Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 876
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
  • Bristol
Dejie, вземи да се престрашиш и подкарай кола и тук. Аз никак не обичам да завися от някого и от зор я подкарах. И да сменям колите не обичам, но покрай работата и на това свикнах Simple Smile  не, че два пъти карах през нощта с изключени фарове, но се научих вече да проверявам дали са автоматични, преди да тръгна, особено ако ще шофирам по тъмно.
За колело виж и в Гъмтри или в локалните ФБ групи също, само гледай да не ти продадат откраднато Simple Smile  моето, като го откраднаха, на следващия ден го продаваха във ФБ! Аз лично предпочитам нещо новичко от Халфордс на разпродажба да взема. Тези Аполо ги гледах, но не си спомням защо ги отхвърлих. По принцип търся хибрид и с по-лека рамка (алуминиева сплав обикновено са по-леки)

Ave, наистина е необичайно за теб. Ще чакам репортаж от мястото Simple Smile

# 301
  • UK
Аз пък, не мога да свикна с този студ тук , посред август Sad
Нямам търпение, да стане април-май и да си ходя на топлото. Аз,  явно сэм от видовете,  които не виреят, извън бг  Mr. Green
И аз търсих клинове в примарка, до под коляното, но нещо не виждам, такива  newsm78

# 302
  • Оптимист по принуда
За шофирането никога не е късно - моята майка започна да кара тук преди 2 години, на 56г. Имаше си бг книжка, но никога не бе шофирала, точно от страх и притеснение. Тукашните шофьори са толерантни до степен дразнещо понякога / пуст бг темперамент Blush /, обстановката на пътя като цяло е повече от чудесна. Така че - Дежи, дерзай, да не ти пука Grinning

# 303
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз съм като Дежи, само дето имам книжка от 20 години и не карам.
Деми ти ме обнадежди Simple Smile че не късно и сега Simple Smile

# 304
  • Оптимист по принуда
Илейн, естествено, че не е късно въобще. На майка книжката е от 1997г.

# 305
Dejie, вземи да се престрашиш и подкарай кола и тук. Аз никак не обичам да завися от някого и от зор я подкарах.

Подкрепям с двете ръца. Една от причините да подкарам наскоро и аз беше именно тази + че с новата къща съвсем ще ми се отежнява положението с градския. Книжка изкарах преди 7г и от тогава не съм карала. Страх не страх...амбицията и целта оправдават средствата. Ето утре ММ докато прави закуската, аз ще се закарам на фризьора сама и всички ще са щастливи.

И аз търсих клинове в примарка, до под коляното, но нещо не виждам, такива  newsm78

Моите са точно до под коляното. Имаше и дължина над коляното и дълги до кокалчето.

Не беше перфектно времето тази ваканция като миналата, но пък и не се оплаквам. Имам близо 2000 снимки, много обиколени обекти, почти не ни валя, дори единя ден беше ужасна жега. Но трябва на време да се организирам за следващото лято, за да стане по-добре почивката както беше миналогодишната, че тази тръгнахме без план, всичко резервирано, където искахме да ходим....

# 306
  • Манчестър
Dejie, вземи да се престрашиш и подкарай кола и тук. Аз никак не обичам да завися от някого и от зор я подкарах.

Подкрепям с двете ръца. Една от причините да подкарам наскоро и аз беше именно тази + че с новата къща съвсем ще ми се отежнява положението с градския. Книжка изкарах преди 7г и от тогава не съм карала. Страх не страх...амбицията и целта оправдават средствата. Ето утре ММ докато прави закуската, аз ще се закарам на фризьора сама и всички ще са щастливи.

И аз търсих клинове в примарка, до под коляното, но нещо не виждам, такива  newsm78

Моите са точно до под коляното. Имаше и дължина над коляното и дълги до кокалчето.

Не беше перфектно времето тази ваканция като миналата, но пък и не се оплаквам. Имам близо 2000 снимки, много обиколени обекти, почти не ни валя, дори единя ден беше ужасна жега. Но трябва на време да се организирам за следващото лято, за да стане по-добре почивката както беше миналогодишната, че тази тръгнахме без план, всичко резервирано, където искахме да ходим....

Може да ти се стори смешно, но аз съм почти готова с почивките за 2018, сега дискутираме какво да бъде лято 2019.

Просто свикнах да планувам отрано. При нас всичко е на база first come, first serve.😀

# 307
Въобще не е смешно. Аз винаги всичко планувам от рано, но тази година се насъбраха много неща и когато ваканцията дойде на дневен ред, всичко беше вече резервирано, за това отидохме на гости на приятели и роднини и набелязахме покрай тях места за обиколки. Ама то така никаква почивка не е, честно казано. За това, мине ли зора покрай рождените ни дни, местеното в новата къща, почването на училище.....и веднага се заемам с отпуски 2018.

# 308
По-нагоре някой говореше за пещерите в Карлуково.Много са трудни и не знам да има култивирани въобще. Едно време бях в клуб по пещерно дело😂, гаджето категорично отказа да ме води там, тежки са и опасни, хем вече бях тренирала по скали, пък и в доста пещери бях влизала.
ОФ, и днес едва оцеляхме, не се диша , в Монтана 38 С.
Шофирането е малък ужас, през прохода Петрохан караха направо в насрещното срещу нас на завоите, ей така, изскачат с бесна газ,  двойни изпреварвания на косъм...тия хора си играят с живота , ама ние mortgage имаме да изплащаме 😀😀

# 309
И аз да кажа мнение за шофирането- и аз с книжка от бх, никога не бях карала, но като започвах работя тук, нямаше как. Бяхме си взели автоматична кола, поне да няма да се сменят скорости. Залепихме едно голямо Р на прозореца и първо малко с мъжа, после започнах и сама да си карам. Вярно, основното ми каране и до ден днешен  е извънградско, а и ние сме в малки градчета, така че не е като да се кара в Лондон например. Но тук всички шофьори са много дисциплинирани, особено ако видят Р на колата, тогава те пазят още повече. И от не можене да карам, сега работя на места, които са ми на 30-40 мили разстояние.

На мен нещо тая година лятото не ми харесва. Нямам против температурите, дори предпочитам, но то не спира да вали. Юли месец имахме само 3 дни със слъце, без облаци и дъжд. Мин година като че ли имаше повече слънчева светлина. Дано сега поне август е малко по-добре. Ори нас ако не вали, духа силен вятър, няма уходия😂😂

От чисто любопитство, ние сме на село и нямам идея как е в "цивилизацията", но до колко часа работят магазини в неделя? При нас всичко спуска кепенци, дори Асда, Теско и тнв 4 часа и ако си забравил нещо, чакаш понеделник сутрин. Вече свикнахме и пазаруваме съобразно раб време, но града сякаш замира след 4ч в неделя.

# 310
  • Истински се вижда само със сърцето.
При нас май, юни и юли тази година бяха изпълнени с доста топли дни и без дъжд, даже се налагаше да поливаме градината Simple Smile

Ронка мисля че нявсякъде в неделя магазините са от 10.00 до 16.00. Може би има някои квартални малки които работят повече не знам, но големите вериги са с това работно време.

# 311
  • Bristol
Всички големи магазини затварят в неделя към 4-5 следобед. Има едно Теско експрес в съседен квартал, което не затваря и Спар в нашия квартал е отворен.
При нас юни и юли бяха ок, дори някои дни и градината се налагаше да поливам вечер Simple Smile

# 312
Не мислим да се пенсионираме в Англия, само децата да избутат до някакво по-зряло положение и да станат самостоятелни. Дали ще е покупка на къщичка в Испания някъде или Италия, със сигурност не мисля да търпя гадното време в Англия доживот. 2 дни беше мрачно и валя миналата седмица в Бургас и "осъзнахме", че това е перманентното време в Лондон. Ако пък е хубаво времето няма плажове или трябва да ходиш на майната си (минимум 2 часа път), за да не си в пренаселен район без въздух. Алергична съм към полени и всякакви треволяци и идеята да се замъкна в някой горещ ден в парка и да шервам пространство с туристи ми е безумна. Предпочитам на хладно вкъщи с чаша розе в ръка.

И аз се присъединявам към изкаралите шофьорски курсове и книжка в България (преди 12г.) и непрактикуваща от тогава. Шофирането не ме привличало никога, но си е необходимост. При нас мм ни кара навсякъде, най-вече уикендите и то децата на спорт, както и през седмицата след работа, когато са на тренировки. Шопинг центърът ни е на 20 мин. пеша, но мъкнето на торби на връщане не е най-проятната работа и чакаме бус. Осъзнавам, че ако шофирах можех да започна частен бизнес, но не знам кога да намеря време да се науча. След работа съм меко казано скапана и имам други задължения, събота и неделя гледам да наваксам със съня. Ако не спя уикендите съм крива и непродуктивна цяла седмица после.
А да, и бъркам ляво и дясно и съм много зле с ориентацията на нови места.  newsm78

При нас също Теско Експрес работи денонощно, другите магазини в неделя затварят в 5.

# 313
  • Манчестър
Само да ви кажа,че лятото официално в Англия е приключило. Исках да си взема плажни кърпи от Costco...... лятото свърши и всякаква лятна колекция е прибрана.

# 314
Хубави плажни кърпи купувам турски памук бежови (с цвят на пясъка) от ибей. Има всякакви размери. Шарените не ги харесвам, клашват ми с банските. Само на дъщеря ми МелиМело мега шарения, тя си ги харесва, страшно много ярки цветове и мотиви ...Циганска душа носи детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт