Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 958
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • СОФИЯ
Angel muse, извинявам се, прекръстила съм си го, заради цвета на бутилката и красивото какао, което усещам  Sunglasses

Хм, пробвах го преди около две седмици може би. При мен какао не се прояви  newsm78 Даже писах, че се разви задушлива нотка, която усетих и в Mon Guerlain. На секундата го отхвърлих, но сега възбуди любопитството ми отново и ще взема  да го пробвам пак - ми аз харесвам какао Crazy

# 151
  • Варна
Чудя се дали да не изпукам насляпо Аурата, ама имам колебания. newsm78

Aз не бих...  Sick

Кой е какаовия ангел?
Всъщност Какаовия Ангел е ето този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/The-Taste-of-Fragranc … -Angel-13603.html
Мисля, че е спрян от производство.  Peace
Angel Muse бих го нарекла лешниковия ангел, a новия , зеления, въобще не очаквам да е някой колон, бил той и "блатен". Сигурна съм, че  ще е отново някое бомбастично призведение, както са всичките творения на Мюглер. Затова  го и харесвам - не остава незабележим  Crazy

# 152
  • Чукарландия
зеления, въобще не очаквам да е някой колон, бил той и "блатен". Сигурна съм, че  ще е отново някое бомбастично призведение, както са всичките творения на Мюглер. Затова  го и харесвам - не остава незабележим  Crazy

+1. Peace Heart Eyes

Сънче, непременно да разкажеш, като го получиш! Hug

Денс, честити ти красоти! Със здраве да си ги ползваш! Heart Eyes

# 153
Още вчера щях да пиша на sl, че тя говори за някаква Джулия на Крис Антони Париж и рускините показват тази от снимката по-горе. Но, не, ние през всичките тези години говорим за друга Джулия - в плоска бутилка от матово стъкло и с черна капачка, с изрисувана на предната страна с черно клонка с цветчета.

Денси, честит урожай! bouquet
Да, такава е. Снимки в нета не намерих.
Ще я снимам / без кутия е/, просто не е при мен, когато отида и ако не я изхвърлих миналата година / нямам спомен, ходя един път годишно/. Тази бутилка е на повече от 35 години. Стоеше си в шкафа и миналата година реших да я помириша - аромата го усетих, буквално, отврат. Та нямам никакъв спомен дали не я засилих директно в боклука, иначе имах идея да ароматизирам жилището с нея.

# 154
Ами "легендата" не е тази Джулия, която имаш, за нея снимки бол. Другата, която описах е коментираната в темата години наред и за нея няма никакви снимки никъде. Или аз нещо се обърках, защото от поста ти не се разбира ясно "да, такава е" като на sl, или "да, такава е" като тази, която аз описах? Имаш тази с цветчетата? Ако я имаш, ще е чудо! Искам да я помириша!! Laughing

# 155
Ами "легендата" не е тази Джулия, която имаш, за нея снимки бол. Другата, която описах е коментираната в темата години наред и за нея няма никакви снимки никъде. Или аз нещо се обърках, защото от поста ти не се разбира ясно "да, такава е" като на sl, или "да, такава е" като тази, която аз описах? Имаш тази с цветчетата? Ако я имаш, ще е чудо! Искам да я помириша!! Laughing
Като тази която ти описа, за нея  говоря и аз.
То, в онези години в България по парфюмериите избора не бе огромен и каквото имаше, го имаше в цялата страна /почти/ едно и също  Grinning
Есента ще ходя в този град и ако още е в шкафа, задължително ще ти пиша.
Аз лично, се отвратих от нея като аромат. А тази изостанала бутилка ми бе 3-тата поредна / едва ли е била такава гадост като съм я ползвала!?/, После започнах зеленото Мазуми и нея съм я забравила. Сега и него го няма вече  Simple Smile

# 156
Много ще се радвам, ако си я запазила Hug и да, моля, пиши ми, и дано не забравиш! Blush

# 157
  • София
Здравейте, парфюмни!
Един жасминов храст в Ситония, с опияняваща леко плътска и сластна  миризма ,  ми напомни за вас  Heart Eyes и реших да ви навестя... Hug
 Всеки ден се втурвах като наркоман към него по пътя към плажа. Определено ми отвори мирогледа и влезе под кожата. Изглеждаше така :
Скрит текст:
Дени , честити придобивки и със здраве да си ги ползваш!  Simple Smile
Аз също го чакам с нетърпение, но гледах клип ,в който казват, че е в духа на Decadence на Marc Jacobs..и бих изчакала на твое място. Има нещо сбъркано в тази чанта..поне за мен.
По темата, свършва ми Богинята,  а новата нещо не ме грабна.Уж в духа на сестрите си, ама не съвсем. Ако някой, види някоя от предходните версии по сайтове и магазини ще съм благодарна , ако сподели . Grinning

# 158
Angel muse, извинявам се, прекръстила съм си го, заради цвета на бутилката и красивото какао, което усещам  Sunglasses

Хм, пробвах го преди около две седмици може би. При мен какао не се прояви  newsm78 Даже писах, че се разви задушлива нотка, която усетих и в Mon Guerlain. На секундата го отхвърлих, но сега възбуди любопитството ми отново и ще взема  да го пробвам пак - ми аз харесвам какао Crazy
Музата определено не е за горещо време. Миризмата му е доста силна и дълготрайна и в горещините направо ме задушава.

# 159
  • СОФИЯ
Здравейте парфюмни  Hug
Влизам да споделя, че съм потресена......
Снощи пробвах Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540. Толкова хубави неща бях изчела за него и купих мостра, която не е и евтина / 15лв. за 2мл  Shocked / След две впръсквания на дясната китка останах без думи..... тръпки ме побиха. Ако характеристиката за чисто ухание означава йод и болница, направо ще зарежа  да се обучавам парфюмно  Joy Чаках час, два.... три..... никаква промяна, силна и натрапчива миризма на йод и болница  Shocked Реших да си оправя сетивата с мостра на  Amouage Sunshine но уви и тук ударих на камък...... разви се ухание на един сироп с витамини от близкото минало и впоследствие към сиропа се добави и мента. Просто изживяването беше страхотно, от едната страна йод и болница, а от другата сироп от витамини и мента.
Прочетох съставките и на двата и нищо не ме води до мисълта, че ще се развият по този начин. Определено си мисля, че нещо съм дефектна  ooooh!
Споделете мнения моля ако сте ги ползвали  Thinking
ПС След душ, миризмата на болница стои  Shocked

# 160
Ползвам ги, любими са ми, особено Amouage Sunshine е в топ 3 на най-любимите летни аромати. Нищо такова няма при мен и Слава Богу. Laughing
Baccarat Rouge 540 очаква покупката си.

# 161
  • Germany
След това интригуващо описание на Na Di  съм още по любопитна за Аура на Мюглер  :love Много ми се иска да разбера, ароматната представа за тъмнозелено на Мюглер, сигурна съм, че няма да ме остави безразлична. Надявам се да ме развълнува и да забравя https://www.fragrantica.com/perfume/Roja-Dove/Amore-Mio-34994.html, за който не съм спряла да мисля, откакто го пробвах и открадна сърцето ми  Crazy
Най - любовният парфюм, който съм пробвала, перфектен за романтичната ми душа, любов от първата до последната нота. А в Аморе мио развитието е уникално, точно както трябва да бъде в любовна история. Започва с пеперудите в стомаха, с онова усещане, че светът вече е друг и съвършен, че денят е по-хубав и усмихнат, че хората наоколо са по-добри и щастливи,че самият ти вече не си същия. И както всяко начало на любовна история, така и аморе мио пристрастява, иска ми се да го усещам непрекъснато, да му се наслаждавам, да не спирам да мисля за него и да ме прави по-добра. Такова многообразие на ноти и усещания, цял нов свят, който предстои да бъде открит. Топло, сладко опияняващо гурме начало, пудрена сладост на хелиотроп, смесен с най - фината бобова тонка, допълвани от меки, но и силно присъстващи канела, захаросан джинджифил и тъмен ром, и парченца шоколад. Кой може да устои на това, кой?! А след това се появяват цветята, бели, кремести, ароматни, еротични. В съвършена хармония. Бяла, тежка ароматна гардения кара въображението да се вихри, а най - пухкавият портокалов цвят прави нещата единствени и пристрастява завинаги.
В аморе мио ми е трудно да кажа, кои са водещите нотки, защото в него има всичко, което обичам. Има и кремавост, и пудра, и прекрасен виолетов ирис, и мека дървесна база, и елегантно пачули, и мъхове, тихи като шепот и любимият ми розов пипер. Всички те се показват в даден момент от развитието на парфюма, но това, което със сигурност мога да кажа е, че всяка една съставка в парфюма дава най - доброто от себе си. Ако трябва да имам само един парфюм, може би бих се спряла на него, такава женственост, загадъчност, мекота и любов е събрал в себе си. Цената няма да коментирам, винаги съм избягвала даже да пробвам неща, които не мога да си позволя. Този парфюм също ме кара да се питам, струва ли един парфюм 50 мл. 955 лева. Не бих платила тази цена, но пък ако го имам, бих го ползвала с огромно желание и удоволствие.

Иначе, явно съм от малкото хора, които имат ароматен спомен от Джулия. Навремето и аз харесвах много парфюма, типичен шипър от 80-те. За мен най близо до него ароматно са тези парфюми, които също са трудно откриваеми, но все пак са опция :
https://www.fragrantica.com/perfume/Animale/Animale-Animale-5920.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/L-Arte-di-Gucci-3840.html

# 162
Ковачева, и аз съм дълбоко влюбена в този парфюм от любовната серия на Roja Dove, но все още не съм чак толкова луда, че да му платя цената. Няма срам този човек! Mr. Green Whistling
Нарочно не вземам проби, не разносвам, не мисля и не кроя планове за покупка, защото е лудост.

# 163
  • Бургас
Шуши,щом Sunshine не ти е допаднал не прави повече опити с други Амуажи.Няма смисъл/според мен/ да си даваш парите Hug,имам проби от почти всички и харесвам само Сиел.Приятелките ми останаха потресени от пробите. Laughing Не са въобще масово харесвани тези парфюми,а повечето на които съм споделяла за тях дори не са ги чували.

# 164
  • Варна
Топло, сладко опияняващо гурме начало, пудрена сладост на хелиотроп, смесен с най - фината бобова тонка, допълвани от меки, но и силно присъстващи канела, захаросан джинджифил и тъмен ром, и парченца шоколад. Кой може да устои на това, кой?!
НИКОЙ, Ковачева, никой

shushi7777 , понякога си мисля, че всички тук май сме с "болни" сетива, затова вече на нищо не се учудвам.
Ама погледни го от добрата страна - два дерта по-малко. Иначе Sunshine е доста интересен аромат, на мен не ми мирише на сироп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт