За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 778
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Допускам, че Rumen_s отлично познава ситуацията.

Всеки сам си преценява и има право на различно мнение. А коментара Ви отностно описаните от мен 'особенности' при записването в елитната 91 НЕГ?

# 991
Направи ми много добро впечатление, че в НПМГ има статистика колко деца са се записали до момента и колко деца са подали молба за второ класиране. Пак е някакъв ориентир за чакащите за НПМГ. За паралелките с биология и химия почти никой не е подал за второ класиране.

# 992
  • София
Да, всеки сам си преценява, но не всеки отлично познава ситуацията като Румен, за да прецени без да се издъни!

Пред нас има 3 по-желани паралелки. Но пред дете с нашия бал има съвсем други желания. Например.
Как да преценим, ако не сме Румен или нямаме статистика като НПМГ  Mr. Green Няма как!

# 993
  • София
В заключение мога да кажа, че исканите документи напълно противоречат на Закона за електронното управление, според който не бива да се изисква данни/документи от гражданите, който държавната администрация може да събере/получи по служебен път. Би трябвало да ни искат само попълнено заявление, че искаме да се запишем в 91 НЕГ, да ни проверят документите за самоличност и да ни издадат документ, че сме записани. Всичко друго си го имат.
Училищата не са държавна администрация.
Акт за раждане могат да искат, за да сверят данните сега или след 5 години, когато издават дипломите - за всичко. Но най-вероятно е останало от миналата година, когато те са издавали диплома за основно образование.

# 994
Rumen_s ,нещо не вдявам - откъде тази конкретна информация колко деца искат една или друга паралелка на този етап  Rolling Eyes
- Напълно резонен въпрос, а ако Ви стигне бала за 2-ро класиране? Нищо не е сигурно, докато не излезе и 2-рото класиране.

информацията е лесно видима, това е най-търсената паралелка в конкретното училище, всъщност в цяла Варна; та повечето деца които като нас са класирани по 2-ро желание искат точно тази паралелка (на практика бала им стига за всяко друго 1-во желание), а от списъците на класираните бройката на децата по 2-ро желание е ясна; та ако не стигат 1, 2, 3 точки може да се пробваш, като не стигат 20 точки е безсмислено; иначе в последните няколко години има само 1 прието, но незаписало се там дете

# 995
  • София
В заключение мога да кажа, че исканите документи напълно противоречат на Закона за електронното управление, според който не бива да се изисква данни/документи от гражданите, който държавната администрация може да събере/получи по служебен път. Би трябвало да ни искат само попълнено заявление, че искаме да се запишем в 91 НЕГ, да ни проверят документите за самоличност и да ни издадат документ, че сме записани. Всичко друго си го имат.
Училищата не са държавна администрация.
Акт за раждане могат да искат, за да сверят данните сега или след 5 години, когато издават дипломите - за всичко. Но най-вероятно е останало от миналата година, когато те са издавали диплома за основно образование.

Ами според мен "ЗАКОН за електронното управление" се отнася и до училищата:

Чл.1 ал.(2) Този закон се прилага и по отношение на дейността на лицата, осъществяващи публични функции, и на организациите, предоставящи обществени услуги, доколкото в закон не e предвидено друго.

Чл. 2. (1) Административните органи, лицата, осъществяващи публични функции, и организациите, предоставящи обществени услуги, не могат да изискват от гражданите и организациите представянето или доказването на вече събрани или създадени данни, а са длъжни да ги съберат служебно от първичния администратор на данните.

И ако съм прав, освен описаното от мен, те и нарушават закона.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 12:43 от Uprising

# 996
  • София
Съгласна съм, че училищата не са държавна администрация, но е нелепо едни училища сами да набавят отпускно по служебен път, а други - не. Значи по принцип това е възможно.
Това навява само на една мисъл  и тя е, че ги мързи и са решили родителите да им свършат работата за по-лесно.

# 997
Здравейте! Станахме тук като едно семейство .Синът ми е приет ПМГ-Б-НЕ(Варна ).Паралелката е хубава, но иска профил ЧЕ, а не Прир. науки.Подали сме за 2ро класиране, естествено. Точките му са 350,гледаме в 4 та (за 5 та и 1АЕ Г , явно нямаме шанс)гимназия мин.бал 353,352,358 и за испански 377.Притеснени сме и ако някой разсее притесненията ни ,ще му бъда благодарна.Имаме ли шанс?Ще мръднат ли на 2ро класиране? Благодаря Ви,а на всички приети честито и успех на останалите!

След като точките са 350 , а детето иска профил ЧЕ не сте ли писали СУЕО "Пушкин"? Там чужди езици- първи език АЕ, втори- НЕ е точно 350 точки минималният бал, би следвало да ви стига!А другите профили са с още по-нисък мин. бал.

Успех на второто класиране!

# 998
  • столицата
ЧИД на Павел на Ирина и на всички други именици! Да са здрави и щастливи!

# 999
Ако някой се интересува от Благоевград- в ЕГ искат само и единствено Свидетелството за завършен 7 клас. Медицински картон- ако имате. Всичко мина за минути, заедно с проба и поръчка на униформите.

# 1 000
  • София
Мерсоиии. bouquet

# 1 001
Присъединявам се към поздравленията.

# 1 002
  • София
Стана ми интересно... Униформите ги правят по поръчка и взимат размери в момента на записването ли? А ако не можеш да ги платиш в момента?

# 1 003
  • София
Малко статистика за 91 НЕГ - от 182 кандидата, около 35 не са по първо желание. Първите 7 с най-високи балове са:

бал 481.5 - желание 2
бал 478.5 - желание 2
бал 472.0 - желание 2
бал 471.0 - желание 3
бал 469.5 - желание 2
бал 468.0 - желание 3
бал 468.0 - желание 2

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 14:53 от Uprising

# 1 004
поправете ме ако бъркам, но спрямо излязлата статистика за София означава, че всичките 7 деца са искали в СМГ Simple Smile и при тези резултати също така всичките деца има смисъл да се пробват и на 2-ро класиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт