Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 807
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Aura е продължение на Извънземното. .
Аз не го усещам така, изобщо..  Naughty
И аз.

# 571
До колкото знам никой от парфюмите на Шанел не е преформулиран, но разбирам ако искаш да си купиш нещо от същия сорт парфюм, който да е в същата група, но не точно същия.
Ами значи не ги следиш. Реформулираха всички аромати от основната си линия първо 2012, поради стандарти на IFRA, после още веднъж 2014, вече не помня защо, а миналата година промениха напълно и цялата ексклузивна линия, с изключение на одеколона.
Не търся парфюм от същата група! Търся подобен на № 19, ако може почти съвсем същия, направо реплика, с надеждата, че е копирана по-стара формула и е направена с по-качествени суровини, за което съм готова да платя двойно!
Честно, или аз не мога да се изразявам ясно на български днес Flushed, или ти имаш в главата си някакви готови схеми и клишета, за мен конкретно или за хората по принцип, които пречат да се разберем...
Йоан Владимир, както и останалите, на които е бил любим стария Chanel 19 EDP, докато сме на темата, понеже не съм пробвала реформулирана версия, имам само от стария, бихте ли споделили за разликите. Харесвам наличното вкъщи, но се чудя дали да го пестя. Ще потърся и тест, но все пак ще ми е полезно и вашето мнение.
Иначе днес бях точно с него и е от малкото аромати, които се развиват умозамайващо за мен, в тези жеги.

# 572
  • Франция
Йоан Владимир, както и останалите, на които е бил любим стария Chanel 19 EDP, докато сме на темата, понеже не съм пробвала реформулирана версия, имам само от стария, бихте ли споделили за разликите. Харесвам наличното вкъщи, но се чудя дали да го пестя. Ще потърся и тест, но все пак ще ми е полезно и вашето мнение.
Иначе днес бях точно с него и е от малкото аромати, които се развиват умозамайващо за мен, в тези жеги.
Последната бутилка, която ме правеше напълно щастлива, беше купена през 2010 г. Ароматът имаше много звънливо начало, искрящо и хладно - галбанум, ирис и алдехиди, много красива цветна сърцевина, в която преобладаваше майска роза (това беше всъщност основната му разлика с другите концентрации) и много луксозна основа, с хубава кожа, дъбови мъхове и ветивер. Правеше невероятен шлейф, едновременно осезаем, но и прозрачен и траеше като всички шанелски парфюми тогава - до изкъпване и (неколкократно) изпиране.
Първата промяна засегна основата, тя беше поради поредните рестрикции върху дъбовите мъхове, махнаха ги или ги замениха с нещо синтетично, не знам, добавиха някакво пачули, кожата престана да се усеща, ароматът загуби трайност и шлейф - следващата ми бутилка беше от 2012 или 2013 и не ме радваше чак толкова, но си го обичах и си го носех.
Последната ми бутилка беше от 2015 - вече е променено и началото, усещам го много по-синтетично, ирисът и алдехидите имат някакъв привкус на лепило - така ги усещам и в Misia. Трайността е 2-3 часа на кожата ми, като имаш предвид, че това е парфюмът ми за 30+ градуса. Не е вече свеж и звънлив, а е глух и остър. Тази бутилка я изпръсках също, но някак си без да мога да реша дали ме радва, или по-скоро ме дразни. На моменти ме обхваща желание да си го купя пак, просто много ми липсва.
Понякога се чудя дали да не се охарча здраво за винтидж бутилка, но засега разумът надделява. Първо, аз не искам да го пестя, това беше моят парфюм подпис, искам да го ползвам често. Второ, поради деликатното си начало № 19 е известен като един от парфюмите, които лесно се променят. Аз самата имам опит с една малка бутилка чист парфюм, която беше започнала да се променя.
Вместо това издирвам копие, висококачествено по възможност Simple Smile

# 573
  • Добрич
Aura е продължение на Извънземното, също като Аватар 2, който се очаква с голямо нетърпение от киноманите, особено след отлагане на премиерата. Там героя докато спеше се превръщаше в na`vi и зеленината на планетата беше толкова наситена, че излъчваше синя аура, както и инопланетяните.  
Дълго е мислено, как в парфюма зеленината да е наситена до усещане за синя аура и Alien да получи своето na`vi.  

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 11:20 от magi_pet8899

# 574
  • Варна
Aura е продължение на Извънземното. .
Аз не го усещам така, изобщо..  Naughty
И аз.

Това беше и моята първа мисъл, още при първото пръсване и като писах после, забравих да го напиша. Същия "ген" носи Simple Smile Който ме познава знае, че трудно описвам нещата в конкретика и действам и възприемам повече по интуиция и емоция, затова не мога да кажа което точно ми каза: "о, това е детето на Извънземното!", но факт - точно така го възприемам и аз.

# 575
Аурата по- скоро трябва да се нарече чудовище Simple Smile. Не намирам някаква връзка между него и извънземното, но е факт че почерка на Мюглер си личи и дори ако е знам, че е парфюм на Мюглер ще го разпозная от раз.
Скоро се разминах на няколко пъти с една девойка, която съм сигурна че се беше парфюмирала с парфюм на  Мюглер, но ме досрамя да попитам кой. Опитах се да го налучкам миришейки няколко парфюма на Мюглер, но след втория носа ми беше тотално блокиран и не отразяваше никакви други миризми.

# 576
Йоан Владимир, много благодаря за изчерпателното описание. Ще потърся за тест новата версия. Но това с подмяната на кожата и мъховете, при това с пачули си е плашещо. Последните години не ми понася тази съставка. И при мен № 19 ЕДП се държи перфектно при 30+ градуса.

# 577
  • До сърцето...
Аурата - чудовище?! Anguished При мен няма потенциал, направо завиждам на тези, при които така категорично се проявява Smiley  поне съответства на оформлението...

Реших да експериментирам с Галоп в жегата, Кари ми даде идеята с нейната Аура.
Ами хареса ми как се прояви кожата (и конюшнята) в началото, много по-нежна, по-благородна и смесена с анималистичната нотка, просто ме очароваха. Освен това ми се сториха и по-смели връхните нотки в топлото време, в умерените температури са някак по-скромни. С развитието си все повече ми даваше усещане за безгрижие, за волност (не точно езда, но нещо близко), добавиха се цветни нюанси, мускуса, но ....базата, базата развали цялата магия - в базата си надделява и остава много присъствена розата, за моя вкус много мазна, тежка, и макар от време на време да се прегръщат с кожата, аз като нелюбител на тази нотка - розата - си останах разочарована. А всичко започна така добре, че се замислих от отливка да премина към бутилче.

Но света е голям и парфюми дебнат отвсякъде ....

# 578
  • София
Йоан Владимир, много благодаря за изчерпателното описание. Ще потърся за тест новата версия. Но това с подмяната на кожата и мъховете, при това с пачули си е плашещо. Последните години не ми понася тази съставка. И при мен № 19 ЕДП се държи перфектно при 30+ градуса.

За мен новите версии на 19 ЕДП се много безлични, бледи и измити  не ги харесвам и няма да купя, като привърша бутилката от 2007. 

# 579
  • СОФИЯ
С няколко думи, навремето се творяха много по добри парфюми....
Сега почти всички са с комерсиален характер.

# 580
Какъв е тоя сладур на корицата на темата Grinning
В кой магазин може да намеря мостра на парфюмната вода на GUERLAIN Insolence,не искам да поръчвам през интернет,защото мострата струва 2лева а доставката е 6 Simple Smile

# 581
Сладура е Том Форд, обаче е обратен Wink.

# 582
Няма лошо,никога не е излишно да видиш един хубав мъж Wink

# 583
  • Франция
Днес минах през една парфюмерия и за да съм съвсем в крак с информацията, напръсках се обилно с най-актуалната версия. Началото си е все така неприятно, цветята в сърцевината са красиви - Шанел поне цветните си акорди умее да прави разкошни. В основата не усетих почти нищо друго освен ветивер и го усещам вече 8 часа. Пръсках се до намокряне обаче, а при такова пръскане върху мен и № 5 L`Eau държи по десет часа.

# 584

За мен новите версии на 19 ЕДП се много безлични, бледи и измити  не ги харесвам и няма да купя, като привърша бутилката от 2007. 
Значи отливката ми е от това време. От теб ми е.Gift Heart
Бутилката ми явно е по-стара.Heart Exl

Йоан Владимир, за съжаление № 5 L`Eau при мен държи около час и половина в жегите, иначе при около 25 градуса е истински разкош.

Общи условия

Активация на акаунт