Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 816
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
О, пропуснала съм, че тази работа вече е отказана.

Стар, сигурно имаш предвид 2.5 пъти.  Основната част на Hertfordshire е отвъд М25.

Смятам, че човек, на който му предлагат работа за 65К е достатъчно умен и ще премисли нещата. Освен това е поживял малко тук и има някаква лична представа.  Е, пак късмет ще му трябва. Стискам палци.

# 421
  • Манчестър
Лондон си е Лондон. Има много хубави предградия.Има амбиент в центъра, барове, Мишлен стар ресторанти, магазини ... и много работа. Бих отишла да живея единствено в Бат, Сомерсет, Девон. Където също не е евтино.
Иначе, когато ние със сина ми се присъединихме към мм, той беше на 30 хил. заплата на година(преди 11г.). Ходихме си на почивки само в БГ, не сме си позволявали екстравагантости, живеехме на кварира в кофти квартал, но в нов апартамент, с още едно семейство без деца, но с 2 бани.  После аз забременях и когато малката се роди, купихме първата си къща. Аз не работех, след това, когато дъщеря ми (второто дете) стана на прилична възраст започнах курсове и доброволна работа. Впоследстви нещата започнаха да идвт на мястото си, така че с 65к начала заплата би трябвало да не се лишавате. Да не говорим, че от сега нантък ще се развивате и децата ви са големи.
Успех! bouquet

Всички тези привлекателности в Лондон са ми само на 1.5 час път с влака от Манчестър .....толкова пътуват и живеещите в т.нар. Лондон...само,че ипотеката ми е в пъти по малка и след 5 г живот и здраве няма да я има.

# 422
Не всичко е пари в този живот. Предпочитам да живея извън лудницата на Лондон за по-малко пари. Остарях си аз хаха Но и като млада, мултикултурата в Лондон ме потрисаше, не съм расистка, но ми е прекалено. Ходила съм в центъра на Лондон и по забележителностите много повече пъти от много мои познати живеещи там, въпреки, че живея в Уелс.

# 423
  • Bristol
В Лондон има повече опции и въобще югоизточна Англия. Но и пътуването си е много и трафикът е голям, ако не живееш на по-централно място.
Големите градове като Бирмингам и Манчестър също има повече опции за работа, а моята специалност и в Йорк много фирми имат офиси. Човек трябва да се огледа и прецени според конкретната ситуация и приоритети.
Аз годишно харча по около £3500 само за транспорт до работното място, час отиване и час връщане, но за сега не искаме да се местим и ще си пътувам.

# 424
  • York
Аз пък не съм ходила в Лондон още  Mr. Green Скоро и до там трябва да стигнем, за да пуснем паспорт на беба, и ще останем два- три дни да поразгледаме. Не мога да вирея в голям град. Друга ми е вътрешната настройка.

Иначе вече започнах да усещам липсата на комуникация с възрастни хора  Rolling Eyes
След два дни страхотно време, днес пак дъжд  Whistling

# 425
ponqkoga, пали колата и идвайте насам на плаж-слънце, няма вятър, няма облаче дори, жега.....а аз в офиса на лапма и дори завита с жилетка, че е 18 градуса.

Аз също не харесвам Лондон. Живеем в огромен мегаполис с всички екстри на столицата, но е спокойно, евтино и преобладава местното население. Не съм расист, но съм попадала на юг в градове с преобладаващо емигрантако население и чувството е същото като да влезеш в нашите родни цигански махали-мърсотия,  ужасно поведение, нагли до безбожие, гледки трудни за описване...

# 426
  • York
ponqkoga, пали колата и идвайте насам на плаж-слънце, няма вятър, няма облаче дори, жега.....а аз в офиса на лапма и дори завита с жилетка, че е 18 градуса.
Не ме подкукуросвай  Laughing А и по вашите географски ширини само вас познавам.

# 427
Отново благодаря на всички за отговорите и споделените мнения.
За съжалвние съпругът ми отказа тази оферта преди няколко месеца, но исках да поразпитам, защото смятам, че втори път не бива да отказва.
Иначе и аз, ако мога да избирам, бих избрала по-малък град. На мен София ми се струва голяма лудниця, пък за Лондон да не говорим.
Съпругът ми е IT специалист. Повечето фирми предлагат поне един ден работа от вкъщи, включително и в БГ. Въпросът е, че в неговата сфера 90% от офертите за работа са в големите градове по света като цяло.
А преди три години като работи в UK, транспортът му беше 400 паунда, а наемът беше 900 паунда във Фарнбъро.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 15:41 от Mrs.Mitsova

# 428
Проверете Рединг. Там има много работа за ИТ специалисти, градър е приятен и недалече от Лондон.

# 429
На мен Лондон ми хареса много, като турист. Искам да споделя, че съм в шок от тридневното ми пребиваване в София. Хората тичат като луди. Мъжът ми ги сравни с карфички, които се стрелкат във всички посоки. Ами в Лондон чувството не е такова. Там съм виждала хора, които тичат, явно съчетават сутрешен крос и придвижване , но в София направо ми се замая главата. Отгоре на всичко и племенничката водих в Пирогов, че синът ми я научил да се катери ( диване!) и то , милото , паднало назад и си ударило главата. Таксиджията ни одра десет кожи, но в Пирогов свършиха работата веднага - от приемането до освобождаването -30 Мин. С мнение от детски (!) неврохирург !

# 430
Добре, че детето бързо са го оправили. Българските лекари може да са всякакви, но за мен са големи професионалисти ( има и изключения естествено, но сравнявайки ги с тукашните, там им се доверявам повече). А тези в Пирогов- на повечето шапка им свалям.

Ходила съм в Лондон точно 2 пъти за по ден, определено не бих живяла там. Свикнах на село, ама тук си е едно голяяямо такова. Най- ми липсва да изляза и да мога да обикалям магазини. В София съм като отвързана по моловете. Не че тук няма, но са ми на по час-час и нещо път и предпочитам да пазарувам онлайн.
Живот и здраве някой ден ми се иска да се махнем от тук и да отидем някъде по-централно, пак на село, но да не е толкова далеч от всичко.

# 431
На мен Лондон ми хареса много, като турист. Искам да споделя, че съм в шок от тридневното ми пребиваване в София. Хората тичат като луди. Мъжът ми ги сравни с карфички, които се стрелкат във всички посоки. Ами в Лондон чувството не е такова. Там съм виждала хора, които тичат, явно съчетават сутрешен крос и придвижване , но в София направо ми се замая главата.
Ако сте били в София август, сте уцелили най-спокойния месец в годината. Почти няма хора и е тишина.
Елате през септември да видите що е то лудница. Едва издържам тоя месец.

# 432
Здравейте,

Не съм сигурна, че въпроса е за тук, но не успях да намеря по-подходяща тема по въпроса. Бихте ли ми дали съвет, ако някой е наясно, дали биха ми стигнали 10 000 лв за едно начало в Лондон(наем, разходи за кола и всички останали сметки) докато си намеря работа- тъй като, ако не успея да си намеря преди да замина, това ми остава като вариант? Също така средно за какъв период би била достатъчна такава сума?

Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 433
  • UK
В Лондон е абсурд да ти стигнат, освен ако не познаваш някой прайвът ландлорд който да те вземе да живееш в някой килер без депозит и препоръки. За наем на каквото и да било друго ще ти трябват и двете, плюс договор за работа и тн, което ти нямаш. Или наем за шест месеца предварително. 10 000 лева са към 4000 паунда и предвид цените в Лондон, няма да стигнат и за 15 минути. Ориентирай се към някой по малък град, евентуално на север, че тук на юг цените са жестоки даже и да не си в Лондон, или си потърси място за живеене/работа в някоя от българските групи, има градове с много българи и често предлагат работа/квартира в страниците си във Фейсбук.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 00:17 от Малката Госпожица Мърморана

# 434
Ние сме много на север. Дойдохме с 30 000 лв, които ни обезпечиха 5 месеца престой. Съпругът ми си намери работа на 4-я месец, а аз на 7-я от идването ни.

МГМ е права - или трябва да дойдеш с работа, или с осигурено жилище, за да стартираш. Първото ти трябва, за да можеш да наемеш квартира, второто - за да си извадиш всички необходими документи, за да работиш и живееш тук. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт