Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 924
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
И на мен много ми харесва тази Рокля, но този месец се освиних здраво с парфюмни покупки и ще пасувам до другия.
Тъй де, такава воля заслужава да се почерпи Wink
Абсолютно. Като винкел съм твърда! Mr. Green Hug

# 316
  • Враца

smile3518  И кога ще дойде тази красота тук???

# 317
Не знаят попитах.  Hug

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 23:55 от densi

# 318
  • Враца
И пак да се изкажа аз по темата:
Ей, на - утре ще пътувам до морето.
Как да не страдам, като най-комфортният ми аромат за пътуване L'Instant Magic го няма.
Свърши ми и любимият ми морски аромат от 2010 г насам - Womanity Mugler   Cry

Взела съм си за утеха Angel Garden Of Stars - La Rose Angel Mugler,
но и той е спрян, а и след почивката ще е свършил, все пак терминът "Врачанска школа" знаете от къде произлиза Wink ! Е, как да не тъжа , кажете??

Бутнала съм в сакчето Hedera L`Erbolario
Благодаря ти, РадикаHug

С  този аромат се запознах наскоро и на сляпо,
но толкова много ми пасна в жегите.
Прекрасен, прашен бръшлян с лимони!
И за финиш - бадеми, горчиви бадеми.  Crazy

Пробвах го на по-хладно време
и след двучасово разносване,
моята суха кожа и коса, изядоха красотата му,
прояви се една химична жилка, усещах кафе,
бърках се дали съм с Hedera L`Erbolario или с L`Or de Torrente.
А,  L`Or de Torrente е парфюм, който много харесах в началото,
а в последствие се разделихме, точно заради "химичното кафе".
Но заради брашлянът с лимони и горчив бадем,
сърце не ми даде да се разделя така лекомислено с него
и  се радвам, че не направих тази пакост!!!
В жегите не усещам никакви химии и кафета.
Много ми харесва, а и учудващо, доста комплименти получих с него,
пък и от към трайност се представя добре. При мен !  ooooh!
Така съм го "натиснала" на ползване,
че от почти пълен флакон, едни 10-ина милилитра останаха да изпръскам с кеф
и морският бриз да развява смело.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 319
Aura Mugler е при мен. Разучавам го.
Началото му е буквално страшно при мен. Сироп за кашлица, влажни, леко мухлясали листа от вековна растително в джунгли по амазонка, горчиво зелено-кафяво. Странен, различен необичаен. Типичен Мюглер!
Никога насляпо!
После идва ванилия с бели цветя. ванилията не е ядлива, не е гурманд, нито сладоледена, а от рубарб е зелена.
Скрит текст:
Имаш ли на капака на кутията номер и листовка вътре в кутията? Номера се вкарва в сайта на Мюглер и пише, че може да има изненади.

# 320
Да, разбира се. Всички парфюми на Мюглер се регистрират. Не съм получавала изнедана досега, а имам регистрирани доста.

# 321
  • Франция
Привет, парфюмни Simple Smile

Мислех да изчакам с впечатленията си от новия аромат на Шанел Chanel Gabrielle EDP, обаче размислих. Сигурна съм, че мнението ми няма да се промени.

Ароматът

Мисля, че знам как Оливие Полж е измайсторил този парфюм. Слязъл е в мазето, в работилницата на баща си, там, където Маестро Жак Полж е дялал и ваел шанелските аромати от последния четвърт век. Позавъртял се е, попрехвърлил е всякакви скици, изрезки, чарколяци, да види дали нещо няма да му свърши работа. Малко цитруси от Coco Mademoiselle, малко бели цветя от Allure, малко плодови мускуси от Chance-овете… Намерил е и нещо, което баща му никога не е използвал – забравена граска тубероза, попрестояла и затова леко позагнила, но пък нали е нещо ново, защо да не стане акцент? Е, воала!
 Да правиш парфюм, като използваш най-харесваните черти от най-продаваните си аромати, не е престъпление, в крайна сметка не нарушаваш ничии авторски права. Смятам за осъдително обаче да претендираш, че си създал нещо оригинално. Смятам за откровена измама да спамиш потребителите си месеци наред с революционни реклами и да твърдиш, че ще поставиш нова линия не само в марката си, но и в парфюмното изкуство въобще, а после да лансираш нещо откровено за масова консумация. Французите имат специална, непреводима дума за сглобяването на конструкт от части на други неща: „бриколаж“, майсторене с подръчни средства. Понякога дава много симпатични резултати, но няма как да мине за висш пилотаж. Винаги си личи, че е майсторено с подръчни средства. Разбира се, има много хора, които търсят точно това – миш-маш от познати зеленчуци, потпури от популярни мелодии, мебели от Икеа. Нарича се ширпотреба. Имитация на лукс за необятния китайски пазар.
Онова, което ме порази най-много, е, че ароматът дори не е приятен за обонянието. Явно, когато сглобим жена от най-харесваните черти на няколко красиви жени – очите на София Лорен, устните на Анджелина Джоли, талията на Брижит Бардо и прочее – резултатът невинаги е приятен за окото. „Габриел“ не е привлекателна, това е най-странното. Началото е остро и синтетично и удря в носа, цветята в сърцевината имат гнили нюанси, базата се разпада и изчезва бързо (което говори за ниско качество на суровините и е общ проблем за всички нови формули на марката, но това е отделна тема). Цялото звучене е някак грубо, изкуствено, нехармонично, точно като изделие на Д-р Франкенщайн. Липсват искрите от шампанско, характерни за всичките им парфюми с алдехиди, а също и за Chanel No 5 L’Eau, където бяха сполучливо пресъздадени с цитруси. Изобщо, L’Eau, който беше разочарование за мен, е всъщност много хубав парфюм в сравнение с този. Дори и изсмукан до кости, по скелета му се познава, че е издънка на Шанел. А този не изглежда такъв, липсва му всякаква класа, липсва му елегантност, финес. Ако L’Eau се съотнася към класическия Chanel No 5 Parfum както девойчето Деп се съотнася към Мерилин Монро, то новият Gabrielle е… ами, както аз бих се съотнесла към Мерилин може би. Знаете, че съм от село.

Бутилката

Когато излязоха първите снимки на новата бутилка, от Шанел обясниха, че дизайнът е разработван 5 години. Словом: пет години (!) екип дизайнери са работили здраво, за да измислят квадратна бутилка с квадратен етикет и квадратна капачка. Всичкото с ръбове. Да, в идеологията на Шанел е, че простотата е елегантност, обаче в случая е простота на квадрат. На снимките изглеждаше, че шишето е леко изпъкнало, изрязано с форма на диамант. Ами всъщност не е, само имитира. Бутилката от 100 мл е твърде широка и трудно се държи, ако имате малки длани. Аз мога само с две ръце, а пази боже да я изпуснеш. Не, не смятам тънкото и леко стъкло за върха на сладоледа, аз харесвам тежкото, плътно стъкло, а още повече харесвам кристалните бутилки от класическата парфюмна епоха. Бутилката на Gabrielle стои като пластмаса, имитираща стъкло. Вярно, рекламата е велика сила, но недоумявам как с този парфюм се надяват да ни убедят в толкова много абсурди: че рециклираното е ново, че безличното е революционно, че квадратното е изящно, че евтиното е яко, че масовото е лукс. Най-вече, че може да пускаш на пазара всякакви посредствени неща, ако таргетът ти са митичните милениали. Така де, нали е за децата, що да не е кофти?

Цената

В момента тя надвишава цената на всичките останали парфюми на марката. Защо е така ли? Идея си нямам, при всички случаи не и заради качествата на продукта. Представям си как нищо неподозиращият Г-н Сноб влиза в бутика и казва: „Моля, препоръчайте ми най-хубавия си парфюм да купя на жената, гаджето, шефката за подарък“; и отговора: „Ами те всичките ни парфюми са хубави, но ето този тук ни е най-новият и най-скъпият, Габриееел от Шанееел, ммм, мирише на цветя!“.
За тези пари може да се купи който и да е друг аромат на Шанел или пък сет с ексклузиви на Ермес, или пък 50 мл на Фредерик Мал, или пък 100 мл от някоя добра нишова марка – въобще, може да се купи качествен парфюм.

Рекламното лице

Това е единственото, което одобрявам и смятам за съвсем сполучливо. Намирам за много удачно да избереш за рекламно лице най-известната вампиреса на света, когато продуктът ти смуче.

# 322
  • СОФИЯ
Явно са се изчерпали  Rolling Eyes Друго не ми идва наум  no

# 323
  • Варна
Йоан Владимир, много истинско и съвременно звучи всичко. Радвам се, когато нещата се казват направо, не се шикалкави и припада, щото била еди коя си марка. Ами докато има кой да купува, ще се продава.  bouquet
А някой знае ли кога пускат намаления в бутиците на Ести Лаудер?
 Peace

# 324
  • СОФИЯ
Йоан Владимир, много истинско и съвременно звучи всичко. Радвам се, когато нещата се казват направо, не се шикалкави и припада, щото била еди коя си марка. Ами докато има кой да купува, ще се продава.  bouquet
А някой знае ли кога пускат намаления в бутиците на Ести Лаудер?
 Peace
Аз получих смс,  в който е споменат периода - от 15.07 до 31.08. - 20% намаление  Peace

# 325
Предварително се извинявам, че питам тук( но не знам в коя друга тема да го направя)- eMAG надежден сайт за поръчка на парфюми ли е( имам предвид оригинални ли са им парфюмите, защото съдейки по цената, би трябвало да са, но понеже досега съм купувала само от реални магазини, не съм запозната с онлайн търговците....) ?

# 326
  • София
Предварително се извинявам, че питам тук( но не знам в коя друга тема да го направя)- eMAG надежден сайт за поръчка на парфюми ли е( имам предвид оригинални ли са им парфюмите, защото съдейки по цената, би трябвало да са, но понеже досега съм купувала само от реални магазини, не съм запозната с онлайн търговците....) ?
http://old.bg-mamma.com/?topic=955348.510  Peace

# 327
Йоан Владимир, страхотно ревю.  Peace
Изпари ми се желанието да пробвам това чудо на чудесата. Но ще го тествам, разбира се, когато се добера до него.

# 328
  • Sofia
Пробвах новата рокля - страхотно  кожено  начало, горчиво от бадемите и тонката. Уви, тази красота бързо избледня и отстъпи на добре познатата сладка вишна от LPRN едп и роза. Ако нямах едп бих взела този, има по-вълнуващо начало и подобен край. LPRN 2009 е друга класа. Мога да го сравня с Chypre fatal Guerlain, който за жалост също е спрян и на отвратителна цена.

# 329
Йоан Владимир, благодаря за това ревю! bouquet
Много истинско, без превземки и снобарщина, както винаги.
Габриел, ако или когато ми попадне ще го тествам, но определено няма да го чакам с нетърпение.
Сигурно съм единствената, която не харесва Coco Mademoiselle, но мога да я преглътна, това обаче с гранясалата тубероза ми уби желанието.
Капачката изглежда много несъразмерна, съпоставена с бутилката, ако цялото това новаторско чудо има вид и на пластмаса наистина, значи съвсем са я закъсали.
Харесвам класическите бутилки на Шанел.

Общи условия

Активация на акаунт