За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 780
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 960
  • София
InaDot, до миналата година при излизане на второ класиране, на записаните деца излизаше
I класиране : ЗАПИСАН
тази ще видим как ще е
А когато сме подали заявления за участие във второ класиране, електронната система на МОН как ще го отрази?

# 961
От вчера племенницата и аз сме много притеснени.Ходила е да подава заявление за второ класиране и от там са и казали,че тази паралелка,в която иска да влезе има мин. бал 350,а в РУО за същата паралелка пише,че мин. е 303,500.Какво би трябвало да значи това??

Само не се разбра откъде идва притеснението? Подали сте заявление за второ, чакате второ.
За мин. бал поне според мен би трябвало да се вярва на справката на РИО, а не на това, което ѝ е казал някой някъде.  Peace

Дано от училището да са объркали.Тя е отишла,нали там където е приета на 27-ми и жената,която се е грижела за подаването и записването и е казала съвсем различни балите от тези,написани в РУО.Опитвали са да я разубеждават да си остане,където е приета.И с право я искат  Grinning.Те ги приемат с двойки по математика и с тройки по български,а тя има 5 по БЕЛ и леко се издъни по математика(3,20)
опитват се да ви разубедят. И ние много се изложихме по математика ( много се беше притеснила и това й оказа огромно влияние), досега имаше само 5 и 6 , а на матурата сме с 40 точки. И ние днес като подавахме заявление се опитаха да ни разубедят, че няма смисъл.Но аз си подадох, дано пък има късмет. Пожелавам и на вас.

# 962
А когато сме подали заявления за участие във второ класиране, електронната система на МОН как ще го отрази?
Никак. Като излезе второ класиране ще видите дали детето се е придвижило напред, или е класирано на същата позиция.

# 963
  • Пловдив
InaDot, до миналата година при излизане на второ класиране, на записаните деца излизаше
I класиране : ЗАПИСАН
тази ще видим как ще е

Ще имаш резултат за второ класиране.
Много интересни въпроси са задават. Как щяла системата да отрази нещо си. Откъде да знаем, след като електронната система по този начин действа за първа година.

# 964
Единствено за това не можах да се ориентирам и сигурно го има някъде по наредбите или вече е изкоментирано - извинявайте, ако питам нещо, вече отговорено.
Заявлението за второ класиране - в училището го дават или трябва да го изтегля отнякъде?
Дават го в училището!

# 965
  • София
Да попитам и тук. При записването детето не може да присъства,защото е на лагер. Какво става в такъв случай  Rolling Eyes Няма да го запишат ли  Twisted Evil

# 966
  • Бг-мама
Да попитам и тук. При записването детето не може да присъства,защото е на лагер. Какво става в такъв случай  Rolling Eyes Няма да го запишат ли  Twisted Evil
Аз бях без детето си. Никой не ми го е търсил. Подписах и него и баща му където беше необходимо. Hug

# 967
  • Пловдив

Ще го запишат, разбира се. В последните няколко страници доста хора написаха, че са подали заявление за второ класиране или са записали детето, без то да е там.

# 968
А племенницата я записаха пък без придружители.Беше сама

# 969
  • София
За записване във 2-ра АЕГ е хубаво да се отиде с детето, за да премери униформата и да я поръча. А и за да види различните цветове на тениските и да си избере. Също е хубаво да си носите пари, за да си поръчате и учебниците по английски. Разбира се, може и по-късно да се отиде за тези неща, но може и накуп да се свършат (поне така беше миналата година).  Peace

# 970
  • София
Благодаря за успокоението! Дано в нашия конкретен случай някоя служителка да не се направи на велика  Mr. Green

# 971
  • Пловдив
Благодаря за успокоението! Дано в нашия конкретен случай някоя служителка да не се направи на велика  Mr. Green

Записващите са учители от съответното училище. Не вярвам да направят проблем. Не знам на някого някъде да са направили проблем досега.   Peace

# 972
  • София
Ето на практика как протича безпроблемното успешно записване в 91 НЕГ, София, при положение, че днес сутринта в 8:30 имаше 5-6 деца за записване, разпределени в три стаи и всичко стана максимално бързо.

1.   На входа има списък с номера по балове – трябва да се види детето под кой номер е и да им се каже, за да Ви кажат в коя стая да влезете. При нас се получи: Качване до втория етаж; търсене на стая -
 искат ни номер, даваме им номера от регистрацията ни в МОН - не бил този, бил друг; връщане обратно до партера, търсене и избор на номер ( в 91 НЕГ 11 деца са с нашия бал, така че си избрахме случаен номер от тях), връщане на 2-рия етаж и влизане в стая 203, където ни откриха в списъка. Защо им е това разделение по номер от списък, който е на долния етаж, а не са разделили стаите по бал  … !?!

2.   Вместо описаното в сайта „Оригинално удостоверение за завършен 7. клас и 1 брой копие“ трябва да се чете „Свидетелство за основно образование и 1 брой копие“. Вземат оригинала и копието. А за какво да им даваме копие - нали имат оригинал, не могат ли да си го копират/сканират!?!

3.   Оригинал и копие от „Акта за раждане“, като копието остава за тях. Това пък за какво им е?!?

4.   „Служебна бележка с получените точки от НВО“ – вземат оригинала. Като че ли не са сигурни какъв е бала на детето, по който е класирано при тях?!?

5.   На място се попълват две заявления за постъпването в 7-ми клас – едно от родителя, едно от детето.

6.   Издават „Служебна бележка“ в уверение на това, че детето е записано в 91 НЕГ за учебната 2017/2018 г. Обратно се разкарахме до основното ни училище, за да я предадем. В резултат на това от основното ни училище получихме „Удостоверение за преместване“, което пак върнахме в 91 НЕГ. Отново на сайта това „Удостоверение за преместване“ е кръстено с друго име „Отпусно удостоверение от училището за завършен 7. Клас“. На практика обаче накрая за нас не остава НИКАКЪВ документ, че сме записани в 91 НЕГ.

7.   На сайта неправилно пише, че „Медицинските картони от предишното училище, следва да се представят до 15.09. 2017г.“. На практика тези „картони“ до колкото разбрах са едни листа издадени от старото училище, на които пише нещо друго. Отделно сега им ги носехме, но НЕ ГИ ИСКАЛИ СЕГА, а на 15-ти Септември трябвало да се дадат на класната. На 14-ти Септември щяло да има обявени списъци с паралелките на входа на училището, НО ако не ни се разкарвало се препоръчвало да влезем във Фейсбук групата и от там ще ги разберем.

Никъде не ни поискаха документи за самоличност. Това записване можеше да го направи ВСЕКИ от наше име или за наша сметка !!!

В заключение мога да кажа, че исканите документи напълно противоречат на Закона за електронното управление, според който не бива да се изисква данни/документи от гражданите, които могат да се съберат/получат по служебен път. Би трябвало да ни искат само попълнено заявление, че искаме да се запишем в 91 НЕГ, да ни проверят документите за самоличност и да ни издадат документ, че сме записани. Всичко друго си го имат.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 10:24 от Uprising

# 973
За записване във 2-ра АЕГ е хубаво да се отиде с детето, за да премери униформата и да я поръча. А и за да види различните цветове на тениските и да си избере. Също е хубаво да си носите пари, за да си поръчате и учебниците по английски. Разбира се, може и по-късно да се отиде за тези неща, но може и накуп да се свършат (поне така беше миналата година).  Peace
Учебниците по английски /а и по останалите предмети/ няма как да се поръчат, защото процедурата по оценяване ще тече да 14.08.2017 г. След това следва процедура по избор на учебна система за конкретното училище. Дано не съм лош пророк, но мисля, че децата няма да имат учебници поне до края на септември.

# 974
Здравейте, моля за помощ Peace Peace Помня че имаше статистика за баловете по училища във Варна,но съм толкова издухана вече, че не мога да я открия.Ще съм безкрайно благодарна ако някой ми я пусне наново.Иначе и Денци ще си опита късмета на второ класиране и точно за това искам да видя баловете в гимназията за която драпа / Четвърта езикова с испански език/ Наистина ще бъда благодарна ако ми помогнете за да видя има ли шанс да мръдне нагоре Praynig
Здравейте! Станахме тук като едно семейство😊 .Синът ми е приет ПМГ-Б-НЕ(Варна ).Паралелката е хубава, но иска профил ЧЕ, а не Прир. науки.Подали сме за 2ро класиране, естествено. Точките му са 350,гледаме в 4 та (за 5 та и 1АЕ Г , явно нямаме шанс)гимназия мин.бал 353,352,358 и за испански 377.Притеснени сме и ако някой разсее притесненията ни ,ще му бъда благодарна.Имаме ли шанс?Ще мръднат ли на 2ро класиране? Благодаря Ви,а на всички приети честито и успех на останалите!
Здравейте, и ние подадохме за второ класиране с надеждата, че ще мръднем нагоре. В сходна ситуация сме - само 2 точки не й достигат за желаната гимназия  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт