Пародонтоза

• 147 951
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Скрит текст:
От страна на теб самия - миене на зъбите редовно, старателно, не е необходимо три пъти дневно. Достатъчно е да ги почистиш веднъж на 48 часа, но да бъде старателно и да не остане никаква плака. Три минути по часовник, добре е да се използва и разтвор за визуализация на плаката. Продава се по много аптеки, но и най-обикновено метиленово синьо или трипафлавин върши идеална работа. Тези багрила оцветяват плаката и показват къде я има - измиваш допълнително оцветения участък, докато изчезне съвсем и така си изграждаш навици за перфектна устна хигиена. 
http://www.bg-mamma.com/?topic=433311.msg12995969&utm_source … _medium=shortlink

Някъде четох, че таблетките се разтварят във вода - така може би няма да остават парченца след схрускване.

# 181
  • Перник
Аз вчера си направих панорамна снимка, но, за да мине по ЗК и да платя 2,90 лв. за самата снимка ме прекараха през първичен преглед за 5,70 лв.  Crazy Та, докторката, която ме гледа, каза, че като цяло добре съм си гледала зъбките и пародонтитът е в напреднала фаза смао на долните 3 предни. Похвали ми хигиената, даже каза да не търкам толкова и да си взема по-мека четка.
Да видим другата седмица баш специалистът какво ще каже...

# 182
Без да те бучне със сондата тук-таме да види дълбочина на джобове, кървене има ли и т.н....само по снимка е половинчата работа. Но добре, че имаш час за пародонтолог.

# 183
Момичета, купих си такива таблетки за оцветяване на зъбната плака: https://static.framar.bg/product/GUMPlaqueDisclosingTablets.jpg

Нямах търпение да се прибера и да започна да експериментирам Joy Първо устата се изплаква с вода, срусква се таблетката и се чакат 30 секунди, след което отново се изплаква. Не си бях мила зъбите от сутринта насам и оцветявания имаше по дъгите на зъбите и между тях. Взех обикновена четка, с която си мия зъбите като ме мързи да четкам по дълго Innocent, което значи четкане около 20-30 секунди. Доста голяма част от оцветяването падна, но между зъбите имаше още доста розово. След това се минах с електрическата четка, с която винаги съм мислела, че зъбите се почистват перфектно, но тук-таме продължаваше да има розово. Стигнах до извода, че 2 минути не са достатъчни. След това ги минах с конец за зъби. Не остана бяло място по него... Open Mouth От което си направих извод, че задължително трябва да има почистване и с конец. След това пак с електрическата четка и за финал пак конец. И пак имаше тук-таме розово Ill 

Чакам да се прибере приятеля ми, за да продължа върху него с лаборатоарните изследвания Joy За него съм планирала измиване направо с ел.четката и след това таблетката за плаката. Да видим какво ще излезе като резултат.

Вкусът е приятен, но много оцветява Grinning Устните и езикът ми се цикламени. Освен това, имах оцветяване само в един цвят. Не знам тези таблетки дали различават стара и нова плака. Ама много ми допадна тая работа с тия тествания Relaxed

# 184
  • оттам, откъдето започва България
Мишелин, а имаш ли интердентална четка, за да направиш експеримента и с нея?

# 185
И на мен ми беше мерак в началото. Ама после ми втръсна...то 20 минути четкане, краката ми отичат да вися права...че и да се боядисвам после...Joy...че то ще съмне бе...😆

Казвам аз за конеца, ама кой да слуша...
С малки четки НЕ чистиш горе, където се допират зъбите странично.
Четка и конец е напълно достатъчно.

Ей с това се минава към корените и по кривините между зъбите отпред и отзад.

Лилава е, щот се тествах заради вас.😆

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 19:13 от teta75

# 186
Хмм, май имам някъде. Никога не съм позлвала, защото имам чувството, че ще си разширя "междузъбието" Joy но мога да пробвам за експеримента. Кажи какво и в каква последователност да го направя Grinning Само, че ще е утре, ще не знам колко плака ще се натрупа с една вечеря по вече измити 3! пъти и минати 2! пъти с конец зъби Grinning

# 187
Мише...ще се разчекнат тез бактерии ...по тия излъскани до блясък зъбаци...

# 188
  • оттам, откъдето започва България
Хмм, май имам някъде. Никога не съм позлвала, защото имам чувството, че ще си разширя "междузъбието" Joy но мога да пробвам за експеримента. Кажи какво и в каква последователност да го направя Grinning Само, че ще е утре, ще не знам колко плака ще се натрупа с една вечеря по вече измити 3! пъти и минати 2! пъти с конец зъби Grinning
Имам предвид да си спазваш твоята последователност: хапче, миене на зъби, после с интерденталната четка, четка за зъби и резултат. Дано не те затруднявам.

# 189

JoyJoyJoySatisfiedSatisfiedSatisfied Каква хубава реклама може да излезе от тази концепция Grinning Миеш, миеш, конец, миеш, конец - после дават зъбите в близък план под микроскоп и се вижда как се пързалят като на лед Grinning

didka pitka, ще пробвам, не ме затрудняваш. Обаче дали ще влезе навсякъде, където влиза конецът се чудя?Thinking

# 190
  • Варна
Хахах, ще се пързулкат, викаш Joy Joy Joy

# 191
Без да те бучне със сондата тук-таме да види дълбочина на джобове, кървене има ли и т.н....само по снимка е половинчата работа. Но добре, че имаш час за пародонтолог.

Мен пък само ме бучкаха, без снимка...чудя се дали е достатъчно

Ох, аз мраааазя конци, едвам влизат между зъбите, даже някъде не влизат, имам чувстяото, че в мозъка си бъркам. Страх ме е с тия таблетки да пробвам даже. Не си мия и по 2-3мин зъбите, заради вас ще удължа ахха

# 192
Достатъчно е...бучкането със сондата. Снимката моя пародонтолог я погледна бегло и я фъкна настрани. Е, аз му я тикнах пак в ръцете....че имах въпроси Stuck Out Tongue Winking Eye

При пъхането на конеца между зъбите трябва да има съпротивление и да се чуе пук, като влезе конеца. После се изтегля нагоре.

# 193
Каква е цената за имплантиране на костно вещество?

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 23:31 от Dream Team

# 194
Около 350-500 лв.
Това е преди имплантиране в моя случай. Иначе най-добре да питаш твоя имплантолог или пародонтолог.

Общи условия

Активация на акаунт