Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
...но каква пък ни е логиката на всички нас да пробваме още и още парфюми и да прахосваме луди пари за тях. Нали затова е страст и хоби.

Абсолютно! Purple Heart

А по темата за 13-годишното момиче и марковия парфюм, аз не бих й взела Зара. То зависи каква е идеята на подаръка, също и какво разбира въпросното дете под "марков". Въпросът е пълен с нюанси, а отговорите - с още повече (защото напълно естествено всеки гледа от своята камбанария).

Своят 1-ви парфюм получих, когато бях на 15 (е, не на 13, но днешните деца по-бързо растат) и много си го обичах. В ароматите бях влюбена още преди това, но страстта към парфюмите започна точно с тази придобивка. Така че, ако човек наистина иска да зарадва това дете с нещо ценно и в същото време подходящо, вероятно бих й купила Chanel No 5 L'Eau. Но това е в случай, че детето има потенциал за парфюмен ценител. Ако просто идеята е да се купи нещо скъпо, тогава бих избрала нещо, което става за масов вкус и марката е позната. Например някоя от роклите на Герлен. Ако идеята не е да се купува нещо скъпо, а да бъде подходящо за тийн, това е съвсем друг въпрос. Тогава бих избрала нещо по-леко и флорално.

# 541
До колкото знам никой от парфюмите на Шанел не е преформулиран, но разбирам ако искаш да си купиш нещо от същия сорт парфюм, който да е в същата група, но не точно същия.

# 542
  • София
До колкото знам никой от парфюмите на Шанел не е преформулиран, но разбирам ако искаш да си купиш нещо от същия сорт парфюм, който да е в същата група, но не точно същия.

Chanel5, Chanel19, Coco Mademoiselle на тези трите EDP е преформулиран,  за други аромати на марката не съм сигурна
Не бих подарила който и да е Шанел на 13 г. момиче

# 543
Възможно е, макар на скоро да се пръснах с Коко мадмоазел и не намерих разлика.

# 544
  • Франция
Ами значи не ги следиш. Реформулираха всички аромати от основната си линия първо 2012, поради стандарти на IFRA, после още веднъж 2014, вече не помня защо, а миналата година промениха напълно и цялата ексклузивна линия, с изключение на одеколона.
Не търся парфюм от същата група! Търся подобен на № 19, ако може почти съвсем същия, направо реплика, с надеждата, че е копирана по-стара формула и е направена с по-качествени суровини, за което съм готова да платя двойно!
Честно, или аз не мога да се изразявам ясно на български днес Flushed, или ти имаш в главата си някакви готови схеми и клишета, за мен конкретно или за хората по принцип, които пречат да се разберем...

# 545
Зададох елементарен въпрос без задни мисли... видно е къде са клишетата...

# 546
Ей, разбуних духовете с въпроса за подаръка за 13-годишното момиче, но вие сте фантастични. Толкова много идеи. С няколко думи да кажа, те са бг семейство, което живее в Кипър. Ще им ходим на гости, и попитах родителите какво да й взема, на какво би се зарадвала- дреха, бижу, парфюм, или нещо съвсем друго. Те казаха, че за дрехи била странна, консервативна, бижута не, но на парфюм щяла много да се зарадва, особено "някой оригинален марков". Момичето мен ако питате може би и да е нямало парфюм досега, сигурно се е радвало на парфюмите на майка си, за детето е марково и Келвин Клайн (казвам КК, защото днес една позната ми предложи Beauty sheer, дъщеря й е на подобна възраст и го харесвала), а за Герлен сигурно не е чувала. Те не са някои богаташи, така, че не търсим нещо хай. Когато поисках насоки, казаха- каквото избереш, да не е тежък или много сладък. А аз просто искам да зарадвам детето, бюджет нямам, не е проблем цената. Записала съм си вашите предложения и ще видя днес в Бюти зоната, по принцип ще ходим чак след месец, така че имам време, дори и ако трябва да поръчам от някъде. Но мисля, че няма да е Шанел или Герлен. Интересно е предложението за някое Дейзи на М.Дж, съвсем ги бях забравила тях.

# 547
  • ULPIASERDICA
WaltherP99, ще се радвам да споделиш кои са близките до Platinum Egoiste парфюми до 200 ЕвроSimple Smile

# 548
Дейзи е добър избор според мен.
По мое време модерни бяха Армани и Хуго Бос, или поне с брат ми все такива купувахме, а и Версаче.

# 549
  • Бургас
Според мен също е добър избор Дейзи.Много го харесвам,върху мен е много елегантна и нежна виолетка. newsm03 Искрящ,свеж аромат е и за подарък е идеален.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 18:25 от Bright Crystal

# 550
  • Sofia
Най-добре с момичето да се избира парфюма. Тя ли предпочита не сладък и тежък? Защото ние си мислим че на младостта подхождат леки и свежи аромати, лек грим, естествена коса, но те не винаги се виждат така. Често надушвам ученички с crystal noir Versace, Alien и подобни термоядрени аромати.
Моят тийн на 13 от мъжките парфюми у дома си хареса  и преполови Tom Ford for men. За 14-я рд му подарих Guerlain.
Тези дни се наслаждавам на новите си придобивки - L Ange noir Givenchy и Miss Dior absolutely blooming. Вторият е  вкусен плодов сироп , идеален за подрастващи, но аз не страдам от излишни скрупули щом нещо ми носи удоволствие. Черният ангел ми е попадение за 2017. Тъмен, опушен, мистичен, чувствен, горчив. Любимият ми ирис е в комбинация с горчиви бадеми и бобова тонка. В горещините прави лек ретро уклон към стара пудра и червило. Не е парфюм, който лесно ще се хареса.

# 551
Ей, разбуних духовете с въпроса за подаръка за 13-годишното момиче, но вие сте фантастични. Толкова много идеи. С няколко думи да кажа, те са бг семейство, което живее в Кипър. Ще им ходим на гости, и попитах родителите какво да й взема, на какво би се зарадвала- дреха, бижу, парфюм, или нещо съвсем друго. Те казаха, че за дрехи била странна, консервативна, бижута не, но на парфюм щяла много да се зарадва, особено "някой оригинален марков". Момичето мен ако питате може би и да е нямало парфюм досега, сигурно се е радвало на парфюмите на майка си, за детето е марково и Келвин Клайн (казвам КК, защото днес една позната ми предложи Beauty sheer, дъщеря й е на подобна възраст и го харесвала), а за Герлен сигурно не е чувала. Те не са някои богаташи, така, че не търсим нещо хай. Когато поисках насоки, казаха- каквото избереш, да не е тежък или много сладък. А аз просто искам да зарадвам детето, бюджет нямам, не е проблем цената. Записала съм си вашите предложения и ще видя днес в Бюти зоната, по принцип ще ходим чак след месец, така че имам време, дори и ако трябва да поръчам от някъде. Но мисля, че няма да е Шанел или Герлен. Интересно е предложението за някое Дейзи на М.Дж, съвсем ги бях забравила тях.

Преди месец бях в същата дилема с избор на парфюм за една млада госпожица. При все, че харсава всички мои парфюми, не успях да уцеля с моя избор. Купих Живанши, сравнително нов аромат, според мен с младежки уклон, но я разочаровах. Така се сдобих с още един парфюм, а нея я изпратих да души без да гледа и да се съобрязава с цени, и да ми каже какво иска.
Ами...нейният избор на "марков" парфюм беше - https://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Eclat-de-Fleurs-32019.html Simple Smile Купих и го и кеф голям!  
Освен него я бяха впечатлили още няколко, аз не ги бях отразила като аромати, но явно на малките момичета им харсеват:
https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Hugo-Woman-Extreme-34870.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Sun-di-Gioia-36600.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Karl-Lagerfel … -Women-31076.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versense-5752.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Paradiso-28609.htm
Дано съм полезна с предложенията, но шанса да уцелите в десятката не е голям и според мен по-добрия вариянт е ваучер, или лично да я заведете и да си избере. Аз поне втори път няма да направя подобна грешка - да купя парфюм "изненада", та аз за себе си купя и се окаже, че не е това което искам какво остава за друг.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 20:28 от Sysly

# 552
В началото на лятото имах дилема, за която споделих тук, между Pure Poison и Angel Muse. Първият, който дори аз се изненадах, че харесах, беше анатемосан групово, вторият не пожъна такъв негативизъм.Simple Smile
В крайна сметка разреших проблема, като придобих и двата.
Ако някога от Диор са правили свястна реформулировка, то тя е точно с Pure Poison. Някога това беше едно потно чудовище, което вадеше на бял свят съдържанието на стомаха ми; сега чудовището се е изкъпало с луксозен сапун и се е накичило с упойващ букет от жасмин и гардения.
И на фона на цялата тази "бяла и добра" ужасия, която е в противовес с цялостния ми натюрел, да спомена, че ароматът далеч не е само сапун и китки. Някъде там, къде между другото, къде на преден план, си стои винаги знойната прегъдка на питон албинос. Мноого упойващ и мнооого еротичен за носа ми.
Обаче само на топло и/или влажно време. Комбинацията топло/влажно вади всичките му красоти. На студено е един супер прост, бял аромат, който даже дразни и досажда.
Някъде по-назад се питаше за парфюм за голяма жега, който да не е цитрусов - препоръчвам за проба. Носих го на почивката си, заедно с още 3 - Alien EDP, Hypnotic Poison EDP, Crystal Noir EDT. Първите два просто не струваха на такъв климат, докато Pure Poison и Crystal Noir /от който скоро придобих поредната амнайста бутилка; боже, колко го обожавам/ бяха невероятно попадение.

Когато тествах Aura, всъщност бях тръгнала да се убедя, че наистина искам Angel Muse.
Да, ама, както е ясно, нямам как да се напръскаш с два Мюглера наведнъж, освен ако не си парфюмно камикадзе.
И така, минаха няколко дни, докато се съвзема от обонятелната посредственост на Аура-та, и понеже не ми се размотаваше по магазини отново, поръчах Angel Muse почти по спомен. Не обичам да правя така, защото често харесвам какви да е миризми по време на ПМС /хормони, какво да се прави/, които после се оказва, че едва понасям. Ама ми беше щукнало, че искам нещо ново и действах.
От тогава съм в тежка наркотична зависимост.Rolling Eyes Ходя, ям и спя, но единственото, което искам, е да се пръскам с Angel Muse. Да си лежа кротко на дивана и да се наслаждавам на аромата. В момента, в който спра да го усещам, да посегна бавно към шишенцето и да впръскам поредната доза...

# 553
Въпреки доверието към твоя нос, Аризона, въпреки новото усещане за Pure poison и защото и при мен имаше предизвикване на стомашни спазми в посока изход на съдържимото, няма да събера смелост да пробвам реформулираната версия.
За Angel Muse се чудя от известно време, пробвам го периодично, но... имам Аngel и Angel Liqueur de Parfum 2009 Mugler и се чудя трябва ли ми Muse? Thinking

# 554
Черният ангел ми е попадение за 2017. Тъмен, опушен, мистичен, чувствен, горчив. Любимият ми ирис е в комбинация с горчиви бадеми и бобова тонка. В горещините прави лек ретро уклон към стара пудра и червило. Не е парфюм, който лесно ще се хареса.
Абсолютно подкрепям. Преди дни му писах ревю и точно така съм го описала.

Общи условия

Активация на акаунт