациите-да. Но това не е паспорт, а е хвърчащ лист. В началото беше на едни картони, които се купуваха не от всякъде, само от определени места, носеха се, почти не се попълваше нищо в тях, после минаха на разпечатки от компютъра (системата) на педиатъра. Едно и също са и на всяко пише, че сая направени нужните имунизации-да, но не и описание на всяка една. Децата ни (наборите), тази година нямат нова имунизация, май и предходната нямаха. Но-ходят, вадят този лист, който е еднакъв с предходния и го носят.
Лично аз изхвърлих една камара такива листчета, събирани педантично от сестрата на предходното училище (която иначе никаква я нямаше). Никаква информация не носеха. Ако държат да знаят здраво ли е детето, и имунизирано ли е-в началото на учебната година, както всяка година до тук, детето ще отиде до педиатъра (че да не се забравят, да се виждат веднъж в годината поне) и ще си вземе поредната, еднаква с миналогодишната бележка.
Записах детето без тези неща, въпреки, че ги изискват (по сайт).
Виж, личният здравен картон е съвсем друго нещо-той се поддържа от раждането, да, но не се изисква и не се носи в училище.

# 932
  • София
Имунизационен паспорт вече не се поддържа. Всичко се вкарва в компютъра и при нужда се вади справка.

DjOfRa, нещо се оля с фантазиите. Всяка есен в училище се представя едно листче от ДжиПи-то с всички имунизации от раждането до съответната година и по него се проследява дали детето се имунизира в срок.
Сестрите в училищата са като цербрери. Никой не е пропуснат. Бъди спокойна!

# 933
Валя, имунизационният паспорт се купува и поддържа от раждането на детето. Не ми казвай, че за 14 години не сте успели да я свършите тази работа. Мислех, че сме се събрали все съвестни и отговорни родители. Естествено, че не искам детето ми да сяда на един чин с потенциален заразоносител на тежка болест, жертва на недостатъчно ограмотен и информиран родител.
И в чужбина ли няма да го пуснеш да учи, ако там нямат имунизационен паспорт ? А като тръгне на работа и колегите не са ваксинирани ?

# 934
  • Пловдив
Няма нужда детето да има всички имунизации. Искат имунизационен статус т.е. кои ваксини са сложени, и кои не, ако има такива. Никой вече не те гони за несложени ваксини. Това да не е в детската градина.

# 935
  • София
Имунизационен паспорт вече не се поддържа. Всичко се вкарва в компютъра и при нужда се вади справка.

Сестрите в училищата са като цербрери. Никой не е пропуснат.

Чак пък като цербери... Mr. Green На много места донасянето на тези листчета от всички се провлачва с месеци. Peace  Да не говорим, че в един момент на някои места пропускат да ги поискат в горните класове... И да, както Бенджи е отбелязала,  те съдържат информация за сложените ваксини, не са повод за гонене за несложени. Още повече, че до преди няколко години ваксините се слагаха  по класове (примерно в  5 клас), сега се слагат по възраст, което означава, че има деца, тръгнали на 6, които още нямат определени имунизации към даден момент от обучението си.

# 936
Училищните сестри- цербери, ха ха.
Някои се елачат с тези здавни карти до нова година и медицинските лица само най- човешки им напомнят.
Честит имен ден на Петър, Павел и производни.

# 937
А някои въобще не носят. Peace Joy
Освен това, на бележката дори не са изброени ваксинациите. Пише само-проведени нужните спрямо възрастта такива и точка. Това да не е бебе на месеци, да му се описва датата и сложената ваксина? Crazy

Другото-картона, в който от бебе се описват тези неща, консултации, болести и т.н. май ми го искаха за вписване на болничен, ако съм ползвала. Но аз толкова не съм ползвала, и нямам идея още ли е така.

# 938
Аз не разбрах каква ви е драмата с отпускните, та ги дъвчете цяла тема. До миналата година как са искали и всички са успявали да ги набавят. Вие да не сте по-некадърни, че да не можете да се справите? Това е чудесна задачка за тийнейджърите - хем да си научат пътя до новото училище, хем да се почувстват значими.
Въведоха онлайн подаване на документи, което значително облекчи кандидатстването, но ако може въобще да не ни карат нищо да правим, а от само себе си да се случат нещата. Цялата процедура около подаване на документи и записване отнема не повече от час за кадърни и оправни родители. Спрете с тези претенции и халосии  Peace
Не е нормално родителите да изпълняват ролята на куриери в рамките на МОН!

# 939
  • София
Ами добре, приемам, че в нашето училище е била цербер!
Моето дете е родено в края на годината и всяка година се разправяхме за това дали ваксините се слагат, когато детето постъпи в съответния клас или при навършване на съответните години. Единият път вече бях тръгнала към училище да се разправям, когато тя взе, че се спря. Направо си тормозеше детето.

# 940
Джофра, аз пък не мога да разбера каква ти е на теб драмата с тези имунизации?
Като се страхуваш за здравето на детето ти - ей я де я гората Simple Smile Припкай натам, и ако обичаш, бъди така любезна да НЕ даваш квалификации на родителите тук кадърни ли са или не!
Убедена съм, че си интелигентно момиче, което повече не би си позволило назидателният тон тук Wink
Хайде, със здраве! Peace

# 941
От вчера племенницата и аз сме много притеснени.Ходила е да подава заявление за второ класиране и от там са и казали,че тази паралелка,в която иска да влезе има мин. бал 350,а в РУО за същата паралелка пише,че мин. е 303,500.Какво би трябвало да значи това??

# 942
Джофра, а този имунизационен паспорт и назидателния ти тон просто ме разби - за големия ми син имам такъв (на 17е), за малките нямам. Нямам, защото не е нужен - всичко което пише в паспорта го има в здравния им картон на 4та страница. Ори някаква нужда снимям страницата и лекарката подписва копието. Защо е нужно да се препише на допулнително място? И защо ксто в здравно-профилактичната карта пише "всички имуницазии за възрастта съгласно имунизационния календар"да се налага да перавя нещо друго!

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 09:42 от peneva_a

# 943

А защо им е имунизационен паспорт? (още повече към момента на записването) Или и това не би трябвало да ме затрудни да си го купя от книжарницата, DjOfRa?

Румен, МГ-тата са изключение и не са толкова много на общия фон. Сигурна съм, че е можело да се предвиди и там нещо за по-добрата организация. А и не е нужно всички да се юрват първия ден. Пред нас имаше само двама родители. Стана за 15 минути. Не се оплаквам.

Ти до колко добре познаваш ситуацията на този или онзи пишещ тук ( в частност тази на Валя*), за да подозираш родителска несъвестност и безотговорност?

Щом не искаш детето ти да сяда - не му позволяваш да сяда, и проблемът ти е решен.
 Peace

# 944

Мислех, че сме се събрали все съвестни и отговорни родители. Естествено, че не искам детето ми да сяда на един чин с потенциален заразоносител на тежка болест, жертва на недостатъчно ограмотен и информиран родител.

Това нали не го мислиш сериозно? Или слид като решихме проблема с отпусните е време да нажежим темата с имунизациите? Никой няма да върне или не запише детето ви само защото има пропусната имунизация. Има много деца, чиито имунизации се отлагат във времето поради други здравословни причини, но това не ги прави опасни за околните. Аз като родител не съм на 100% сигурна дали имам всички имунизации, които имат децата ми, ама няма как да живеем в различни къщи.

Общи условия

Активация на акаунт