За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 744
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте, моля за помощ Peace Peace Помня че имаше статистика за баловете по училища във Варна,но съм толкова издухана вече, че не мога да я открия.Ще съм безкрайно благодарна ако някой ми я пусне наново.Иначе и Денци ще си опита късмета на второ класиране и точно за това искам да видя баловете в гимназията за която драпа / Четвърта езикова с испански език/ Наистина ще бъда благодарна ако ми помогнете за да видя има ли шанс да мръдне нагоре Praynig
Здравейте! Станахме тук като едно семейство😊 .Синът ми е приет ПМГ-Б-НЕ(Варна ).Паралелката е хубава, но иска профил ЧЕ, а не Прир. науки.Подали сме за 2ро класиране, естествено. Точките му са 350,гледаме в 4 та (за 5 та и 1АЕ Г , явно нямаме шанс)гимназия мин.бал 353,352,358 и за испански 377.Притеснени сме и ако някой разсее притесненията ни ,ще му бъда благодарна.Имаме ли шанс?Ще мръднат ли на 2ро класиране? Благодаря Ви,а на всички приети честито и успех на останалите!
Здравейте, и ние подадохме за второ класиране с надеждата, че ще мръднем нагоре. В сходна ситуация сме - само 2 точки не й достигат за желаната гимназия  Praynig
Привет! 2 точки означава ли, че 2 деца има преди вас,или не.Може би има деца с еднакъв брой?! newsm78.Разяснение ми ако сте на ясно,че лятото май няма да започне за нас Sunglasses.Благодаря за отг.и успех на детето!Може и да сме бъдещи съученици Peace

# 976
  • България, София
Привет  Hug

Колко много сте изписали пак  Simple Smile Ще пада четене   Laughing

Аз влизам само да кажа, че днес записахме девойкта във втора немска. Сега вече можем да си отдъхнем  Sunglasses

Пожелавам на всички, които ще участват във второ класиране, да се качат до най - желаната позиция  Hug

# 977
  • Пловдив
diva766, 2 точки са си просто 2 точки. А колко деца се вместват в тези 2 точки и са посочили желаната от вас паралелка е доста трудно да се разбере.
2 т. са много малка разлика, ако балът мръдне надолу.

# 978
  • Варна
Преди малко подадох заявление за второ класиране в І ЕГ - Варна. Организацията беше прилична. Нямаше много хора, сравнително бързо стана. Трябваше ми само заявлението, без никакви други документи и без присъствие на детето.

Чакали сме заедно Joy Joy Joy

# 979
  • София
Ако детето си е подредило желанията наистина по желание, и ако не е прието по първо желание и не отива в училище извън обявените, би трябвало задължително да подаде искане за второ класиране.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 12:02 от Uprising

# 980
  • Варна
Скрит текст:
Преди малко подадох заявление за второ класиране в І ЕГ - Варна. Организацията беше прилична. Нямаше много хора, сравнително бързо стана. Трябваше ми само заявлението, без никакви други документи и без присъствие на детето.
Чакали сме заедно Joy Joy Joy
Трябва да си слагаме някакви значки "Аз пиша в бг-мама", че да се разпознаваме по опашките  Mr. Green

# 981
Ако детето си е подредило желанията наистина по желание и ако не е прието по първо желание и не отива в училище извън обявените би трябвало задължително да подаде искане за второ класиране.

хич даже не е задължително, трябва да е преценка на реалните възможности; ние сме по 2-ро желание, на "скромните" 20-на точки от минималния бал на паралелката по 1-во желание; та във въпросната паралелка има точно 26 деца приети само и единствено по 1-во желание, т.е. всички ще се запишат, освен ако някой не иде в друга област да речем (едва ли); а преди нас с по-висок бал има поне още 20-30 деца, искащи пак там; та какъв е смисъла да губим времето на всички и даваме заявление за 2-ро класиране? записахме се и приключихме

# 982
  • Бургас
Здравейте, следният въпрос тормози мен и детето Simple Smile Приет е в училище по изкуствата с изпит, който си е за училището и НВО не влияе изобщо. Записа се там, предаде и оригинала на свидетелството за завършен 7 клас, за да не изтърве мястото - срокът за записване беше до 28.06 .
В класирането за гимназии обаче е приет във второто желано училище и иска да пробва на второ класиране дали ще се премести в първото си желание.
Въпросът ми е следния, ако се придвижи напред във второто класиране, то ще трябва да се отпише от училището, в което е приет и да си изтеглим документите, нали? Предполагам тогава ще ни трябва отпускно, за да ни върнат оригинала на свидетелството?

# 983
  • София
 Rumen_s ,нещо не вдявам - откъде тази конкретна информация колко деца искат една или друга паралелка на този етап  Rolling Eyes

# 984
  • София
Rumen_s ,нещо не вдявам - откъде тази конкретна информация колко деца искат една или друга паралелка на този етап  Rolling Eyes
- Напълно резонен въпрос, а ако Ви стигне бала за 2-ро класиране? Нищо не е сигурно, докато не излезе и 2-рото класиране.

# 985
diva766, 2 точки са си просто 2 точки. А колко деца се вместват в тези 2 точки и са посочили желаната от вас паралелка е доста трудно да се разбере.
2 т. са много малка разлика, ако балът мръдне надолу.
Благодаря Ви за отговора! Да разбирам, че имаме шанс  Laughing

# 986
Rumen_s ,нещо не вдявам - откъде тази конкретна информация колко деца искат една или друга паралелка на този етап  Rolling Eyes
- Напълно резонен въпрос, а ако Ви стигне бала за 2-ро класиране? Нищо не е сигурно, докато не излезе и 2-рото класиране.
Как да им стигне, като при паралелка от 26 деца, 26 са приети по първо желание, разликата е 20 точки и Варна не е София, за да се очакват колосални раздвижвания?

# 987
  • Пловдив
Marid, да. За отпускното в Бургас отдавна минаха на служебно предаване на информацията. Или пак да се върнали назад във времето.  newsm78

Rumen_s, и аз така казах на брат ми преди 4 години. Детето беше с почти единица по-нисък бал от последно приетото дете във високобаловата паралелка МАТ с НЕ. виждаше ми се нереално балът да падне толкова много. Да, ама на второ класиране се оказа първия над чертата в тази паралелка. Може би другите са разсъждавали като теб и са записали децата си след първо класиране, но на желание, различно от първото. Е, така пък моят племенник имаше късмет.  Peace  

Дидева, всякакви случаи има. Ако дете е кандидатствало в две области, ако отиде в АК в София, или в НПМГ? И едно място да се освободи, някой ще го заеме. като не участваш на второ класиране, със сигурност няма да си ти.  Peace

# 988
  • Пловдив
А как мога да проверя дали всички приети момчета в дадена специалност са се записали? Ако се обадя в училището, дали биха ми дали инфо?

# 989
Допускам, че Rumen_s отлично познава ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт